Η πρόεδρος των Φίλων του Καρναβαλιού σε 10 ερωτήσεις: Έχουμε 11 σταθερές και πολυποίκιλες εκδηλώσεις το χρόνο

Η πρόεδρος των Φίλων του Καρναβαλιού σε 10 ερωτήσεις: Έχουμε 11 σταθερές και πολυποίκιλες εκδηλώσεις το χρόνο

Εδώ και σχεδόν μια δεκαπενταετία είναι από τους πιο δραστήριους συλλόγους της Νάουσας, με ποικίλη δράση εντός και εκτός της περιόδου της αποκριάς. Η εμπνευστής και πρόεδρος των Φίλων του Καρναβαλιού Βαγγελιώ Καράμπελα σε 10 ερωτήσεις:

 

1) Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια...

- 14… Αλλά τι  χρόνια… Με άρωμα παράδοσης, με άρωμα διάσωσης, διατήρησης και διάδοσης της Αποκριάς της πόλης μας.

2) Αξίζει ο κόπος;

- Αξίζει και με το παραπάνω! Όταν βλέπουμε τα χαμόγελα των παιδιών στις εκδηλώσεις μας, όταν τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου μας είναι από 5 έως 85 ετών και κάθε χρόνο αυξάνονται αριθμητικά… ε! ναι !!!! αξίζει και με το παραπάνω!

3) Θεωρείτε ότι ο κόσμος της Νάουσας αντιλαμβάνεται το έργο των Φίλων Καρναβαλιού όσο θα έπρεπε;

- Ο κόσμος τείνει να ερμηνεύει το όνομά μας και να το συσχετίζει απλά και μόνο με την Αποκριά, πράγμα απόλυτα φυσιολογικό, όχι όμως και απόλυτα αληθινό, μιας και οι Φίλοι Καρναβαλιού (μένοντας στο φίλοι και βασιζόμενοι στο Φίλοι), έχουν εξελιχθεί στον σύλλογο μας με τις περισσότερες πολιτιστικές δραστηριότητες τον χρόνο. Εμείς θα συνεχίσουμε να προσκαλούμε όλους τους φίλους και δημότες της Νάουσας να γίνουν συνοδοιπόροι μας, σ’ αυτό το όμορφο ταξίδι πολιτισμού!

4) Ο σύλλογος έχει ημερομηνία λήξης;

- Όχι, όσο η παράδοση δεν έχει ημερομηνία λήξης, ούτε και το μεράκι που μας διακατέχει και που ελπίζουμε να κληροδοτήσουμε και στη νέα γενιά.

5) Ετοιμάζετε τα καλύτερα για το μέλλον;

- Στόχος μας είναι συνεχώς να βελτιώνουμε τις δράσεις και τις εκδηλώσεις μας. Ξεκινήσαμε πριν 14 χρόνια με μια απλή συμμετοχή στην παρέλαση της Αποκριάς και φτάσαμε σήμερα να έχουμε 11 σταθερές και πολυποίκιλες εκδηλώσεις το χρόνο. Θα παρότρυνα τους αναγνώστες σας να μας βρουν στην ηλεκτρονική μας σελίδα για να δουν όλες τις δραστηριότητές αλλά και το πρόγραμμά μας.

6) Ποια είναι η επόμενη εκδήλωσή σας;

- Αναπτύσσοντας και εξελίσσοντας παλαιότερες περιβαλλοντικές δράσεις μας και ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και στο όνομα της φιλίας που προωθούμε και προασπίζουμε, δημιουργήσαμε ένα τριήμερο στις 3,4και 5 Ιουνίου 2016, προσκαλώντας διακεκριμένους ομιλητές οι οποίοι είναι ο κ. Παναγιωτόπουλος Νικόλαος, διευθυντής της εταιρείας Περιβάλλοντος Δ. Μακεδονίας και υπεύθυνος του σταθμού περίθαλψης άγριων ζώων της Καστοριάς, ο οποίος σε συνεργασία με τον φίλο και συμπολίτη μας Νικόλα Βαρβέρη, φιλοξένησαν 2 χρόνια την προσπάθεια μας για την προώθηση της Αποκριάς της πόλης μας στη διάρκεια των Ραγκουτσαρίων. Ο κ. Μαρταβαλτζής Γεώργιος, Δασολόγος-Περιβαλλοντολόγος και ο κ. Κύρου Νικόλαος, Διευθυντής του 3ου Γυμνασίου Νάουσας-Γεωλόγος.

