Για “αλαλούμ”  στις πληρωμές  της βασικής ενίσχυσης κάνουν λόγο οι αγρότες

Για “αλαλούμ” στις πληρωμές της βασικής ενίσχυσης κάνουν λόγο οι αγρότες

Για λάθη και αδικίες σε βάρος των δικαιούχων αγροτών για παράνομες παρακρατήσεις κατά την πληρωμή της βασικής ενίσχυσης, καθώς και για θέματα που αφορούν τη φορολόγησή τους αλλά και την εφαρμογή του εργόσημου κάνουν λόγο τα μέλη της Πρωτοβουλίας των Αγροτών με δημοσίευμά τους στον Τύπο. Συγκεκριμένα στην καταγγελτικού τύπου ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής:

“Αναφορικά με το «αλαλούμ» στην πληρωμή της βασικής ενίσχυσης το μόνο που έχουμε να τονίσουμε είναι ότι αντικατοπτρίζει την σημερινή πραγματικότητα του δημόσιου τομέα στην Ελλάδα και την σύγχυση στην οποία βρίσκεται το Υπουργείο Γεωργίας. Καμία πληροφόρηση, περικοπές, λάθη επί λαθών, αδικίες εις βάρος των αγροτών δικαιούχων, παράνομες παρακρατήσεις, απλήρωτοι παραγωγοί. 

  Μπροστά σ αυτή  την κατάσταση αυτό που θέλουμε να τονίσουμε είναι άμεσα να προχωρήσουν οι διορθώσεις και να γίνει γρήγορα η πληρωμή των παραγωγών που δεν πληρώθηκαν. Είναι τόσες πολλές οι υποχρεώσεις του αγροτικού κόσμου που η όποια καθυστέρηση δημιουργεί τεράστια ζητήματα και εμπλοκές με ΟΓΑ, ΕΛΓΑ, Τράπεζες, Δημόσιο, Υποχρεώσεις προς τρίτους, επιβίωση των αγροτικών οικογενειών, κλπ.

   Ένα άλλο επίσης  θέμα  το οποίο θέλουμε να θίξουμε είναι ότι στην  κατάθεση του κρατικού προυπολογισμού και τα νούμερα που καλούμαστε να πληρώσουμε για την επόμενη χρονιά μας παραπέμπουν (σύμφωνα με μια πρόχειρη δική μας ανάγνωση) σε μία αύξηση του συντελεστή φορολόγησης στο 20% και της προκαταβολής φόρου στο 75%. Παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις που λάβαμε (εισοδήματα του 2015 με 13%) 

  Είναι έτσι  Υφυπουργέ Οικονομικών κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη ;   

  Θέλουμε επίσης να καταγγείλουμε το μπαράζ ελέγχων ξένων  αγρεργατών  (με βαριά πρόστιμα εις βάρος των αγροτών)  σε περιοχές της χώρας όπου αυτήν την περίοδο κάποιες αγροτικές εργασίες είναι στο φόρτε τους . 

 Προσπαθούμε εδώ και χρόνια να πείσουμε την Δημόσια διοίκηση για τα οφέλη που θα έχει το Ελληνικό Δημόσιο και ο ΟΓΑ κατ επέκταση από την νομιμοποίηση την ασφάλισή τους και την πληρωμή τους με εργόσημα..  Αντ αυτού ο δυσκίνητος και γραφειοκρατικός τομέας απαντά με την εμμονή του σε ξεπερασμένες και πολύπλοκες πρακτικές και βαριά πρόστιμα. 

Για όλα αυτά λυπούμαστε  αγωνιζόμαστε και θα αγωνιζόμαστε έως ότου πείσουμε  για την ανάγκη εφαρμογής του αυτονόητου. Κάτι που φυσικά  στις μέρες μας  φαίνεται  πως είναι και το ζητούμενο.”                 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΟΦΨΥ ΗΜΑΘΙΑΣ: Οι θέσεις της πανελλήνιας ομοσπονδίας Ψυχικής Υγείας για το σχέδιο νόμου «ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης»

ΣΟΦΨΥ ΗΜΑΘΙΑΣ: Οι θέσεις της πανελλήνιας ομοσπονδίας...

Η ενταγμένη ως τακτικό μέλος στη δύναμη της ΕΣΑμεΑ...

Την Παρασκευή 26/7 ειδική συνεδρίαση στη Νάουσα

Την Παρασκευή 26/7 ειδική συνεδρίαση στη Νάουσα

Δημόσια ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου...

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ Ανακοίνωση στήριξης εκπαιδευτικού

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ Ανακοίνωση στήριξης...

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Ημαθίας εκφράζει την αλληλεγγύη του...

Συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ με τον ΔΙΔΕ Ημαθίας

Συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ με τον ΔΙΔΕ Ημαθίας

Η ΕΛΜΕ Ημαθίας ανακοινώνει τα εξής:«Ενημερώνουμε τις...

Καμάλα Χάρις: Υποψήφια πλανητάρχης με ινδικές ρίζες

Καμάλα Χάρις: Υποψήφια πλανητάρχης με ινδικές ρίζες

 -Η ΙΝΔΙΚΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΤΩΝ 30 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΝΑ...

H Διεθνής Κοινότητα  εδώ και 50 χρόνια κλείνει τα μάτια της  στην κατάφωρη  καταπάτηση των  ανθρωπίνων  δικαιωμάτων στην Κύπρο

H Διεθνής Κοινότητα εδώ και 50 χρόνια κλείνει τα μάτια...

50 χρόνια Τουρκικής Κατοχής στην Κύπρο!Όλα όσα έχουμε...

Βέροια: Σαββατοκύριακο με δύο φωτιές που περιορίστηκαν άμεσα από την ΠΥ, στην περιοχή Νοσοκομείου και Άλσους Παπάγου

Βέροια: Σαββατοκύριακο με δύο φωτιές που...

Λαχτάρισαν οι κάτοικοι γύρω από την περιοχή...

Έφυγε από τη ζωή η Αικατερίνη Χασιούρα σε ηλικία 78 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Αικατερίνη Χασιούρα σε ηλικία 78 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Τρίτη 23 Ιουλίου 2024...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...