Και τώρα… αριστερό μνημόνιο!

Και τώρα… αριστερό μνημόνιο!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα, Διπλ. Ηλεκτρολόγου Μηχανικού

 

Φίλοι μου,  καλή σας μέρα,

το δημοψήφισμα ολοκληρώθηκε, ο Μεταξάς … “αναστήθηκε”, οπότε  ας πληκτρολογήσω κάποιες σκέψεις.

Με ενόχλησε αρκετά, σε σημείο να θυμώσω, διότι για λόγους εσωτερικής ισορροπίας, για λόγους κομματικούς, δηλαδή, αποφάσισες Αλέξη, να “χρησιμοποιήσεις” το λαό. 

Και μη βιάζεστε, κάποιοι να αφορίσετε, τα γεγονότα αποδεικνύουν τα παραπάνω. 

Πήρες Αλέξη ένα βροντερό ΟΧΙ, πήγες στην Ευρώπη, και έκανες αίτημα για τρίτο μνημόνιο. Ενώ δηλαδή, ο λαός είπε ΟΧΙ στο πακέτο των 8 δις, εσύ κατευθείαν δέχεσαι από ότι φαίνεται ένα πακέτο, αρκετά μεγαλύτερο (12 με 13 δις). Μήπως τελικά ψήφισες ΝΑΙ!

Ένα πακέτο δυστυχώς τιμωρητικό. Καλοί είναι οι λεονταρισμοί και το νικάμε αδέλφια, αλλά πρέπει να γνωρίζεις και τη σκληρή πραγματικότητα, για να μπορείς να κυβερνήσεις.  

Βέβαια θα υποστηρίξεις, ότι αυτό το μνημόνιο θα είναι διαφορετικό, θα είναι αναπτυξιακό (έρχεται νέο σαξές στόρυ, από ότι φαίνεται!). Μπορείς να το ονομάσεις μνημόνιο ανάπτυξης, μνημόνιο σωτηρίας, …

Ποιος ο λόγος, δηλαδή του ΟΧΙ, αφού η κυβέρνηση που θα καταργούσε τα μνημόνια, είναι αυτή που εκλιπαρεί πλέον για ένα μνημόνιο;

Και θα σου επαναλάβω και κάτι ακόμη. Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Όταν ο λαός θα αρχίσει να νιώθει τα μέτρα στο πετσί του και θα παρατηρεί ότι και κάποιες ελάχιστες απαλλαγές που είχε κάνει ο “ακατανόμαστος”, εξαφανιστήκανε, τότε θα κατανοήσει την “κοροιδία”.

Σου είχα πει, εξαρχής να κινηθείς γρήγορα, όπως είχες ξεκινήσει και εσύ άφησες ένα Μπαρουφάκη να μας δουλεύει … ψιλό γαζί. 

Και το σπουδαιότερο, όλων. Φαίνεται ότι οι Ευρωπαίοι έχουν κουραστεί και μάλλον, μας θέλουν εκτός Ευρώπης.

Και πρόσεξε και κάτι άλλο. Εάν και οι άλλες χώρες είχαν από ένα Βαρουφάκη και αναγγέλανε δημοψήφισμα, με ερώτημα να μείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη, τότε θα είχαμε εισπράξει αρκετά ΟΧΙ και δεν θα πήγαινες καν, στις Βρυξέλλες.

Πολλές χώρες πλέον, έχουν μπει στη λογική του GREXIT, και δύσκολα θα περάσουν το αίτημά μας από τα κοινοβούλιά τους. Βλέπεις το προνόμιο της δημοκρατίας, δεν το έχουμε μόνο εμείς.

 

Και για να επιστρέψουμε στη σκληρή πραγματικότητα. Έσοδα από ελεύθερους επαγγελματίες και μικροεπιχειρήσεις, δεν πρόκειται να λάβεις. Σε καμία περίπτωση. Πρέπει από τώρα να ψάχνεις τα ισοδύναμα. Εάν δεν μειωθούν τα έξοδα του κράτους, … τότε καληνύχτα!

