Τις προθέσεις του δήμου για τη δημιουργία του μουσικού σχολείου στο Ταγαροχώρι, στον χώρο που έχει παραχωρηθεί για τον σκοπό αυτό, ζήτησαν να μάθουν στη δευτεριάτικη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου καθηγητές και γονείς του σχολείου. Το θέμα ήλθε στο σώμα μετά από αίτημα των εκπαιδευτικών του σχολείου, του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και της ΕΛΜΕ Ημαθίας. Μιλώντας επί του θέματος η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του σχολείου Δέσποινα Παρίση (αφού ευχαρίστησε καταρχήν τη δημοτική αρχή, ειδικά τον δήμαρχο και τους αντιδημάρχους Παιδείας και Οικονομικών, που ξεπέρασαν το πρόβλημα σίτισης των μαθητών από την αρχή του σχολικού έτους), τόνισε μεταξύ άλλων ότι αν υπήρχε ο κατάλληλος χώρος θα γίνονταν πάρα πολλά πράγματα σε επίπεδο εκδηλώσεων από το σχολείο, εστιάζοντας στη μεγάλη ανάγκη για τη μεταστέγαση του σχολείου. Συμπλήρωσε ωστόσο ότι ο χώρος του σχολείου στο πρώην πανεπιστήμιο διεκδικείται από την αρχαιολογία, που ζητά τη χρήση των ισόγειων χώρου του κτιρίου.
Προσωρινή λύση από τον Σεπτέμβρη με μεταφορά στο κτίριο της Αγίας Βαρβάρας και μετά προσπάθεια για το νέο σχολείο ζήτησε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Αλέκος Μόσχος.
Μιλώντας για το θέμα ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης εστίασε με τη σειρά του στο πρόβλημα της αρχαιολογίας. «Δεν θα είχαμε αντίρρηση στη συνύπαρξη αν επαρκούσε ο χώρος. Σκεφτήκαμε να παραχωρήσουμε στην αρχαιολογία το κτίριο όπου υπήρχε το κέντρο δια βίου μάθησης. Ο δήμος προχωρά σε κάθε ενέργεια. Είμαστε σε σταθερή τροχιά από την αρχή που το υποσχεθήκαμε» σημείωσε ο δήμαρχος.
«Κόσμημα το κτίριο διά βίου μάθησης που με πόνο ψυχής προφέρουμε στην αρχαιολογία, αγνοώ γιατί δεν το θέλει η αρχαιολογία. Πρέπει να πειστεί η κ. Κοταρίδη για να προχωρήσουμε» σημείωσε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σοφιανίδης.
Ο διευθυντής του σχολείου κ. Καμπουρίδης ενημέρωσε για τις ανάγκες ενός μουσικού σχολείου σε υποδομές, που δεν καλύπτονται στον σημερινό χώρο ούτε στον προσωρινό στις Βαρβάρες.
Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των συμβούλων ως εξής:
Καραπαναγιωτίδης: Δεν μπορεί να έρχεται σε αντίθεση με τα συμφέροντα του δήμου και των δημοτών η αρχαιολογία. Να διεκδικήσουμε δυναμικά τον χώρο στις Βαρβάρες που ανήκει στο υπουργείο Γεωργίας. Στη διάθεσή σας να βοηθήσω.
Μπέκης: Τροχόσπιτο το μουσικό σχολείο από την αρχή που ιδρύθηκε. Τείνει να γίνει κράτος εν κράτει η κ. Κοταρίδου. Τώρα έγινε αρχαιολογικός χώρος; Όταν πήγε το πανεπιστήμιο δεν ήταν; Διαφωνώ με την προσφορά του δήμου προς την αρχαιολογία. Πάλι εκπαιδευτήριο δίνετε.
Μαρκούλης: Δεν έχει προβλεφθεί δαπάνη ανέγερσης σχολείου για το 2016. Είναι κοροϊδία και αβελτηρία από την πλευρά του δήμου. Είμαστε υπέρ του αιτήματος του μουσικού σχολείου.
Μελιόπουλος: Λύση μέσα από διεκδικήσεις, όπως όλα τα μουσικά σχολεία στην Ελλάδα. Έχει ευθύνες η αρχαιολογία, αλλά αποτελεί και μια βολική δικαιολογία για τη διοίκηση του δήμου.
Μαυροκεφαλίδης: Στη βάση της προσωρινότητας η όποια απόφαση για τις Βαρβάρες. Πρέπει να στοχεύουμε κάποια στιγμή για το μεγάλο σχολείο που πρέπει να γίνει. 2,2 εκατ. χωρίς τις εργατοώρες δαπάνησε ο δήμος για το πανεπιστημιακό τμήμα. Μας ανήκει ο χώρος και πρέπει να περιέλθει στον δήμο. Το σχολείο θα προσδώσει στη Βέροια και την Ημαθία εκπαιδευτική και πολιτισμική υπεραξία.
Λαζαρίδης: Αρωγός ο δήμος στην Εφορεία Αρχαιοτήτων, όπως με το νέο μουσείο των Αιγών. Να συγκεράσουμε τις απαιτήσεις μας για το σχολείο δίνοντας τον χώρο στο πρώην κέντρο δια βίου μάθησης.
Πατσίκας: Να συγκεραστούν οι απόψεις. Ως planbνα εξεταστούν και άλλες περιπτώσεις σχολικών κτιρίων για προσωρινή λύση, θα μπλέξουμε με την αρχαιολογία.
Γουλτίδης: Μια περιφερειακή υπάλληλος είναι η κ. Κοταρίδη. Με υπουργό να συνομιλήσει ο δήμαρχος με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, μαζί με τους τοπικούς βουλευτές.
Σιδηρόπουλος: Δεν μπορούμε να βάλουμε λεφτά στο τοπικό πρόγραμμα γιατί δεν έχουμε την έγκριση του τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου.
Τελικά ο δήμαρχος εξουσιοδοτήθηκε από το δημοτικό συμβούλιο να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και να μεταφέρει στις αρμόδιες αρχές την ομόθυμη θέση του σώματος.