Στο πάρκο της Εληάς έκλεισε το μεσημέρι της Κυριακής το 1o Φεστιβάλ Ροδάκινου που διοργάνωσε η νέα γενιά του Τουριστικού Ομίλου Βέροιας, με σειρά εκδηλώσεων όπως: διεθνές συνέδριο που ξεκίνησε από το απόγευμα της Παρασκευής, ξενάγηση στη Βέροια, εκπαιδευτικά εργαστήρια στη Δημόσια Βιβλιοθήκη, έκθεση φωτογραφίας από τα Φεστιβάλ παραγωγής 1958-1962, χειροποίητες δημιουργίες από την Πρωτοβουλία για το παιδί και γιορτή γαστρονομίας.
Όλο το τριήμερο το κοινό είχε την ευκαιρία να γνωρίσει το τοπικό μας προϊόν από όλες του τις πλευρές για να καταλήξει στη γεύση. Γιορτή γαστρονομίας (μεσημέρι Κυριακής) με προσφορά ροδάκινων, κομπόστας, γλυκών με γεύση ροδάκινο και φρέσκου χυμού και με μαγειρική, επί τόπου, από τον Άρη Τσανακλίδη και τη βοηθό του Μαρίνα, στην υπαίθρια κουζίνα που είχε στηθεί στο πάρκο. Τρεις υπέροχες συνταγές με βάση το ροδάκινο έδωσαν ιδέες για την αξιοποίησή του και στην τοπική κουζίνα, αφού, όπως είπε και ο δημοφιλής σεφ, το ροδάκινο από τον κάμπο της Ημαθίας είναι το νοστιμότερο παγκοσμίως. Στο κλείσιμο της εκδήλωσης ανανεώθηκε το επόμενο ραντεβού για του χρόνου, στο 2ο Φεστιβάλ του ΤΟΒ, ενώ οι πρωτεργάτες του Ομίλου (Τάκης Βλαχόπουλος, Μιχ. Μαρμαράς και Γιώργος Καλογήρου) τιμήθηκαν το βράδυ της Κυριακής στο ετήσιο χορό του ΤΟΒ, όπως παλιά, στην “Εληά” με ζωντανή μουσική και μενού σχετικό με το ροδάκινο.