Ενωμένοι οι αγρότες, ίδια τα αιτήματά τους

Ενωμένοι οι αγρότες, ίδια τα αιτήματά τους

Για το μεσημέρι της Δευτέρας ορίστηκε η συνάντηση εκπροσώπων των αγροτών με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου. Η κυβέρνηση ετοιμάζει βελτιωτικές προτάσεις προς τους αγρότες, την ώρα που τα μπλόκα παραμένουν σε όλη τη χώρα. Νέα πανελλαδική σύσκεψη συγκαλούν την Κυριακή οι αγρότες στο μπλόκο της Νίκαιας.

Οι βελτιωτικές προτάσεις αναμένεται να οριστικοποιηθούν σε σειρά συσκέψεων που θα γίνουν εντός του Σαββατοκύριακου.

Η αντιπρόταση θα ανακοινωθεί από τον Αλέξη Τσίπρα στο ραντεβού που θα γίνει στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας με εκπροσώπους των αγροτών.

Όπως αναφέρει σε σχετική του δήλωση ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, «έχουν ενημερωθεί όλες σχεδόν οι Συντονιστικές Επιτροπές των αγροτών που βρίσκονται σε κινητοποίηση και έχουν ήδη ανταποκριθεί οι περισσότερες. Αναμένουμε και τις υπόλοιπες να ορίσουν τους εκπροσώπους τους», τονίζοντας: «Για εμάς ο δρόμος του διαλόγου είναι ανοιχτός».

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες το πακέτο βελτιώσεων θα περιλαμβάνει:

•Συντελεστή εισφοράς 10% στο εισόδημά τους για το 2017-2018

•Συντελεστή 15% για την περίοδο 2019-2020

•Συντελεστή 20% το 2021

Το κυβερνητικό προσχέδιο προέβλεπε αρχικά εισφορά 14% το 2017, 17% το 2018 και 20% το 2019.

Νέα πανελλαδική σύσκεψη

 στη Νίκαια 

Την ίδια ώρα οι αγρότες παραμένουν στα μπλόκα και κλιμακώνουν καθημερινά τις κινητοποιήσεις τους. 

Νέα πανελλαδική σύσκεψη συγκαλούν για την Κυριακή οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, οι οποίοι δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στις θέσεις τους και να κλιμακώσουν ακόμη περισσότερο τον αγώνα τους, προκειμένου να δικαιωθούν τα αιτήματα τους.

Η σύσκεψη θα γίνει και αυτή τη φορά στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας στις 12 το μεσημέρι και από την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων καλούνται να συμμετάσχουν σε αυτή εκπρόσωποι μπλόκων από όλη τη χώρα.

Παράλληλα, οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας συγκαλούν για τις 4 το απόγευμα του Σαββάτου σύσκεψη φορέων της Θεσσαλίας στο μπλόκο, για ανταλλαγή απόψεων στο ασφαλιστικό και το φορολογικό που επηρεάζουν άμεσα όλες τις κοινωνικές ομάδες.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο Βαγγέλης Μπούτας, «εφόσον δεν συζητηθούν τα πέντε αιτήματα δεν θα συμμετέχουμε στον διάλογο. Δεν θα γίνουμε ακροατές μίας ‘διάλεξης’ για το πώς θα εφαρμοστεί η πολιτική της Κυβέρνησης που εξοντώνει την μικρομεσαία αγροτιά».

Υπενθυμίζεται ότι στην πανελλαδική σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί στις 7 Φεβρουαρίου στην Νίκαια, το πλαίσιο των πέντε αιτημάτων που είχε διαμορφωθεί είχε ως ακολούθως:

• 1. Να αποσυρθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

• 2. Να καταργηθεί η φορολόγηση μας από το πρώτο ευρώ που αποφάσισε η προηγούμενη κυβέρνηση και υλοποιεί η σημερινή. Να καταργηθούν τα τεκμήρια διαβίωσης. Αφορολόγητο ατομικό αγροτικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί και να αποσυρθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για αύξηση της φορολογίας κλπ.

• 3. Αφορολόγητο πετρέλαιο. Μείωση του αγροτικού ρεύματος. Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.

