Tην εξατομίκευση των μεγάλων ζημιών του παγετού της 26ης και 28ης Μαρτίου απαίτησαν από την κυβέρνηση και τον υπουργό Αγρ. Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Αποστόλου οι αντιπρόσωποι της πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων. Απέρριψαν την πρόθεση και τις υποσχέσεις του υπουργείου να προχωρήσει σε “αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου εργαλείου” δηλαδή "τη λύση των ψίχουλων της – έτσι και αλλιώς - χρονοβόρας και υπό την αίρεση της Ε.Ε. διαδικασίας των ΠΣΕΑ", όπως τονίζουν.
Επιπλέον ακόμη και η περίπτωση των αποζημιώσεων ήσσονος σημασίας (de minimis), με οροφή του πλαφόν των 15.000 ευρώ ανά παραγωγό την τριετία, θα δώσει ψίχουλα ή και καθόλου σε όσους έχουν πάρει ήδη ενισχύσεις από το de minimis (προηγούμενες αποζημιώσεις επί υπουργίας Καρασμάνη). Ο κ. Αποστόλου παραδέχτηκε ότι, και να υπάρξει τελικά η έγκριση από την Ε.Ε., τα χρήματα πρέπει να δοθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό, πράγμα για το οποίο και ο ίδιος αμφιβάλει αν μπορεί να γίνει.
Για την πιθανότητα να ζητηθούν ενισχύσεις από το ταμείο της Ε.Ε. σχετικά με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, ο υπουργός είπε ότι η Ελλάδα θα καταθέσει πρόταση, αλλά για να εκταμιευθούν χρήματα, πρέπει ανάλογο πρόβλημα να έχουν κι άλλες χώρες και φυσικά να το εγκρίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ακόμη πάντως κι αν προχωρήσει μια από τις παραπάνω λύσεις, αυτό σημαίνει ότι οι αποζημιώσεις που θα δοθούν θα είναι οριζόντιες.
Ο υπουργός επέμεινε στη θέση του ΕΛΓΑ που αναγνωρίζει ότι υπήρχε παγετός, που άλλωστε έχει καταγραφεί, ωστόσο δεν δέχεται ότι η μειωμένη παραγωγή οφείλεται στον παγετό αλλά προσπαθεί να πείσει ότι υπάρχουν κι άλλα αίτια τα οποία, ωστόσο, δεν κατονομάζει.