Οι υποψήφιοι του Νομού Ημαθίας για το «Ποτάμι», ενόψει των εκλογών της Κυριακής 20 Σεπτεμβρίου, παρουσίασαν το ψηφοδέλτιό τους το μεσημέρι στην «Εληά» της Βέροιας. Παρούσες ήταν και δύο φιλοξενούμενες του τοπικού «Ποταμιού», η κ. Νιόβη Παυλίδου υποψήφια Α΄ Θεσσαλονίκης και η Κατερίνα Μάρκου βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης. Να θυμίσουμε ότι κατά σειρά ψήφων στις εκλογές του Ιανουαρίου, οι υποψήφιοι της Ημαθίας είναι οι: Σωτήρης Κουπίδης, Ιλια Ιωσηφίδου, Αφροδίτη Σπανίδου, Γιάννης Μοσχόπουλος, Θωμάς Λιόλιος και Τάσος Τόλιος.
Oι υποψήφιοι πήραν το λόγο τονίζοντας μεταξύ άλλων:
Τάσος Τόλιος: «Το Ποτάμι δεν ήθελε τις εκλογές αλλά ο πρωθυπουργός και το κυβερνητικό σχήμα μετά τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν προχώρησαν στην κάλπη. «Εμείς δεν είχαμε πολλά να αλλάξουμε ήμασταν το καλύτερο ψηφοδέλτιο και μια καλή ομάδα δεν την αλλάζεις»
Ίλια Ιωσηφίδου: «. Έχει πλέον παρέλθει η εποχή της αυτοδυναμίας, είμαστε στην εποχή των συνεργασιών αλλά όποτε έρχεται η ώρα τα κόμματα να συνεργαστούν, αυτό το δυναμιτίζουν και προτιμούν τους κολλητούς τους για να είναι ανεξέλεγκτοι και να μην έχουν κανένα να τους τραβάει τα γκέμια. Σήμερα όμως πρέπει να υπάρχει κουλτούρα συνεννόησης και συνεργασίας. Αυτή την κουλτούρα την καλλιεργεί το Ποτάμι πιστεύοντας ότι η οργάνωση και η συνεργασία έχουν πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα στην ανόρθωση της χώρας»
Σωτήρης Κουπίδης: «Δυστυχώς οι προσδοκίες ήταν μεγάλες και δυστυχώς αποδείχτηκε πως οι εννιά αυτοί μήνες αποτελμάτωσαν τον τομέα της υγείας. Τα νοσοκομεία στέγνωσαν από προσωπικό. Σε τοπικό επίπεδο το έργο της επέκτασης του νοσοκομείου κόλλησε λόγω των capitalcontrols και του ΕΣΠΑ, η μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια υγεία δεν προχώρησε, παραπέει και δυστυχώς οι μεταρρυθμίσεις σταμάτησαν παρά τις υποσχέσεις. Εμείς στον τομέα της υγείας και ξέρουμε και μπορούμε, γι’ αυτό το Ποτάμι πρέπει να έχει διψήφιο αριθμό για να μπορέσει να συμμετέχει στην κυβέρνηση».
Αφροδίτη Σπανίδου: «Αυτό που έχω να τονίσω κυρίως, είναι η ευθύνη των ψηφοφόρων για την επιλογή τους την Κυριακή των εκλογών η οποία είναι θεωρώ μια διαδικασία ύστατης ευκαιρίας για τη χώρα. Την επιλογή δεν την έχουν τα κόμματα, είναι δεδομένη και λέγεται μνημόνιο 3. Η επιλογή είναι ποιοι θα κυβερνήσουν και πώς θα εφαρμόσουν τα συμφωνημένα. Κι αυτό μόνο ο κόσμος με την ορθή κρίση μπορεί να το επιλέξει
Γιάννης Μοσχόπουλος : «Πάσχουμε από ένα πολιτικό καρκίνωμα που είναι ο λαϊκισμός και το ρουσφέτι. Εγώ σ’ αυτές τις εκλογές περιμένω να δω την ληξιαρχική πράξη θανάτου του λαϊκισμού. Και σ’ αυτό με εκφράζει το Ποτάμι στου οποίου το DNA πίστεψα από την πρώτη στιγμή. Καλώ τους Ημαθιώτες να υπογράψουμε όλοι μαζί αυτή την ληξιαρχική πράξη».
Θωμάς Λιόλιος: «Μια φράση – ερώτηση, απαντάει παράλληλα σε όλα: Που θα βρεθούν τα λεφτά. Το πού σημαίνει σχέδιο, το θα βρεθούν σημαίνει ότι χρειάζεται πρόγραμμα και τα λεφτά έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Όλα αυτά δηλαδή που δεν έγιναν μέχρι σήμερα. Η κοινωνία σήμερα θέλει δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια η οποία δεν μπορεί να βρεθεί ούτε από δεξιά ούτε από αριστερά, αλλά από ευπρεπείς ανθρώπους και αυτούς τους συνάντησα στο Ποτάμι. Οι πολιτικοί και οι υποψήφιοι έχουμε μια τεράστια υποχρέωση να δίνουμε το παράδειγμα. Μόνο έτσι θα αλλάξουμε τα όρια της κοινωνίας η οποία βρίσκεται σε διάσταση με το κράτος. Για την αντιπολίτευση είναι εχθρός και για την κυβέρνηση εργαλείο. Το Ποτάμι στοχεύει στην συνεργασία διότι δεν έχουμε άλλα περιθώρια, το καράβι έχει βουλιάξει».
Τον λόγο πήραν στη συνέχεια η βουλευτής Κατερίνα Μάρκου η οποία αναφέρθηκε στη δύσκολη κατάσταση της χώρας και στις πολιτικές προτάσεις που πρέπει να δίνουν λύσεις και ιδέες και τις οποίες, όπως είπε, έχει το Ποτάμι, καθώς και η Νιόβη Παυλίδου που δήλωσε υπερήφανη για την επιλογή των προσώπων στο τοπικό ψηφοδέλτιο της Ημαθίας αλλά και περίεργη για το πώς θα ψηφίσουν οι πολίτες που αυτή τη φορά έχουν να κάνουν μια βαριά επιλογή, αφού ξεκάθαρα πηγαίνει η χώρα για κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας.