Βεσυρόπουλος: Νέο τελωνείο με άμεση εγκατάσταση στα κτίρια και στους χώρους της Κουλούρας στην Ημαθία

Βεσυρόπουλος: Νέο τελωνείο με άμεση εγκατάσταση στα κτίρια και στους χώρους της Κουλούρας στην Ημαθία

Η απάντηση του υπουργού Οικονομικών στην ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Βεσυρόπουλος για την αναβάθμιση των τελωνειακών υπηρεσιών και την παραμονή τους στην Ημαθία, έχει διπλή ανάγνωση, σύμφωνα με δελτίο τύπου του βουλευτή Απόστολου Βεσυρόπουλου. Ο κ. Αλεξιάδης, απαντώντας στα ερωτήματα που θέτει ο κ. Βεσυρόπουλος, δεσμεύεται για την παραμονή του Τελωνείου στην Ημαθία και για την εγκατάσταση του στα κτίρια και τους χώρους της Κουλούρας, με αναβαθμισμένη λειτουργία.

 

Θέτει ως όρο τη δωρεάν παραχώρηση και διαμόρφωση των κτιριακών εγκαταστάσεων από τον Δήμο Βέροιας και την Περιφέρεια, κάτι που αποτελεί άλλωστε δέσμευση και της ίδιας της αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Αλεξιάδης, επισημαίνει, όμως ότι μέχρι να γίνει η συγχώνευση και η εγκατάσταση του Νέου Τελωνείου στην Κουλούρα, το Τελωνείο Βέροιας θα υποβαθμιστεί σε Τελωνείο Β’ Τάξης για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού, που αντιμετωπίζουν οι τελωνειακές υπηρεσίες.

 

Η συγκεκριμένη εξέλιξη, για την υποβάθμιση του Τελωνείου Βέροιας, μέχρι να είναι έτοιμες οι εγκαταστάσεις της Κουλούρας, δεν βρίσκει σύμφωνο τον κ. Βεσυρόπουλο, ο οποίος προτίθεται να αναλάβει νέα πρωτοβουλία σε τοπικό αλλά και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.

 

Σε δήλωση του, ο κ.Βεσυρόπουλος τονίζει:

 

"Είναι θετικό ότι το Τελωνείο όχι μόνο δεν φεύγει από την Ημαθία αλλά αναβαθμίζεται η λειτουργία του με την εγκατάσταση του στα κτίρια και στους χώρους της Κουλούρας και την απορρόφηση του Τελωνείου Σκύδρας.

Θεωρώ ότι ο Δήμος της Βέροιας και η Περιφέρεια, πρέπει να προχωρήσουν άμεσα στη δωρεάν παραχώρηση των εγκαταστάσεων αλλά και να θέσουν ένα δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για τη διαμόρφωση των χώρων.

Η τοπική κοινωνία, θα αποδείξει ότι ξέρει να υπερασπίζεται την διατήρηση αλλά και την αναβάθμιση των δομών που υπάρχουν στην Ημαθία.

Με αυτό τον τρόπο, θα εμποδίσουμε και την υποβάθμιση του Τελωνείου Βέροιας σε τελωνείο Β’ Τάξης μέχρι να ετοιμαστούν οι εγκαταστάσεις.

 

Πιστεύω, ότι ένα χρονικό διάστημα 10 μηνών, μέχρι να προετοιμαστούν οι χώροι στις εγκαταστάσεις της Κουλούρας, είναι εύλογο. Κυρίως όμως θα εμποδίσει το Υπουργείο να προχωρήσει στην υποβάθμιση του Τελωνείου Βέροιας σε Τελωνείο Β’ Τάξης. Θεωρώ ότι εφόσον τηρηθούν τα προαπαιτούμενα, το Υπουργείο Οικονομικών δεν μπορεί να υποβαθμίσει σε Τελωνείο Β΄Τάξης το Τελωνείο Βέροιας και θα πρέπει να αρχίσει να προετοιμάζει την εγκατάσταση των νέων τελωνειακών υπηρεσιών στην Κουλούρα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 Μαθήματα ήθους, αξιοπρέπειας και ανθρωπιάς από υπάλληλο της Καθαριότητας του Δήμου Βέροιας

Μαθήματα ήθους, αξιοπρέπειας και ανθρωπιάς από...

Σε μία πράξη αξιοπρέπειας και υπευθυνότητας προχώρησε...

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η θερινή πανήγυρη του Οσίου Αντωνίου στη Βέροια - Νέος Αρχιδιάκονος στην Ιερά Μητρόπολη

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η θερινή πανήγυρη του...

Με την ευκαιρία της θερινής πανηγύρεως του Οσίου...

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό, στο τμήμα Βέροια – Πολύμυλος,  για τη μεταφορά υπερμεγεθών φορτίων

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό,...

Ο ΑΝΑΠΛ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ,...

Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες για τους  27 Βρεφονηπιακούς  Σταθμούς ΔΥΠΑ

Αναρτήθηκαν οι οριστικοί πίνακες για τους 27...

Χθες, Τετάρτη 31 Ιουλίου, αναρτήθηκαν οι οριστικοί...

Έφυγε από τη ζωή ο Θεόδωρος Κερκερίδης σε ηλικία 62 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Θεόδωρος Κερκερίδης σε ηλικία 62 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Πέμπτη 1...

Για το πόρισμα του Αρείου Πάγου στην υπόθεση των υποκλοπών

Για το πόρισμα του Αρείου Πάγου στην υπόθεση των...

Το πόρισμα του Αρείου Πάγου που έκρινε ότι η υπόθεση...

Τι γίνεται φέτος με τον πανάκριβο τουρισμό; Πως καταφέραμε  να μην ζούμε το καλοκαίρι μας;

Τι γίνεται φέτος με τον πανάκριβο τουρισμό; Πως...

Η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα, μοιάζουν οι...

Μητροπολίτης Βεροίας: «Ο Άγιος Λουκάς αντλούσε δύναμη από τον Σταυρό του Κυρίου» (ΒΙΝΤΕΟ)

Μητροπολίτης Βεροίας: «Ο Άγιος Λουκάς αντλούσε δύναμη...

Την Τρίτη 30 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...