• 4. Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.

• 5. Κατάργηση του φόρου στο κρασί - Να αποσυρθούν τα νέα μέτρα για φορολογία στο τσίπουρο.

Από την πλευρά τους, οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών -τα οποία εξακολουθούν να παραμένουν κλειστά επ’ αόριστον- περιμένουν την πρόσκληση του πρωθυπουργού για διάλογο.

Ωστόσο, μετά τη νέα πανελλαδική συνάντηση που συγκαλείται για την Κυριακή στη Νίκαια δημιουργούνται νέα δεδομένα, καθώς θα πρέπει να γίνει γνωστό και το αποτέλεσμα της εν λόγω συνάντησης προκειμένου να καθοριστεί εν τέλει η συνάντηση με τον πρωθυπουργό. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε λίγες μέρες η εφαρμογή του προσωπικού αριθμού  - Αλλάζει το σύστημα ραντεβού για νέα ταυτότητα

Σε λίγες μέρες η εφαρμογή του προσωπικού αριθμού -...

Μια τεράστια αλλαγή για τον πυρήνα των μητρώων του...

Πρόγραμμα κοινωνικού  τουρισμού ΔΥΠΑ: Συνεχίζεται το ενδιαφέρον συμμετοχής από τουριστικά καταλύματα  και ακτοπλοϊκές

Πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού ΔΥΠΑ: Συνεχίζεται το...

Συνεχίζονται οι αιτήσεις τουριστικών καταλυμάτων και...

Με αίτημα Μητσοτάκη διαγραφή Αυγενάκη από την Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας μετά το  περιστατικό με εργαζόμενο στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Με αίτημα Μητσοτάκη διαγραφή Αυγενάκη από την Κ.Ο. της...

Διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας...

Καταργείται το Τέλος Χαρτοσήμου σε περισσότερες από 600 συναλλαγές

Καταργείται το Τέλος Χαρτοσήμου σε περισσότερες από 600...

Την κατάργηση του Τέλους Χαρτοσήμου για πάνω από 600...

Συνεχίζεται η άνοδος των τιμών των ακινήτων, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία

Συνεχίζεται η άνοδος των τιμών των ακινήτων, σύμφωνα...

Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η αύξηση των τιμών...

One Stop Liaison Office :  Ενημέρωση για τα Σχέδια Δράσης σχετικά με την ανάπτυξη  της Βιο-οικονομίας στην ΠΚΜ

One Stop Liaison Office : Ενημέρωση για τα Σχέδια Δράσης σχετικά...

 Σχετικά με τις στρατηγικές και τα σχέδια δράσης που...

80.000 έκαναν διακοπές  τον Ιούνιο με voucher  κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ

80.000 έκαναν διακοπές τον Ιούνιο με voucher κοινωνικού...

Συνολικά 79.977 επιταγές κοινωνικού τουρισμού 2023-2024 της...

Ένωση Περιφερειών Ελλάδας: Ξεκινάει η διαβούλευση για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου της Αυτοδιοίκησης

Ένωση Περιφερειών Ελλάδας: Ξεκινάει η διαβούλευση για...

Παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιου και...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων ολοκλήρωσε την συνεδρίασή της και έλαβε τις αποφάσεις για το πού θα καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, με τα μέτρα να ισχύουν από την 1η Ιουνίου έως τις 15...

Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε όλους τους νέους που θα εμβολιάζονται, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής ενθάρρυνσης των εμβολιασμένων.Η στρατηγική ενθάρρυνσης εμβολιασμένων θα...

@@ads-307@@Για την υπόθεση του ιερέα που απασχολεί την επικαιρότητα, από το πρωί,  μετά την επίθεση με βιτριόλι σε μητροπολίτες την ώρα που δικαζόταν στο συνοδικό δικαστήριο μίλησε ο μητροπολίτης Βεροίας κ...

Από την Δευτέρα του Πάσχα καταργούνται οι απαγορεύσεις στις διαδημοτικές μετακινήσεις αφού η 3η Μαΐου είναι και επίσημα η ημερομηνία που ανοίγει η εστίαση.Υπενθυμίζεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις...