Γ. Παρθενόπουλος: Δεν θα αφήσουμε να χωριστεί και να διχαστεί κανένα χωριό, δεν θα κάνουμε διαχωρισμό σε κανέναν πολιτιστικό σύλλογο

Γ. Παρθενόπουλος: Δεν θα αφήσουμε να χωριστεί και να διχαστεί κανένα χωριό, δεν θα κάνουμε διαχωρισμό σε κανέναν πολιτιστικό σύλλογο

Την άποψή του για το ζήτημα συζήτησης της πρόσφατης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας αναφορικά με τη χρηματοδότηση ή όχι της Ευξείνου Λέσχης Κοπανού, εκφράζει με επιστολή του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝ Γιάννης Παρθενόπουλος. Αναφέρει:

 

«Τελικά ήθελα να ρωτήσω γιατί κάποιοι νομίζουν ότι οι σύλλογοι πρέπει να παράγουν πολιτική και όχι πολιτισμό?

Στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο λέει επιχειρήθηκε να πληρωθεί προεκλογικό γραμμάτιο με την ενίσχυση της Ευξείνου Λέσχης Κοπανού.

Μάλλον κάποιοι πιστεύουν ότι η παράταξη Κοινός Τόπος προσπαθεί να τους αντιγράψει.

Ανεξάρτητα από το τι λέει ο καθένας και για τον σκοπό που τα λέει εγώ οφείλω να πω την αλήθεια στον συμπολίτη μου όσο και εάν κακοφανεί σε κάποιους.

Και επειδή θα τρέξουν κάποιοι να μας κατηγορήσουν σας προεξοφλώ από την αρχή της επιστολής μου ότι είμαστε σύμφωνοι στην επιχορήγηση όλων των συλλόγων από όπου και εάν προέρχονται αυτοί.

Για τον συγκεκριμένο σύλλογο σας πληροφορώ ότι δεν επιχορηγήθηκε ούτε ένα ευρώ από την προηγούμενη διοίκηση και μάλιστα σε ένα από τα τελευταία συμβούλια ήμουν αυτός που δεν ψήφησα την επιχορήγηση ενός συλλόγου λόγω της αδικίας που γινόταν και αμέσως έλαβα την υπόσχεση του τότε αντιδημάρχου ότι <<ναι Γιάννη ψήφησε το και σου δίνω τον λόγο μου ότι και η Εύξεινος λέσχη για την οποία είχε εγκριθεί η επιχορήγηση θα τα πάρει>>.

Εάν τα είδατε εσείς τα είδε και ο σύλλογος.

Ποιος παράγει πολιτισμό και ποιος πολιτική λοιπόν όταν το 2011-2013 επιχορηγήθηκαν σύλλογοι με 224.000 ευρώ σχεδόν εκ των οποίων τα περισσότερα ήταν για πολιτιστικούς συλλόγους και κάποιοι έμειναν χωρίς καμία βοήθεια.

(διακόσιες είκοσι τέσσερις χιλ. ευρώ καλά διαβάσατε).

Ποιος λοιπόν παράγει πολιτισμό και ποιος πολιτική  όταν εκπρόσωποι συλλόγων τους ενδιαφέρει να μην πάρει ένας σύλλογος χρήματα  και μάλιστα όταν αυτοί οι εκπρόσωποι συμμετέχουν οι ίδιοι ή συγγενείς πρώτου βαθμού στην τοπική αυτοδιοίκηση?

Και αυτό προσβάλει τον κόσμο που τιμά και ενισχύει τους συλλόγους όταν δηλαδή κάποιοι εκμεταλλεύονται την θέση τους για την επερχόμενη εκλογή τους στον πολιτικό στίβο.

Απορώ πως δεν υπάρχει στα καταστατικά των συλλόγων, φαίνεται ότι δεν συμφέρει σε κάποιους.

(να μην πάρει κανένας σύλλογος χρήματα κύριε Δήμαρχε όταν μέλη του διοικητικού ή πρώτου βαθμού συγγενείς έχουν ανάμιξη στην τοπική αυτοδιοίκηση).

Ας μας πουν οι φίλτατοι κατά τα άλλα εκπρόσωποι συλλόγων που επιτέθηκαν για να μην πάρει επιχορήγηση ο σύλλογος πόσα ήταν τα χρήματα ή ακόμη και κτίρια κατά χρήση που πήραν οι δικοί τους σύλλογοι σε προγενέστερα έτη?

Κύριοι θα περίμενα να έχετε την ίδια ενεργητικότητα και όταν αδικούνται κάποιοι και δεν παίρνουν τα υποσχόμενα.

Μην αφήνετε να λερωθεί το σημαντικό έργο που παράγετε σαν σύλλογος αναμιγνυόμενοι  με πολιτική. 

Θα περίμενα όταν εσείς στο παρελθόν παίρνατε επιχορηγήσεις, που όποτε θέλετε να τις εξετάσουμε για να δούμε ποιες ήταν και ποιοι άξιζαν κατά την δική σας αξιολόγηση γιατί κατά την δική μου άποψη όλοι δικαιούνται άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο  ,να εξετάσετε ποιοι ήταν αυτοί που δεν πήραν ούτε ένα ευρώ και να επιτεθούμε μαζί στον δήμαρχο και ας είναι ο δικός  μου δήμαρχος.

Θα περίμενα να αγκαλιάσετε «φτωχούς» συλλόγους και να τους βοηθήσετε να πάρουν επιχορήγηση.

Θα περίμενα να στηρίξετε την πρόταση που έκανα κάποτε να επιχορηγεί ο δήμος με την μορφή  υποτροφίας τους καλύτερους αθλητές που είναι και συγχρόνως μαθητές .

Θα περίμενα όταν η φιλαρμονική στα Ανθέμια δεν λειτούργησε ενώ άλλη φιλαρμονική πήρε βαρβάτη επιχορήγηση πολλαπλάσια από αυτήν της Νάουσας  να τρέξετε και να στηρίξετε την λειτουργία της.

Να είναι καλά τα παιδιά και πολίτες που δραστηριοποιούνται και την ξανά έστησαν από το μηδέν στηριζόμενοι στα δικά τους  πόδια και σε καμία επιχορήγηση και μας κάνουν υπερήφανους σε κάθε εκδήλωση που γίνεται.

Αφήστε κατά μέρος αυτά που ξέρατε γιατί ο λαός μας έχει ανάγκη από πολιτισμό και όχι από πολιτική από αυτά μπούχτισε.

Ο πολιτισμός ενώνει και δεν διχάζει ο πολιτισμός έφερε κοντά την ανατολή με την δύση και εσείς κοιτάτε να χωρίσετε  τον κόσμο ενός χωριού στα δύο?

Να ξέρετε ένα πράγμα, ότι εμείς και όταν λέω εμείς εννοώ  την επονομαζόμενη τριάδα από τον Κοπανό δεν θα αφήσουμε να χωριστεί και να διχαστεί κανένα χωριό, δεν θα κάνουμε διαχωρισμό σε κανέναν σύλλογο αλλά θα απαιτήσουμε και οι σύλλογοι να είναι κοντά μας σε κάθε εκδήλωση και τέλος ναι θα επιχορηγηθεί όποιος δεν πήρε μία γιατί εμείς παράγουμε πολιτισμό και όχι πολιτική.

 

Με εκτίμηση

Στον πολιτισμό και στον πολίτη

 

Γιάννης Παρθενόπουλος»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έφυγε από τη ζωή η Αικατερίνη Χασιούρα σε ηλικία 78 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Αικατερίνη Χασιούρα σε ηλικία 78 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Τρίτη 23 Ιουλίου 2024...

Στον Άγιο Αντώνιο τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτου και η χειροτονία του Αρχιδιακόνου

Στον Άγιο Αντώνιο τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτου και...

Τήν 27η Ἰουλίου, ἑορτή τοῦ Ἁγίου Μεγαλομάρτυρος...

Ολοκληρώθηκε στην Παναγία Σουμελά το 26ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων

Ολοκληρώθηκε στην Παναγία Σουμελά το 26ο Συναπάντημα...

Την Κυριακή 21 Ιουλίου το πρωί ο Σεβασμιώτατος...

Επιτυχής Συμμετοχή Εκπαιδευτικών του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Βαρβάρας στο Πρόγραμμα Erasmus+ στη Λισαβόνα

Επιτυχής Συμμετοχή Εκπαιδευτικών του Δημοτικού...

Το σχολείο μας είναι στην ευχάριστη θέση να...

Ημαθία: Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία για μεταφορά τμημάτων ανεμογεννήτριας

Ημαθία: Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην...

Σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, ...

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Τζήμας σε ηλικία 89 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Τζήμας σε ηλικία 89 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται αύριο Δευτέρα 22 Ιουλίου...

Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Άλσος Παπάγου και στο Άλσος Βικέλα Βέροιας έως την Δευτέρα 22/7

Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Άλσος Παπάγου και στο...

Δεδομένου του παρατεταμένου καύσωνα, την τελευταία ...

Συνεδριάζει την Τετάρτη 24/7 το δημοτικό συμβούλιο Βέροιας, με 30 θέματα

Συνεδριάζει την Τετάρτη 24/7 το δημοτικό συμβούλιο...

Τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας,...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...