Στους εννιά ανερχόμενους οινοποιούς κάτω των 40 ετών συμπεριλαμβάνει τους Κωστή Δαλαμάρα και Απόστολο Θυμιόπουλο αφιέρωμα της ιστοσελίδας Wine Commandes.
"Η νέα γενιά των οινοποιών δείχνει την εξέλιξη αλλά και το βάθος του ελληνικού αμπελώνα που αν και πάρα πολύ παλιός είναι στην πραγματικότητα πάρα πολύ νέος", αναφέρει μεταξύ άλλων ο αρθρογράφος, διευκρινίζοντας ότι τα εννιά ονόματα είναι όπως ο ίδιος νιώθει τις εξελίξεις μέσα από την επαφή του με τις διάφορες περιοχές, τους παραγωγούς και τα κρασιά τους.
Για τον Κωστή Δαλαμάρα αναφέρει:
Ο νεότερος στην λίστα αφού δεν έχει κλείσει καν τα 30 δίνει μια φρέσκια πνοή στην περιοχή της Νάουσας. Παίρνοντας πλέον την σκυτάλη από τον μπαμπά-Δαλαμάρα αρχίζει και δίνει το στίγμα του από το 2007 ενώ από το 2011 το κτήμα περνάει σε άλλο επίπεδο.' 'Από το 2015 και μετά αναμένονται ακόμα μεγαλύτερες αλλαγές'' μου λέει ενώ προσθέτει ότι η επιδίωξή του είναι να εξαντλήσει τις δυνατότητες της ποικιλίας που έχει δείξει ότι έχει τεράστια δυναμική αλλά ακόμη βρίσκεται στα πρώτα της βήματα, παρά τα τόσα χρόνια ιστορίας''.
Σπουδές: Αμπελουργία & Οινολογία στη Βουργουνδία
Φιλοσοφία: ''Κρασιά που αναδεικνύουν το terroir. Χιλιοειπωμένο αλλά μία κάθετη Παλιοκαλιά είναι η καλύτερη απόδειξη''.
Όραμα: ''Να βλέπουμε σε λίστες κορυφαίων εστιατορίων παγκοσμίως να υπάρχει ολόκληρη λίστα από Νάουσες! Συνεπώς χρειάζονται νέοι παίκτες, πολλές φυτεύσεις και φυσικά δουλειά πολύ υψηλού επιπέδου''.
Κρασί-Υπογραφή: Δαλαμάρα Παλιοκαλιάς.
Για τον Απόστολο Θυμιόπουλο (στη φωτογραφία μας με τον Στέλιο Γιαμαλίδη του Κτήματος Μελιτζανή):
Γεννημένος μέσα στον τρύγο του 1978 ο Απόστολος θεωρείται πλέον από τα μεγάλα ονόματα του ελληνικού κρασιού. One-man show σε πολλές περιπτώσεις θεωρείται δικαιολογημένα ότι άλλαξε τις γευστικές ισορροπίες στην περιοχή με το Γη και Ουρανός. Άμεσες επιδιώξεις του είναι η ''παραγωγή κρασιών και σε άλλες περιοχές με μοναδικά αμπελοτόπια'' και έμμεσες η καθιέρωση των ελληνικών ποικιλιών απο συγκεκριμένες περιοχές στο διεθνές οινικό στερέωμα''.
Σπουδές: Οινολογία ΤΕΙ Αθηνών
Φιλοσοφία: ''Φυσική προσέγγιση στα άκρα στην αμπελοκαλλιέργεια και φυσική οινοποίηση με στόχο την απόδοση του terroir στο τελικό προϊόν''.
Όραμα: ''Να υπάρχουν και άλλοι Έλληνες οινοποιοί με αντίστοιχα οράματα για να ανέβει εκεί που του ανήκει το ελληνικό κρασί''.
Κρασί-Υπογραφή: Αμπελώνες Θυμιόπουλου Γη και Ουρανός.