Με στόχο να συνδεθεί η τοπική γαστρονομία και η λαϊκή κουζίνα της μαμάς και της γιαγιάς μας με τις προσπάθειες ανάπτυξης, σχηματίζοντας ένα ‘γαστρονομικό χαρτοφυλάκιο’ με συνταγές, προϊόντα και παραγωγούς, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην ‘Κόχη’ η πρώτη (φιλανθρωπική, για τη 'Μέριμνα') εκδήλωση του ‘Κάρανου’, σε συνεργασία με τη Μητρόπολη. Πρωταγωνιστής της βραδιάς ο σεφ από το Άγιον Όρος Πατήρ Επιφάνιος Μυλοποταμινός, ο οποίος (μαζί με τον αντιπρόεδρο του ‘Κάρανου Γιώργο Παλησίδη) μαγείρεψε μπακαλιάρο στον νταβά, φάβα κίτρινη κ.ά. Κάποιες από τις συνταγές συνοδεύτηκαν με ντρέσινγκ από κράνα του παραγωγού από την Κυψέλη Ημαθίας Κώστα Ντούλια (κατοχυρωμένα από την Ε.Ε.).
Τον κόσμο που γέμισε την ‘Κόχη’ (παραχώρησε δωρεάν τον χώρο και τον εξοπλισμό) καλωσόρισε και ευχαρίστησε (ιδιαίτερα τα παιδιά του ΙΕΚ Μαγειρικής που βοήθησαν) ο πρόεδρος του ‘Κάρανου’ Τάκης Ταχματζίδης, υποσχόμενος ότι θα ακολουθήσουν και άλλες αντίστοιχες εκδηλώσεις στην κατεύθυνση της ανάδειξης της τοπικής κουζίνας και της σύνδεσής της με την ανάπτυξη.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο σεβασμιότατος μητροπολίτης κ. Παντελεήμων, ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης με τον αντιδήμαρχο Στέλιο Ασλάνογλου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αντώνης Καγκελίδης και Ζήσης Πατσίκας (Βέροιας), Στέλλα Αραμπατζή και Τάσος Καραμπατζός (Νάουσας), ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δημήτρης Ζυγουλιάνος κ.ά.