Η είδηση έκανε πρόσφατα το γύρο της Ελλάδας (διότι στην Ευρώπη είναι ήδη γνωστό) και η Βέροια βρέθηκε και πάλι στο προσκήνιο για τα επιχειρηματικά μυαλά των παιδιών της αυτή τη φορά.
Ποια είναι η είδηση; Διαβάσαμε:«Το Λονδίνο είναι πραγματικά μια πόλη όπου, από γαστρονομική τουλάχιστον άποψη, τα πάντα μπορούν να συμβούν. Όπως για παράδειγμα τα pop up εστιατόρια με θεματική την αρχαιοελληνική κουζίνα. Ακούγεται απίθανο, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό. Ονομάζεται The Philosopher’s Stove και γεννήθηκε μέσα από το όραμα τριών φίλων από τη Βέροια, του Θωμά Ντίνα, του Στάθη Γεωργιάδη και της Χριστίνας Χριστοδούλου.
Ο Θωμάς και η Χριστίνα έχουν ζήσει όλη την ενήλικη ζωή τους στην Αγγλία και ειδικά στο Λονδίνο, ενώ ο Στάθης αφού έζησε σε διάφορες μεσογειακές πόλεις, τώρα μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ Μαδρίτης, Λονδίνου και Αθήνας. Oι τρεις τους οδηγήθηκαν στην ιδέα του Philosopher’s Stove επειδή ήθελαν να συνδυάσουν τις δεξιότητες και τις επιθυμίες τους για έρευνα, αναζήτηση νέων γεύσεων και μαγειρική. Η πρόκληση ήταν να διαπιστώσουν το κατά πόσο μπορούν να δουλεύουν σε διαφορετικό μέρος και με διαφορετικούς ανθρώπους κάθε φορά και όλα αυτά σε έναν πολύ δυναμικό χώρο γεμάτο ζωντάνια όπως είναι το γαστρονομικό Λονδίνο. Και όπως λένε οι ίδιοι, τα κατάφεραν.
Στόχος τους δεν είναι να παρουσιάζουν μία παρωχημένη εικόνα της Ελλάδας, με χλαμύδες, σανδάλια και σταφύλια, αλλά μία κουζίνα σύγχρονη, η οποία «πατάει» επάνω στην φιλοσοφία της ελληνικής κουζίνας. Οι τρεις τους μιλάνε στον ξένο Τύπο για τη σημασία των καλών, ελληνικών πρώτων υλών, για το που τους οδήγησε η έρευνα επάνω στην αρχαιοελληνική κουζίνα, αλλά και για το πώς αντιμετώπισε το Λονδίνο την κίνησή τους.
«Ασχολούμαστε κυρίως με την αρχαιοελληνική κουζίνα, θα μπορούσε κανείς να πει ότι είναι η ειδίκευσή μας. Ερευνούμε και μαγειρεύουμε οτιδήποτε μας γοητεύει και μας προκαλεί δημιουργικά. Μέχρι τώρα έχουμε διοργανώσει διάφορα αρχαιοελληνικά supper clubs και κέλτικα φαγοπότια, με ζωντανή κέλτικη μουσική. Παράλληλα, έχουμε καταπιαστεί με τη ρωμαϊκή κουζίνα, ενώ έχουμε διοργανώσει και ολοήμερες ουζοποσίες με συνοδεία μεζέδων» λένε οι ίδιοι στις συνεντεύξεις τους.
Αυτή την κίνηση θα την γνωρίσει σύντομα και η Βέροια σε μια γαστρονομική βραδιά που προγραμματίζουν οι τρεις βεροιώτες στα 12 Γράδα, μάλλον στις αρχές Μαρτίου!
Σ. Γκ.
(Πηγή: The Huffington Post)