Η διαταγή του υπουργείου για κέντρο φιλοξενίας στο Σχοινοποιείο στο δημοτικό συμβούλιο Νάουσας. Δήμαρχος: Οι πρόσφυγες έγιναν μετανάστες και οι 300 έγιναν 700!

Η διαταγή του υπουργείου για κέντρο φιλοξενίας στο Σχοινοποιείο στο δημοτικό συμβούλιο Νάουσας. Δήμαρχος: Οι πρόσφυγες έγιναν μετανάστες και οι 300 έγιναν 700!

Απαντήσεις σε ερωτήματα που έκανε προς τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Βίτσα για το θέμα του κέντρου φιλοξενίας στη Νάουσα περιμένει ο δήμος, μετά τη νέα επιστολή (με χαρακτήρα διαταγής, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης) για καταυλισμό στο πρώην κτίριο Βάνη (Σχοινοποιείο). Ο δήμαρχος στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Τετάρτης σημείωσε ότι ζητά απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα, διότι στην πορεία των ημερών οι πρόσφυγες έγιναν μετανάστες, ο αρχικός αριθμός από 200-300 άτομα έγινε 500-700, χωρίς να είναι πλήρως γνωστό το διάστημα της προσωρινής παραμονής, αν είναι ανοικτού ή κλειστού τύπου, και την ίδια ώρα που τίθενται ζητήματα ασφάλειας λόγω υποστελέχωσης αστυνομίας και γειτνίαση με το νοσοκομείο. «Τα στελέχη του υπουργείου απάντησαν ότι ο υπουργός λείπει στο εξωτερικό. Θα περιμένουμε την απάντηση και σε έκτακτη συνεδρίαση θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε», τόνισε ο δήμαρχος.

Νωρίτερα ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι η πρόταση του δήμου ήταν για τον χώρο της πρώην ‘Μακεδονικής’ στην Επισκοπή, που ωστόσο κρίθηκε ακατάλληλος λόγω άρνησης της συνδίκου, αφού το κτίριο είναι δεσμευμένο για οφειλές στο δημόσιο. «Αφού το δημόσιο το δεσμεύει, ας πιέσει τη σύνδικο» τόνισε ο δήμαρχος.

«Το βάρος από την Κεντρική Μακεδονία και την Ημαθία έχει αναληφθεί, ήδη εξυπηρετείται από Βέροια και Αλεξάνδρεια η αναλογία μας» είπε επί του θέματος ο Τάσος Καραμπατζός, ζητώντας πολιτική λύση και παρέμβαση του δήμου μέσω ΚΕΔΕ.

Αντίθεση άποψη είχε ο Δημήτρης Ρίζος. «Δεν έχουμε ροή προσφύγων στη χώρα αυτή τη στιγμή. Σε μια κλωστή κρέμεται όμως η συμφωνία Τουρκίας-Γερμανίας. Ακούμε παχιά λόγια από αντιπολιτευόμενους. Είμαστε διατεθειμένοι έστω να πάρουμε έστω και 100 πρόσφυγες; Θα μας επιβληθεί ο χώρος και θα ψαχνόμαστε. Σύντομα να αποφασίσουμε» τόνισε ο επικεφαλής της Κοινωνίας Πολιτών, προτείνοντας εκ νέου την πρώην σχολή της αστυνομίας ως καλύτερο χώρο.

 

Υπέρ των χώρων προσωρινής φιλοξενίας τάχθηκε και ο Γιώργος Καρτσιούνης της ΛΑΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό, στο τμήμα Βέροια – Πολύμυλος,  για τη μεταφορά υπερμεγεθών φορτίων

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό,...

Ο ΑΝΑΠΛ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ,...

Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες για τους  27 Βρεφονηπιακούς  Σταθμούς ΔΥΠΑ

Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες για τους 27...

Χθες, Τετάρτη 31 Ιουλίου, αναρτήθηκαν οι οριστικοί...

Για το πόρισμα του Αρείου Πάγου στην υπόθεση των υποκλοπών

Για το πόρισμα του Αρείου Πάγου στην υπόθεση των...

Το πόρισμα του Αρείου Πάγου που έκρινε ότι η υπόθεση...

Τι γίνεται φέτος με τον πανάκριβο τουρισμό; Πως καταφέραμε  να μην ζούμε το καλοκαίρι μας;

Τι γίνεται φέτος με τον πανάκριβο τουρισμό; Πως...

Η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα, μοιάζουν οι...

Μητροπολίτης Βεροίας: «Ο Άγιος Λουκάς αντλούσε δύναμη από τον Σταυρό του Κυρίου» (ΒΙΝΤΕΟ)

Μητροπολίτης Βεροίας: «Ο Άγιος Λουκάς αντλούσε δύναμη...

Την Τρίτη 30 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης...

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Γεωργόπουλος σε ηλικία 68 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Γεωργόπουλος σε ηλικία 68...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Πέμπτη 1 Αυγούστου...

Ο Τάσος Μπαρτζώκας στο Υπουργείο Υγείας, για τη δημιουργία Πολυδύναμου Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων στην Ημαθία

Ο Τάσος Μπαρτζώκας στο Υπουργείο Υγείας, για τη...

Ο Αν. Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας...

Συγχαρητήρια επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας

Συγχαρητήρια επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας

Η Πρόεδρος και τα μέλη της Διοίκησης του Εμπορικού...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...