Συμβούλιο Πολιτικών  Αρχηγών για το  προσφυγικό πριν απο  την Σύνοδο Κορυφής;

Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για το προσφυγικό πριν απο την Σύνοδο Κορυφής;

Ασφυκτική είναι η πίεση που δέχεται η χώρα σε ότι αφορά το Προσφυγικό, μετά το “κλείσιμο” των συνόρων απο την ΠΓΔΜ και την διέλευση “με το σταγονόμετρο” προσφύγων προς τις χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης, αποκλείοντας το “ταξίδι προς ένα καλύτερο αύριο” σε Αφγανούς και άλλους μετανάστες.

Ο κλοιός στενεύει διαρκώς, όπως διαμήνυσαν απο την Βιέννη οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων που μετείχαν σε σύσκεψη για το Προσφυγικό υπό την Αυστρία, η οποία δεν προσκάλεσε την Ελλάδα, γεγονός που προκάλεσε το διάβημα απο τις ελληνικές αρχές.

Η χώρα έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο “hot spot” με περισσότερους απο 12.000  “εγκλωβισμένους” προσφυγες και μετανάστες να έχουν σκορπιστεί σε διάφορα κέντρα ανά την επικράτεια, αλλά και να φιλοξενούνται προσωρινά σε γυμναστήρια και άλλους χώρους, χωρίς βασικές υποδομές, ενώ άλλοι επιχειρούν να φθάσουν απο την Λαμία στα ελληνοσκοπιανά σύνορα ...περπατώντας!

Η κατάσταση συζητήθηκε σε επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με την Γερμανίδα Καγκελάριο, όπου συμφωνήθηκε η περαιτέρω στήριξη της Ελλάδας και η ανάγκη συμμόρφωσης όλων των ευρωπαϊκών κρατών με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της περασμένης Παρασκευής, ενώ το Προσφυγικό κι η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο απασχόλησε και τηλεδιάσκεψη των Ομπάμα-Μέρκελ-Κάμερον-Ολάντ.

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε στον ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ότι “η Ελλάδα δεν θα δεχτεί μονομερείς ενέργειες απο κανέναν” και πως η διαχείριση του προβλήματος, μπορεί να επιτευχθεί μονάχα με στενή συνεργασία σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών 

πριν απο την Σύνοδο Κορυφής

Μητσοτάκης και Γεννηματά ζητούν να γίνει σύσκεψη των Αρχηγών  το συντομότερο, πράγμα που ζητά απο ημέρες και ο Βασίλης Λεβέντης, που σήμερα θα περάσει το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου.

Ο Αλέξης Τσίπρας που συνομίλησε χθες με την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ανέφερε στην Φώφη Γεννηματά ότι δεν συντρέχει λόγος για σύγκληση του Συμβουλίου, αφήνοντας όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει τελικώς, δίχως να προσδιορίζει αν αυτό θα συμβεί πριν ή μετά απο την Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας στις 7 Μαρτίου.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι τελικώς, το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Προκόπη Παυλόπουλο για το Προσφυγικό, θα συγκληθεί τις πρώτες ημέρες της ερχόμενης εβδομάδας, με πιθανότερη ημερομηνία την Τρίτη 1 Μαρτίου, ενώ δεν αποκλείεται τελικώς η σύσκεψη να γίνει την Δευτέρα ή την Τετάρτη της ίδιας εβδομάδας και πάντως πριν την Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας.

Επί τάπητος θα τεθεί η ανάγκη για εθνική γραμμή στο Προσφυγικό, με στόχο την αντιμετώπιση της αυξημένης πίεσης και των ακραίων ευρωπαϊκών φωνών, με παράλληλη σκόπευση να συνετιστεί η Τουρκία και να πράξει όσα έχει δεσμευτεί, καθώς η Ελλάδα απο απέραντο “hot spot” σ’ήμερα κινδυνεύει να εξελιχθεί σε “αποθήκη προσφύγων και μεταναστών”, με δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους να “ξεμένουν” στην επικράτεια της, αφού δεν θα μπορούν ούτε να γυρίσουν στις πατρίδες τους ούτε να φτάσουν στην “γη της επαγγελίας”, στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αναρτήθηκε το μητρώο καταρτιζομένων για το νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ σε πράσινες δεξιότητες για 50.000 ανέργους  -Μέχρι την Τρίτη οι αιτήσεις παρόχων κατάρτισης

Αναρτήθηκε το μητρώο καταρτιζομένων για το νέο...

Αναρτήθηκε χθες Παρασκευή 19 Ιουλίου, το Mητρώο...

Καταπέλτης  η Εισαγγελέας για  το μπάζωμα στα Τέμπη: «Πετάξατε 300 κυβικά χώμα ως αχρείαστα»

Καταπέλτης η Εισαγγελέας για το μπάζωμα στα Τέμπη:...

Καταπέλτης η Εισαγγελέα Εφετών Λάρισας η οποία ζητά...

Δυναμικό «παρών»  της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε διεθνή έκθεση τροφίμων  και ποτών στη Νέα Υόρκη

Δυναμικό «παρών» της Περιφέρειας Κεντρικής...

Στην αγορά των ΗΠΑ προέβαλε τα προϊόντα που παράγονται...

Οι φορολογικές δηλώσεις στο επίκεντρο της συνάντησης Χατζηδάκη με ΔΣ Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος

Οι φορολογικές δηλώσεις στο επίκεντρο της συνάντησης...

Τα μείζονα θέματα, που απασχολούν τους λογιστές...

Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο Γ. Δραγασάκης  – Τι αναφέρει σε ανάρτησή του για κόμμα και Κασσελάκη

Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο Γ. Δραγασάκης – Τι...

Την αποχώρησή του από το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανακοίνωσε χθες ο...

Εστία πανώλους μικρών μηρυκαστικών στην Ελλάδα

Εστία πανώλους μικρών μηρυκαστικών στην Ελλάδα

          Από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της...

Η Ευρώπη σε ιστορικό σταυροδρόμι - Τι θα διαμορφώσει τη νέα φυσιογνωμία της

Η Ευρώπη σε ιστορικό σταυροδρόμι - Τι θα διαμορφώσει τη...

Του Μάξιμου Χαρακόπουλου Παρακολουθώντας τις ...

Σταϊκούρας: Τέσσερα νέα μεγάλα σιδηροδρομικά έργα στο Ταμείο Συνοχής, για συγχρηματοδότηση

Σταϊκούρας: Τέσσερα νέα μεγάλα σιδηροδρομικά έργα στο...

Ένα σημαντικό βήμα αναβάθμιση του σιδηροδρομικού ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων ολοκλήρωσε την συνεδρίασή της και έλαβε τις αποφάσεις για το πού θα καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, με τα μέτρα να ισχύουν από την 1η Ιουνίου έως τις 15...

Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε όλους τους νέους που θα εμβολιάζονται, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής ενθάρρυνσης των εμβολιασμένων.Η στρατηγική ενθάρρυνσης εμβολιασμένων θα...

@@ads-307@@Για την υπόθεση του ιερέα που απασχολεί την επικαιρότητα, από το πρωί,  μετά την επίθεση με βιτριόλι σε μητροπολίτες την ώρα που δικαζόταν στο συνοδικό δικαστήριο μίλησε ο μητροπολίτης Βεροίας κ...

Από την Δευτέρα του Πάσχα καταργούνται οι απαγορεύσεις στις διαδημοτικές μετακινήσεις αφού η 3η Μαΐου είναι και επίσημα η ημερομηνία που ανοίγει η εστίαση.Υπενθυμίζεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις...