Την Κυριακή 29 Μαΐου από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 2.00 το μεσημέρι στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Ροδάκινου Βέροιας το πάρκο της Εληάς μεταμορφώνεται σε μια ανοιχτή κουζίνα (pop-up-kitchen) με gourmet συνταγές από ροδάκινο από τον καταξιωμένο σεφ Άρη Τσανακλίδη που θα μοιραστεί με τον κόσμο τις δημιουργικές του εμπνεύσεις:
• Στρούντελ με ροδάκινο
• Stir fried ψαρονέφρι με ροδάκινα, καυτεριές πιπεριές, μοσχολέμονο, τζίντζερ και φυστίκια
• Φωλιές από κανταΐφι με ψητό ροδάκινο, ξινοτύρι και μαρμελάδα φράουλα
Στην εκδήλωση που θα γίνει στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Ροδακίνου που διοργανώνει ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας συμμετέχει διατροφολόγος, καθώς και οι σπουδαστές μαγειρικής του ΔΙΕΚ Βέροιας, που μας μαθαίνουν τι είναι το chutney (τσάτνεϊ) ροδάκινο και μας κερνάνε ένα βαζάκι για το σπίτι!
Καθόλη τη διάρκεια της Γιορτής Γαστρονομίας θα σερβίρεται δωρεάν παγωμένη γρανίτα ροδάκινο, ενώ από ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα διανεμηθούν ποσότητες φρέσκου ροδάκινου και κομπόστας!
Ο Άρης Τσανακλίδης τελειώνοντας τις σπουδές του στον τομέα των πολιτικών επιστημών, αποφάσισε να σπουδάσει την τέχνη της γαστρονομίας στο Culinary Institute of America. Η πορεία του συναρπαστική αφού κατά τα χρόνια που ακολούθησαν δούλεψε σε γνωστά εστιατόρια στις Παρθένες Νήσους, τη Νέα Υόρκη, το Μεξικό, την Ιαπωνία, το Λος Άντζελες, το Χόνγκ Κόνγκ και την Ουάσιγκτον. Ο πλούτος αυτός σε εικόνες, γεύσεις, χρώματα και κουλτούρες ήταν που καθόρισε και την γαστρονομική προσωπικότητα του Άρη Τσανακλίδη, ο οποίος από το 1992, που επέτρεψε στην Ελλάδα, καθιερώθηκε ως ένας από τους πλέον ευφάνταστους και δημιουργικούς σεφ, με έντονες fusion διαθέσεις και προτάσεις.
Μετά από την επιτυχημένη πορεία του στο Melrose και στη Σπονδή ο Άρης Τσανακλίδης ανέλαβε ως Executive Chef των Ιταλικών εστιατορίων La Pasteria. Σήμερα η ενεργή του παρουσία στο Kuzina δηλώνει την σαφή είσοδο του σε νέες πρωτότυπες Ελληνικές και ξένες γεύσεις. Ο Άρης Τσανακλίδης πρωταγωνιστεί στο Kuzina και παρουσιάζει προτάσεις που δημιούργησε ο τόπος μας, μαγειρεμένες με βάση τα πιο αγνά υλικά της ελληνικής φύσης δίνοντας μία δημιουργική και fusion διάσταση. Παράλληλα, επιμελείται και το μενού του εστιατορίου Pasaji, ενώ συνεργάζεται ως consultant chef με αρκετά ακόμα γνωστά εστιατόρια.