Επίσης θα συνεργαστούν μαζί μας η κ. Δόμνα Ελευθεριάδου-νηπιαγωγό του 7ου Νηπιαγωγείου Νάουσας, οι κ. Οικονομίδου Δέσποινα και Μαλάκη Ζωή του CIOFF  YOUTH και τις εθελόντριες  του 1ου και 2ου ΓΕΛ ΝΑΟΥΣΑΣ Εβίτα Μάνου-Ελένη Αθανασούλη (ζωγραφική, κολάζ). Την εκδήλωση θα υποστηρίξουν μουσικά οι BEAR-PROJECT.

7) Περιγράψτε μας την καθημερινότητά σας χωρίς τον Σύλλογο Φίλοι Καρναβαλιού...

- Σε μια άλλη ζωή ίσως…

8) Αν μπορούσατε να αλλάξετε κάτι στους ‘ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ’ τι θα ήταν αυτό;

- Θεωρώ πως δεν είμαι το αρμόδιο άτομο για να αλλάξει οτιδήποτε. Ο Σύλλογος εξελίσσεται και αυτοπροσδιορίζεται, γεγονός το οποίο θα επιφέρει σε σύντομο χρονικό διάστημα μια αλλαγή καθοριστικής σημασίας της οποίας θα χαρούμε να γίνετε κοινωνοί.

9) Τελικά Γενίτσαροι ή Μπούλες;

- Ο επίσημος σύλλογος που αναβιώνει το έθιμο ονομάζεται ‘ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ ΚΑΙ ΜΠΟΥΛΕΣ’ κοινωνός του οποίου είμαι και εγώ (μιλώντας καθαρά για τον εαυτό μου).

10) Ένα μήνυμα προς όλους...

- Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να ζητά την ευτυχία, αν δεν προσπαθήσει για τη δημιουργία της!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έφυγε από τη ζωή η Σοφία Ιωαννίδου σε ηλικία 82 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Σοφία Ιωαννίδου σε ηλικία 82 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024...

Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Αγίας Κυριακής στο Λουτρό Ημαθίας

Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Αγίας Κυριακής στο Λουτρό...

Την Κυριακή 7 Ιουλίου πανηγύρισε η Ιερά Μονή Αγίας...

Μητροπολίτης Βεροίας: «Κανείς δεν στέκεται αδιάφορος στον διαμελισμό της Κύπρου»
Συνεδριάζει την Τετάρτη 10/7 η Δημοτική Επιτροπή Βέροιας

Συνεδριάζει την Τετάρτη 10/7 η Δημοτική Επιτροπή...

 Τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Βέροιας...

Κυκλοφόρησε το βιβλίο της Λογοτεχνικής συντροφιάς Νάουσας

Κυκλοφόρησε το βιβλίο της Λογοτεχνικής συντροφιάς...

Μόλις κυκλοφόρησε από τον εκδοτικό οίκο «Ἀνάλεκτο»,...

Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος σε περιοχές της Ημαθίας από 7/7 έως 10/7/24

Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος σε περιοχές της...

Από τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. ανακοινώθηκε διακοπή ηλεκτρικού...

Το υποβαθμισμένο τηλεοπτικό τοπίο,η ευθύνη  των θεσμών και η επιβαλλόμενη αντίδραση του πολίτη

Το υποβαθμισμένο τηλεοπτικό τοπίο,η ευθύνη των θεσμών...

Γράφει ο Αναστάσιος ΒασιάδηςΟι διάφορες  έρευνες...

Τάσος Μπαρτζώκας στον FM100:  Στόχος να κάνουμε την  καθημερινότητα του πολίτη καλύτερη (ΒΙΝΤΕΟ)

Τάσος Μπαρτζώκας στον FM100: Στόχος να κάνουμε την ...

Για θέματα της επικαιρότητας μίλησε σε συνέντευξη που...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...