Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Γαλλική Κουζίνα-Τα γαλακτομικά προϊόντα και η σοκολάτα, η διατροφική τους αξία και η χρήση τους σε γαλλική και ελληνική κουζίνα», στο Γυμνάσιο Κοπανού, τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου στον χώρο του σχολείου.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης δούλεψαν με πολύ μεράκι και κέφι, αξιοποιώντας τις ιδιαίτερες ικανότητες και δεξιότητές τους. Μετά από έρευνα, με φαντασία και δημιουργικότητα έγραψαν διαλόγους, δημιούργησαν αφίσες και βιντεάκια, ζωγράφισαν και μαγείρεψαν ελληνικά και γαλλικά πιάτα, τα οποία παρουσίασαν με ευφάνταστο τρόπο.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας Αναστασία Μαυρίδου, η οποία εντυπωσιάστηκε από την προσπάθεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών, η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών θεμάτων Αναστασία Καρακώστα, η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Νόπη Σκεντερίδου και ο Σύμβουλος Παιδαγωγικής Ευθύνης του σχολείου Κωνσταντίνος Μπουζιώτας.
Επίσης στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι της Ηρωικής πόλης Νάουσας, Παιδείας και Αθλητισμού Στέλιος Δάγγας και Καθαριότητας-Τεχνικών Έργων Στάθης Λογδανίδης καθώς και πολλοί εκπαιδευτικοί και γονείς.
Ξεχωριστή νότα έδωσε στην εκδήλωση η παρουσία μαθητών του 1ου και 2ου Λυκείου Νάουσας και του Δημοτικού σχολείου Κοπανού, οι οποίοι ερμήνευσαν γαλλικά τραγούδια.