ΕΠΟ: «Γνωστοί οι λόγοι του κ. Κοντονή για την αναβολή»

ΕΠΟ: «Γνωστοί οι λόγοι του κ. Κοντονή για την αναβολή»

Επίθεση στον Σταύρο Κοντονή εξαπολύει η ΕΠΟ με ανακοίνωσή της, αναφορικά με την αναβολή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας. «Οι λόγοι της αναβολής είναι από καιρό γνωστοί» τονίζει η Ομοσπονδία. Μετά τις χθεσινές (5/5) εξελίξεις κι έπειτα από απόφαση του Σταύρου Κοντονή, ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα σε Ολυμπιακό κι ΑΕΚ που ήταν προγραμματισμένος για αύριο (7/5, 20:30) στο ΟΑΚΑ αναβλήθηκε για τουλάχιστον 10 ημέρες. 

 

Η αντίδραση της ΕΠΟ ήρθε το απόγευμα της Παρασκευής (6/5), καθώς με ανακοίνωσή της «επιτέθηκε» προς τον υφυπουργό Αθλητισμού και μεταξύ άλλων τόνισε πως «οι λόγοι της αναβολής είναι από καιρό γνωστοί». 

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θεωρεί απολύτως προσχηματική και ενδεικτική της νοοτροπίας του κρατικού παρεμβατισμού, που διακρίνει όλες τις ενέργειες του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Κοντονή, την αναβολή διεξαγωγής του Τελικού Αγώνα του Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων, που είχε οριστεί να διεξαχθεί το Σάββατο 07.05.2016, στο ΟΑΚΑ με ώρα έναρξης 20.30.

Ιδιαίτερα από τη στιγμή που η αναβολή ανακοινώνεται μόλις μια μέρα πριν με απόφαση που στηρίζεται σε εισήγηση της ΕΛ.ΑΣ, σύμφωνα με την οποία δεν μπορούν να διατεθούν επαρκείς αστυνομικές δυνάμεις για την αστυνόμευση ενός αγώνα που επρόκειτο να παρακολουθήσουν 394 θεατές (από 72 οι δύο ομάδες και 250 για τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων, στελέχη της ΕΠΟ, χορηγούς κ.λπ.) με όλα τα προσωπικά τους στοιχεία καταγεγραμμένα και στη διάθεση της αστυνομίας.

Οι ακριβείς λόγοι της αναβολής είναι από καιρό γνωστοί σε όλους όσοι ασχολούνται με το ελληνικό ποδόσφαιρο και καμία εισήγηση της Αστυνομίας ή της ΔΕΑΒ δεν μπορούν να τους αποκρύψουν. Οι λόγοι αυτοί αναφέρονται σε όλα όσα ο κ. Κοντονής διέδιδε ή ανακοίνωνε τις προηγούμενες μέρες για τους όρους διεξαγωγής του αγώνα, τα οποία διάνθιζε με δήθεν άρνηση του Προέδρου της Ε.Π.Ο. να συνομιλήσει μαζί του ή με το ότι επεδίωκε να βρει τον κ. Γκιρτζίκη στο τηλέφωνο αλλά ο τελευταίος δεν απαντούσε.

 

Τα εύλογα ερωτήματα που ανακύπτουν είναι:

-Πώς δικαιολογούνται οι 10 τουλάχιστον ημέρες αναβολής, που αναφέρονται στην απόφαση, μέσα στις οποίες μάλιστα υπάρχουν προγραμματισμένοι αγώνες της Super League κεκλεισμένων των θυρών ή με θεατές;

-Άραγε για αυτούς τους αγώνες επαρκούν οι αστυνομικές δυνάμεις και εκλείπουν οι ανησυχίες διατάραξης της κοινωνικής ειρήνης;

Η Ε.Π.Ο. έχει ήδη ενημερώσει τη FIFA για τους ακριβείς λόγους της αναβολής διεξαγωγής του αγώνα και είναι σε άμεση επαφή με την Παγκόσμια Συνομοσπονδία για τις περαιτέρω ενέργειες προς υπεράσπιση της ανεξαρτησίας και της αυτονομίας του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Όσον αφορά στη διεξαγωγή του Τελικού Αγώνα του Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων η Ε.Π.Ο. θα αποφασίσει σχετικώς με βάση το καταστατικό και τους κανονισμούς της».

 

Αυτό είναι το σκεπτικό της απόφασης!

Το SDNA σας αποκαλύπτει το έγγραφο που αναφέρει το σκεπτικό της αναβολής του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος που πρέπει να οριστεί μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.

