Κραυγή αγωνίας από τον Εμπορικό Σύλλογο Βέροιας: Να στηριχθεί η τοπική αγορά!

Κραυγή αγωνίας από τον Εμπορικό Σύλλογο Βέροιας: Να στηριχθεί η τοπική αγορά!

Κραυγή αγωνίας από το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας για τη συνεχιζόμενη αισθητή μείωση του τζίρου των καταστημάτων στη διάρκεια των εκπτώσεων, που σε συνδυασμό με την υπερφορολόγηση που καταγράφεται στο νέο ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο, δεν επιτρέπουν θετικές σκέψεις για το μέλλον του εμπορικού κόσμου. Αγωνία, προβληματισμό αλλά και επιθετικές προτάσεις κατάθεσαν στη χθεσινή συνέντευξη τύπου πρόεδρος, αντιπρόεδρος και γενική γραμματέας του συλλόγου, με αφορμή το τέλος της περιόδου των εκπτώσεων.

Τα στοιχεία που παρουσίασαν οι κ.κ. Τσιπουρίδου, Πετρακοπούλου και Σγούρου ήταν αφοπλιστικά: Μείωση τζίρου στις φετινές χειμερινές εκπτώσεις από 15 ως και 30% αναλόγως τον κλάδο, την ίδια ώρα που τα μαγαζιά που κλείνουν είναι πολύ περισσότερα απ’ αυτά που ανοίγουν, με μεγάλο το ποσοστό κλεισμένων μαγαζιών που άνοιξαν μόλις προ πενταετίας!

Τα επίσημα στοιχεία αρκούντως ανησυχητικά:

-Το 2015 έκλεισαν 132 εμπορικές επιχειρήσεις, ενώ άνοιξαν 98.

-Το α΄ δίμηνο του 2016 (μέχρι 3/3) έκλεισαν 25 καταστήματα, έναντι 19 του α΄ διμήνου του 2015.

-Το α΄ δίμηνο του 2016 άνοιξαν 12 καταστήματα (κυρίως στον τομέα του φαγητού -σάντουιτς, τυρόπιτες κ.λπ.), έναντι 20 του α΄ διμήνου του 2016.

Να στηριχθεί η τοπική Αγορά

Οι τρεις κυρίες του Εμπορικού Συλλόγου εξέπεμψαν SOS για την τοπική αγορά υπό τις παρούσες συνήθειες και συνθήκες, αλλά και υπό την υπερβολική φορολόγηση που καταγράφεται στο νέο ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο (ακόμη και τα μηχανάκια POS φέρνουν επιβάρυνση 1,5-2%). Ζήτησαν δε με μία φωνή στήριξη της τοπικής αγοράς από τον κόσμο της πόλης και του Δήμου Βέροιας, σταθερό πολιτικό περιβάλλον, αλλά και στήριξη από τη δημοτική αρχή ώστε να γίνει πιο ελκυστική η πόλη και η αγορά της.

“Έχουμε μια πανέμορφη, προσιτή, πλούσια και με ποιοτικά προϊόντα αγορά. Δεν υπάρχει λόγος για τον κόσμο να επιλέγει μεγαλύτερες αγορές και πολυεθνικές εταιρείες. Πρέπει να συνεχιστεί η σχέση εμπιστοσύνης και συνεργασίας που αναπτύχθηκε τόσα χρόνια τώρα μεταξύ μας. Τα χρήματα σ’ αυτή την κρίση πρέπει να μείνουν στον τόπο τους, ώστε όλοι μαζί να ξεπεράσουμε τα προβλήματα μέχρι να επιστρέψουμε σε ρυθμούς ανάπτυξης ως χώρα” σημείωσαν, διερωτώμενες πώς θα ήταν άραγε μια πόλη χωρίς αγορά, ένας έρημος πεζόδρομος χωρίς σημείο αναφοράς. “Εκεί οδηγούμαστε δυστυχώς αν ο κόσμος συνεχίζει να επιλέγει τα πολυκαταστήματα”, τόνισαν οι κ.κ. Τσιπουρίδου, Πετρακοπούλου και Σγούρου.

Πληγή αλλά και ευκαιρία τα e-shop

Αναφερόμενες ειδικά στο ηλεκτρονικό εμπόριο, που και αυτό επιτείνει την κρίση για κάποιους κλάδους, πρόεδρος, αντιπρόεδρος και γ. γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου το χαρακτήρισαν “πληγή”, αλλά και ευκαιρία για κάποιους κλάδους, ειδικά μετά την απόφαση της ΕΣΕΕ να παρέχει δωρεάν λογισμικό στους εμπόρους για δημιουργία e-shop.

Το ακατάσχετο για τα POS

Για τη θέσπιση ειδικού ακατάσχετου λογαριασμού για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες που θα είναι συνδεδεμένοι με το τερματικό μηχάνημα POS, για την οποία δεσμεύτηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, ενημέρωσε επίσης το προεδρείο του Εμπορικού Συλλόγου. Τη θέσπιση δηλαδή ακατάσχετου λογαριασμού που πρότεινε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδης, με σκοπό τη διαφύλαξη της ρευστότητας των εταιρειών προκειμένου να καλύπτουν τις υπόλοιπες πάγιες ή λειτουργικές ανάγκες τους όταν έρχονται αντιμέτωπες με κατασχέσεις ποσών για ληξιπρόθεσμες οφειλές τους έναντι του Δημοσίου, των ασφαλιστικών ταμείων ή των τραπεζών.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έφυγε από τη ζωή η Σοφία Ιωαννίδου σε ηλικία 82 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Σοφία Ιωαννίδου σε ηλικία 82 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024...

Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Αγίας Κυριακής στο Λουτρό Ημαθίας

Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Αγίας Κυριακής στο Λουτρό...

Την Κυριακή 7 Ιουλίου πανηγύρισε η Ιερά Μονή Αγίας...

Μητροπολίτης Βεροίας: «Κανείς δεν στέκεται αδιάφορος στον διαμελισμό της Κύπρου»
Συνεδριάζει την Τετάρτη 10/7 η Δημοτική Επιτροπή Βέροιας

Συνεδριάζει την Τετάρτη 10/7 η Δημοτική Επιτροπή...

 Τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Βέροιας...

Κυκλοφόρησε το βιβλίο της Λογοτεχνικής συντροφιάς Νάουσας

Κυκλοφόρησε το βιβλίο της Λογοτεχνικής συντροφιάς...

Μόλις κυκλοφόρησε από τον εκδοτικό οίκο «Ἀνάλεκτο»,...

Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος σε περιοχές της Ημαθίας από 7/7 έως 10/7/24

Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος σε περιοχές της...

Από τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. ανακοινώθηκε διακοπή ηλεκτρικού...

Το υποβαθμισμένο τηλεοπτικό τοπίο,η ευθύνη  των θεσμών και η επιβαλλόμενη αντίδραση του πολίτη

Το υποβαθμισμένο τηλεοπτικό τοπίο,η ευθύνη των θεσμών...

Γράφει ο Αναστάσιος ΒασιάδηςΟι διάφορες  έρευνες...

Τάσος Μπαρτζώκας στον FM100:  Στόχος να κάνουμε την  καθημερινότητα του πολίτη καλύτερη (ΒΙΝΤΕΟ)

Τάσος Μπαρτζώκας στον FM100: Στόχος να κάνουμε την ...

Για θέματα της επικαιρότητας μίλησε σε συνέντευξη που...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...