Oι άνθρωποι που καταναλώνουν πέντε ή περισσότερες φορές την εβδομάδα ξηρούς καρπούς (φιστίκια, καρύδια και αμύγδαλα) έχουν κατά 27% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν διαβήτη τύπου 2. Αυτό έδειξε μια μεγάλη έρευνα που διενήργησε το Πανεπιστήμιο του Harvard επί 16 χρόνια (1981 με 1997) σε περίπου 84.000 γυναίκες ηλικίας 34 έως 59 ετών. Επίσης, οι ξηροί καρποί περιέχουν αργινίνη, ένα αμινοξύ που βοηθά στη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων κι έτσι διευκολύνει την κυκλοφορία του αίματος. Μελέτες δείχνουν ότι οι λάτρεις των ξηρών καρπών έχουν κατά 25% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιαγγειακές επιπλοκές σε σύγκριση με τα άτομα που δεν καταναλώνουν ξηρούς καρπούς.
Τα παραπάνω διαβάσαμε στην ιστοσελίδα του καταστήματος ξηρών καρπών "Μαμουτζής", στη Νάουσα. Η επιχείρηση ιδρύθηκε το 1957 από τον Κωνσταντίνο Μαμουτζή και πλέον τη διαχειρίζεται η τρίτη γενιά. Δραστηριοποιείται στην εισαγωγή, τυποποίηση και εμπορία ξηρών καρπών και αποξηραμένων φρούτων, διαθέτοντας ένα ευρύ δίκτυο διανομής. Διαθέτει μεγάλη ποικιλία ωμών ή επεξεργασμένων ξηρών καρπών και αποξηραμένων φρούτων, ικανοποιώντας τις ανάγκες του κάθε πελάτη, σύμφωνα με τις αυστηρότερες προδιαγραφές ποιότητας και υγιεινής.