Οι απεργίες που έχουν παραλύσει όλη τη χώρα, αλλά και το τεταμένο κλίμα μετά τον... χαρτοπόλεμο των ΠΑΕ Ολυμπιακού και ΑΕΚ οδήγησαν σύμφωνα με το έγγραφο στην αναβολή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος, ενώ δεν αποκλείεται και η ματαίωση του.

To έγγραφο αναφέρει πως δεν μπορεί να διεξαχθεί ο τελικός στο ΟΑΚΑ, εξαιτίας της αντικειμενικής αδυναμίας διάθεσης επαρκών αστυνομικών δυνάμεων για την τήρηση της τάξης στην εγκατάσταση του γηπέδου και της ευρύτερης αστικής περιοχής, καθώς και τη λήψη όλων των αναγκαίων αστυνομικών μέτρων για την ασφαλή μετάβαση αθλητικών αποστολών, διαιτητών και παρατηρητών στο Στάδιο Ο.Α.Κ.Α.

Επίσης, σημαντικό ρόλο στην απόφαση έπαιξαν και οι εκατέρωθεν πολεμικές ανακοινώσεις του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ με το κλίμα να χαρακτηρίζεται από την Αστυνομία τεταμένο, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως ο αγώνας δεν μπορεί να διεξαχθεί: «για την αντιπαλότητα και το τεταμένο κλίμα, όπως έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα, μετά τις εμπρηστικού περιεχομένου ανακοινώσεις του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε πρόκληση βίαιων επεισοδίων, είτε εντός είτε εκτός του τόπου διεξαγωγής της συνάντησης και τα οποία δύνανται να διαταράξουν την κοινωνική ειρήνη και την ασφάλεια των πολιτών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ROLLERSKI ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ROLLERSKI ΣΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ

Στο φράγμα του Αλιάκμονα στον χώρο της λίμνης, το...

Παρουσιάστηκε και επίσημα η Ελληνική Παραολυμπιακή Ομάδα - Αναχώρησε για το Παρίσι

Παρουσιάστηκε και επίσημα η Ελληνική Παραολυμπιακή...

Παρουσιάστηκε και επίσημα η Ελληνική Παραολυμπιακή...

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο τελικός πίνακας των μεταλλίων - Η κατάταξη της Ελλάδας

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο τελικός πίνακας των μεταλλίων - Η...

Ολοκληρώθηκαν οι 33οι Ολυμπιακοί αγώνες στο Παρίσι. Ο...

Ο Μίλτος Τεντόγλου έγραψε ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού - Με άλμα στα 8.48μ., κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο

Ο Μίλτος Τεντόγλου έγραψε ιστορία στους Ολυμπιακούς...

Ο Μίλτος Τεντόγλου έγραψε ιστορία στους Ολυμπιακούς...

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Τρομερός Καραλής κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Τρομερός Καραλής κατέκτησε το...

Σχεδόν αψεγάδιαστος ο Εμμανουήλ Καραλής εξασφάλισε το...

Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους κρίκους στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Μυθικός Απόστολος Χρήστου στο Παρίσι! Ιστορικό ασημένιο μετάλλιο στην κολύμβηση στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

Μυθικός Απόστολος Χρήστου στο Παρίσι! Ιστορικό...

Το δεύτερο μετάλλιο της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς...

Ο χάλκινος Τσελίδης έφερε το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στο Παρίσι

Ο χάλκινος Τσελίδης έφερε το πρώτο μετάλλιο για την...

Ο Έλληνας τζουντόκα μπήκε στο "πάνθεον" των...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Αισίως το προηγούμενο Σάββατο 27 Νοεμβρίου ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Βέροιας Θωμάς Παπαδόπουλος έκλεισε τα 80 του χρόνια, γεγονός που γιόρτασε μαζί με την οικογένειά του με τούρτα και κεράκια(φωτό). Ο...

Τον Δήμαρχο Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη ο αθλητής του Φιλίππου Βέροιας Σταύρος Παπαδόπουλος, μετά την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Qatch που έγινε το Σαββατοκύριακο στην...

Σε ηλικία 81 ετών έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί ο βεροιώτης βετεράνος ποδοσφαιριστής Γιάννης Μιχαηλίδης. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική καριέρα του ως τερματοφύλακας της Βέροιας και στην συνέχεια διακρίθηκε με...

Μετά την αποχώρηση της Βέροιας από το πρωτάθλημα το ενδιαφέρον των φιλάθλων της βασίλισσα του βορρά έχει στραφεί σε άλλα αθλήματα .Έτσι για το Σαββατοκύριακο 10 και 11 Μαρτίου διεξάγονται αγώνες στην Γ'...