 

Λίγα δευτερόλεπτα σιωπή και όλοι μαζί να τραγουδήσουμε 

“έφυγες νωρίς και όλα μείνανε στη μέση, …”.

Ρε πρόεδρε, ήθελες δημοψήφισμα για να αποσυρθείς και δεν μας το έλεγες; Ένα δημοψήφισμα κάθε μήνα θα κάναμε. Και εάν γνωρίζαμε, ότι θα φύγει και ο Βαρουφάκης, τότε θα κάναμε ένα την εβδομάδα. Όλοι μαζί παρέα με νταούλια και ζουρνάδες θα πηγαίναμε να ψηφίσουμε!

Βέβαια, τώρα που έφυγε το Βαρουφάκη, πως εγώ θα τρώω το σουβλάκι!

Πάντως, σύμφωνα με αποκλειστικές μου πληροφορίες, μεγάλο τεχνικό γραφείο, έχει αναλάβει την άδεια λειτουργίας, της νέας αλυσίδας πίτσας, με επωνυμία “Αντώνης - Ν.Δ”. Θα δημιουργηθούν και νέες θέσεις εργασίας.

 

Που λέτε φίλοι μου, μας έφυγε ο Σαμαράς, μας έφυγε ο Βαρουφάκης, και μας προέκυψε ο Μειμαράκης!

Μία λύση που υπό προυποθέσεις, θα μπορούσε να φανεί χρήσιμη για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πρόκειται για ένα άτομο που γνωρίζει το κόμμα του, από την καλή και από την ανάποδη. 

Και από τη στιγμή που δεν έχει αστείες φιλοδοξίες, όπως έχουν άλλοι, θα μπορούσε να συμβάλλει οργανωτικά στη δημιουργία ενός “φρέσκου”, φιλελεύθερου, ευρωπαικού κόμματος, εφόσον αλλάξει το προφίλ του.

Για την ώρα πάντως, πρέπει να είμαστε ευτυχισμένοι, γιατί από ότι φαίνεται γλυτώσαμε το Κούγκι!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ : Δικαίωση για χιλιάδες νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς οι πρώτες αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ : Δικαίωση για χιλιάδες...

Από τον Σύλλογο  Εκπαιδευτικών  Π.Ε. Ημαθίας,...

Συνεδριάζει την Δευτέρα 5/8 η Δημοτική Επιτροπή Δ. Βέροιας

Συνεδριάζει την Δευτέρα 5/8 η Δημοτική Επιτροπή Δ....

Τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Δ. Βέροιας,...

Τάσος Μπαρτζώκας στον FM100:  Καθημερινή  και διαρκής η μάχη της Κυβέρνησης  με την ακρίβεια

Τάσος Μπαρτζώκας στον FM100: Καθημερινή και διαρκής η...

Επί θεμάτων της πολιτικής επικαιρότητας τοποθετήθηκε...

Ο αγώνας των νέων υπό το  πρίσμα των αποτελεσμάτων  των εισαγωγικών εξετάσεων

Ο αγώνας των νέων υπό το πρίσμα των αποτελεσμάτων των...

Γράφει ο Αναστάσιος ΒασιάδηςΣτα πλαίσια της...

Μήπως οι καιροί οδηγούν  στην ανάγκη νέου πλαισίου ενίσχυσης των ορεινών μας χωριών;

Μήπως οι καιροί οδηγούν στην ανάγκη νέου πλαισίου...

Σχεδόν ένα χρόνο πριν, τον Αύγουστο του 2023, είχα...

Με πανηγυρικό Εσπερινό και ιερά Λιτανεία τιμήθηκε ο Όσιος Αντώνιος, Πολιούχος Βεροίας

Με πανηγυρικό Εσπερινό και ιερά Λιτανεία τιμήθηκε ο...

Το απόγευμα της Τετάρτης, 31 Ιουλίου, ξεκίνησαν στη...

Στον ΥπΑΑΤ, τα θέματα  των αγροτών της Ημαθίας

Στον ΥπΑΑΤ, τα θέματα των αγροτών της Ημαθίας

Με την παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης...

Ημαθία: Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό

Ημαθία: Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην...

Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...