Η απόκτηση γαστρονομικής ταυτότητας σε επίπεδο Ημαθίας, σε συνδυασμό με την ενεργοποίηση του τοπικού συμφώνου απασχόλησης της ΑΝΗΜΑ και την ανάγκη εμπλουτισμού του προϊόντος των μαγαζιών της Ημαθίας με τοπικά εδέσματα σε όλα τα πιάτα και το επιδόρπιο, περιγράφηκε σαν μία από τις αρχές και τις στοχεύσεις του συλλόγου γευσιγνωσίας, γαστρονομίας και τουρισμού ‘Κάρανος’, στην κυριακάτικη γενική συνέλευσή του στον χώρο εξοπλισμού καταστημάτων του Σάκη Κοντόπουλου. Ως πρότυπο ανάλογου σχεδιασμού αναφέρθηκε ο εθνικός δρυμός Αμπρούτζο στην Ιταλία, με 10.000 κλίνες και πολύ υψηλή πληρότητα, όπου το 98% των προϊόντων που προσφέρονται είναι τοπικά. Τονίστηκε η ανάγκη λειτουργίας της Ημαθίας με το πνεύμα της ατομικής ευθύνης, όπως στο Αμπρούτζο, αλλά και η καταγραφή καταλόγου τοπικών προϊόντων.
Στη διάρκεια της συνέλευσης ακούστηκαν γαστριμαργικές παρατηρήσεις έκθεσης Ιταλών συνεργατών του προγράμματος ‘Ημαθία 2012’ που επισκέφθηκαν τον νομό μας, σύμφωνα με τις οποίες υπήρχαν στα μαγαζιά πολλά ψητά, καμία πίτα, ελάχιστα ορεκτικά της περιοχής, μη τοπικό επιδόρπιο και μενού μόνο στα ελληνικά, αντιπροτείνοντας στα μαγαζιά αντί για κατάλογο πιάτο ημέρας.
Ακολούθησε σύντομη παρουσίαση της εταιρείας παραγωγής προϊόντων κρανιάς (λικέρ, σάλτσα, κομπόστα, τσάι κ.ά.) του κ. Ντούλια, στη Κυψέλη Αλεξάνδρειας.
Στο πενταμελές δ.σ. του ‘Κάρανου’ εκλέχθηκαν: Τάκης Ταχματζίδης, Γιώργος Αδαμίδης, Κώστας Τζάνας, Ζήσης Πατσίκας και Γιώργος Παλαισίδης, με αναπληρωματικούς τους: Έλενα Ατσάλου, Σάκη Κοντόπουλο και Μελέτη Σισμανίδη.
Για την Ε.Ε. εκλέχθηκαν: Δώρα Μπαλτατζίδου, Νίκος Τσιαμήτρος, Στέργιος Ζυγουλιάνος.
Ακολούθησε τραπέζι με κόκκινα κρασιά και τοπικά λουκάνικα και αλλαντικά.