Επίκαιρα και μη - Για ένα αστείο λάθος...

Επίκαιρα και μη - Για ένα αστείο λάθος...

Τον Κώστα τον Καραμανλή θυμήθηκα παρακολουθώντας την προχθεσινή συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στην έκθεση της Θεσσαλονίκης. Τον τραγικό Καραμανλή που ενώ υπήρξε από τους καλύτερους πρωθυπουργούς της μεταπολίτευσης, έφτασε κάποιο αστείο λάθος του, για να φύγει από την εξουσία κουβαλώντας το βάρος μιας ήττας δυσανάλογης προς την κοινωνική και εθνική του προσφορά. Κάποιο αστείο λάθος ενός ανδρός, με τέτοια παιδεία. Λάθος στο οποίο τον παρέσυρε ο ευαίσθητος χαρακτήρας του, κυρίως όμως η εμπιστοσύνη του στον σύμβουλο στον οποίο είχε αναθέσει τον σπουδαιότατο για μια κυβέρνηση τομέα των δημοσίων σχέσεων.

Ήταν και τότε όπως και σήμερα οι πρώτες μέρες της διεθνούς έκθεσης Θεσσαλονίκης. Μέρες τις οποίες ο δημοσιογραφικός κόσμος αναμένει με ενδιαφέρον για να αντλήσει πληροφορίες περί των προθέσεων του κυβερνήτη, τον οποίο θα προσπαθήσει να φέρει σε δύσκολη θέση με έντεχνη και κάποτε αντιδεοντολογική τρικλοποδιά.

Διόλου έντεχνη όμως, ούτε και αντιδεοντολογική θα χαρακτήριζε κανείς την ερώτηση την οποία ετοίμαζαν οι δημοσιογράφοι το μεσημεριανό εκείνο. Ούτε απόκρυφη.

Όλοι γνώριζαν πως ο πρωθυπουργός θα εκαλείτο να πάρει θέση απέναντι στις αυθαιρεσίες του Βουλγαράκη, ενός υπουργού που για να προσπορισθεί κάποια φορολογικά προνόμια, προσέφυγε σε μία μέθοδο, συνήθη βέβαια στον επιχειρησιακό κόσμο, ανάξια και ανεπίτρεπτη όμως για ένα μέλος του κυβερνητικού σχηματισμού.

Η ερώτηση του δημοσιογράφου την ημέρα εκείνη, ήταν ξεκάθαρη: «Ποια θέση παίρνει ο πρωθυπουργός της χώρας πάνω στο επίμαχο ατόπημα ενός υπουργού του;».

Η απάντηση ήρθε προκατασκευασμένη. Δεν ήταν όμως αυτή που απαιτούσε η χρονική συγκυρία. Ήταν καθαρά τεχνοκριτική και καθ’ υπαγόρευση Ρουσόπουλου. Και αντί ο πρωθυπουργός, αγνοώντας συναισθήματα πολύχρονης φιλίας, να αναγγείλει την αποπομπή του παρεκτραπέντος υπουργού, διέγραψε με μια του φράση, με μια μονοκονδυλιά θα έλεγα, το προφίλ του αμερόληπτου άρχοντα.

«Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι ενάρετη και τίμια. Πρέπει και να φαίνεται» έλεγε κάποτε ο ίδιος και ξεσήκωνε τα πλήθη. Το ξέχασε το ρητό αυτό, καθώς έδινε τη συνέντευξή του ο κουρασμένος Καραμανλής.

Ήταν η μέρα που η αστοχία ενός πρωθυπουργού, άνοιγε διάπλατα το δρόμο προς την εξουσία στον πιο ανίκανο πολιτικό που γέννησε η κοινοβουλευτική δημοκρατία στη χώρα μας.

Ο.Σ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καθαίρεσαν τον Φρέντι Μπελέρη από δήμαρχο Χειμάρρας

Καθαίρεσαν τον Φρέντι Μπελέρη από δήμαρχο Χειμάρρας

Στην καθαίρεση του ευρωβουλευτή πλέον Φρέντι Μπελέρη...

Νέος πρόεδρος του ΣτΕ ο Μιχάλης Πικραμένος

Νέος πρόεδρος του ΣτΕ ο Μιχάλης Πικραμένος

Ο Μιχάλης Πικραμένος επελέγη χθες νέος πρόεδρος του...

Αναρτήθηκαν οι βαθμοί για τα Ειδικά Μαθήματα των Πανελληνίων 2024

Αναρτήθηκαν οι βαθμοί για τα Ειδικά Μαθήματα των...

Το Υπουργείο Παιδείας ανήρτησε στην...

Μια κολόνα για τα ζωάκια

Μια κολόνα για τα ζωάκια

Μια μικρή κολόνα για να μπορεί κάποιος να δέσει το...

Σχολίασαν στο Facebook  …για την εκτός λειτουργίας φωτεινή πινακίδα στην οδό Θεσσαλονίκης

Σχολίασαν στο Facebook …για την εκτός λειτουργίας...

Ο γνωστός επαγγελματίας στον χώρο της τεχνολογίας...

ΜεΜιαΜατια  Φεβρουάριος του 1953. Η δύναμη του Αστυνομικού Τμήματος Βερροίας.

ΜεΜιαΜατια Φεβρουάριος του 1953. Η δύναμη του...

Επιμέλεια: Στέργιος Ζυγουλιάνος – Συλλέκτης...

Από σήμερα το 43ο φεστιβάλ βιβλίου στην παραλία του Λευκού Πύργου Θεσσαλονίκης

Από σήμερα το 43ο φεστιβάλ βιβλίου στην παραλία του...

 Ξεκινάει σήμερα Παρασκευή 5 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη,...

Διαδικτυακή ενημέρωση για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού από την Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας

Διαδικτυακή ενημέρωση για τη συμπλήρωση του...

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Για πρώτη φορά στη Βέροια, δύο λάτρεις των ηλεκτρονικών παιχνιδιών αναρωτήθηκαν πως θα ήταν να έπαιζαν το δικό τους βίντεοπαιχνιδι!! Έτσι και αποφάσισαν να περάσουν στην πράξη και δημιουργήθηκε μια...

«Τρανό παράδειγμα στην δυσλειτουργία ανάμεσα στο υπουργείο υγείας και στους γιατρούς που θα κληθούν να εφαρμόσουν το οποιοδήποτε νομοθέτημα, είναι ο νόμος για το προσωπικό γιατρό για τον οποίο και πάλι δεν...

Για μια ακόμη χρονιά, οι "Φίλοι Κλασικού Αυτοκινήτου Βέροιας" βγάλανε τις καθιερωμένες χριστουγεννιάτικες φωτογραφίες στην στολισμένη πλατεία Ελιάς στο κέντρο της Βέροιας. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος...

Σαν σήμερα πριν από 20 χρόνια, στις 8 Δεκεμβρίου 2002, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Πλατείας Δημαρχείου και του υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων(πάρκινγκ) επί δημαρχίας Γιάννη Χασιώτη. Την «κορδέλα» είχε κόψει...