Το 2015 ήταν η χρονιά που ο διδάκτορας του Πανεπιστημίου του Leeds Νίκος Ορδουλίδης πέτυχε τον διακαή του πόθο, να κατέβει με το λαϊκό του πιάνο προς τα κάτω. Στις 18 και στις 25 Νοεμβρίου παρέδωσε με επιτυχία δύο σεμινάρια με τίτλο «Αισθητική της λαϊκής μουσικής: η συνθετική τεχνοτροπία του Βασίλη Τσιτσάνη», στο πλαίσιο του Ελεύθερου Εργαστηρίου Μουσικής Παιδείας, στην Αίθουσα Διδασκαλίας της Μουσικής Βιβλιοθήκης, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Παράλληλα, την 1η Φεβρουαρίου ο Νίκος παρουσιάζει τον τελευταίο του δίσκο στη Θεσσαλονίκη, στη μουσική σκηνή "Πριγκηπέσσα". Μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει συναυλία με καλεσμένους περίπου 15 τραγουδιστές από διάφορα μουσικά στυλ, με σκοπό να δειχτούν διάφοροι χειρισμοί του πιάνου στην ελληνική μουσική.
Θυμίζουμε ότι ο Νίκος Ορδουλίδης διδάσκει στο ΤΕΙ Άρτας, όπου αρκετοί φοιτητές εκεί δείχνουν ένα ενδιαφέρον που ανεβάζει και τη δική του θέληση να συνεχίσει την προσπάθειά του, που είναι σε εμβρυικό επίπεδο ακόμη. Ο νεαρός μουσικός έχει βαλθεί να αποδείξει ότι με το πιάνο μπορεί να παίξει τα πάντα: από ρεμπέτικα μέχρι ποντιακά. Κάπως έτσι γεννήθηκε το Λαϊκό Πιάνο, από έναν ακαδημαϊκό που διχάζεται ανάμεσα στην ακαδημαϊκή καριέρα και στην αγάπη του για το πάλκο.
Ευχόμαστε το 2016 τα όνειρά του να γίνουν πραγματικότητα.