Έγκριση 160 εκατ. ευρώ για ληξιπρόθεσμες οφειλές των νοσοκομείων

Έγκριση 160 εκατ. ευρώ για ληξιπρόθεσμες οφειλές των νοσοκομείων

Ανακούφιση στην αφορά του φαρμάκου αναμένεται να προσφέρει η έγκριση 160 εκατομμυρίων ευρώ που αφορούν σε ληξιπρόθεσμες οφειλές των νοσοκομείων, μετά την χθεσινή ψήφιση σχετικής τροπολογίας. Η συνέχιση της διασφάλισης της κανονικής ροής των φαρμάκων στην αγορά βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, με τον πρόεδρο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κωνσταντίνο Λουράντο.

«Ως εκ τούτου ο ευρύτερος χώρος των φαρμακοβιομηχανιών και των αναλωσίμων θα πάρει μια ανάσα» επεσήμανε ο κ. Κουρουμπλής αναφερόμενος στην έγκριση της δαπάνης και δεσμεύθηκε για την εξεύρεση λύσης για τις συνολικές οφειλές των νοσοκομείων, ύψους 918 εκατ. ευρώ μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2014. 

«Εμείς στοχεύουμε αυτό το χρέος να συμψηφιστεί, γι’ αυτό το λόγο είχαμε χθες και σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών» ανέφερε ο υπουργός Υγείας. 

Αναφερόμενος στην συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο των φαρμακοποιών ο κ. Κουρουμπλής χαρακτήρισε τη συνάντηση «παραγωγική» υπογραμμίζοντας ότι «με πνεύμα συνεννόησης και καλής πίστης, εδώ και περίπου 10 ημέρες που βιώνουμε αυτή την κρίση, κατορθώσαμε να εξασφαλίσουμε τη φυσιολογική ροή του φαρμάκου στην αγορά. Διασφαλίσαμε λοιπόν την πρόσβαση όλων των πολιτών στο φάρμακο. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Τώρα αν προκύπτουν ελλείψεις σε κάποιο φαρμακείο, αυτό δεν οφείλεται στις τρέχουσες έκτακτες συνθήκες, αλλά εμπίπτει σε ένα ευρύτερο πλαίσιο καθημερινότητας που φυσικά υπήρχε και στο παρελθόν. Επίσης κανονικότατα λειτουργούν και τα νοσοκομεία».

Και συμπλήρωσε «ωστόσο, θέλω να είμαι απόλυτα σαφής. Αν τυχόν εκδηλωθούν φαινόμενα όπως ‘μαυραγοριτισμός’, η κυβέρνηση θα τα αντιμετωπίσει δραστικά. Να αναφέρω βεβαίως ότι μέχρι σήμερα δεν είχαμε ιδιαίτερης έκτασης ανησυχητικά φαινόμενα, αλλά προειδοποιώ για να είμαστε συνεννοημένοι».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν η διάθεση των ογκολογικών φαρμάκων γίνεται κανονικά στα δημόσια νοσοκομεία, ο κ. Κουρουμπλής απάντησε ότι «δεν υπάρχει καμία αναφορά σχετικά με τέτοιου είδους προβλήματα από οποιοδήποτε νοσοκομείο προς το Υπουργείο και σ’ αυτό είμαι κατηγορηματικός».

Τέλος, σχολιάζοντας πληροφορίες ότι ορισμένες φαρμακαποθήκες, είτε ζητούν πληρωμή τοις μετρητοίς, είτε βάζουν πλαφόν στις παραγγελίες, ο υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι «αυτό είναι παράνομο, και όπου εκδηλώνεται τέτοιο φαινόμενο θα αντιμετωπίζεται άμεσα και αποφασιστικά. Έχω διαβεβαιώσει τον πρόεδρο των φαρμακοποιών ότι θα πατάξουμε τέτοιου είδους φαινόμενα, γιατί όταν η Πολιτεία διαθέτει βούληση μπορεί να τα αντιμετωπίσει αποφασιστικά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αύριο το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Υγείας νέα, διευρυμένη συνάντηση των θεσμικών φορέων από τον χώρο του φαρμάκου με στόχο τη διασφάλιση της ομαλής ροής του φαρμάκου σε όλους τους χώρους πρόσβασης των πολιτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρόγραμμα κοινωνικού  τουρισμού ΔΥΠΑ: Συνεχίζεται το ενδιαφέρον συμμετοχής από τουριστικά καταλύματα  και ακτοπλοϊκές

Πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού ΔΥΠΑ: Συνεχίζεται το...

Συνεχίζονται οι αιτήσεις τουριστικών καταλυμάτων και...

Με αίτημα Μητσοτάκη διαγραφή Αυγενάκη από την Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας μετά το  περιστατικό με εργαζόμενο στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Με αίτημα Μητσοτάκη διαγραφή Αυγενάκη από την Κ.Ο. της...

Διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας...

Καταργείται το Τέλος Χαρτοσήμου σε περισσότερες από 600 συναλλαγές

Καταργείται το Τέλος Χαρτοσήμου σε περισσότερες από 600...

Την κατάργηση του Τέλους Χαρτοσήμου για πάνω από 600...

Συνεχίζεται η άνοδος των τιμών των ακινήτων, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία

Συνεχίζεται η άνοδος των τιμών των ακινήτων, σύμφωνα...

Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η αύξηση των τιμών...

One Stop Liaison Office :  Ενημέρωση για τα Σχέδια Δράσης σχετικά με την ανάπτυξη  της Βιο-οικονομίας στην ΠΚΜ

One Stop Liaison Office : Ενημέρωση για τα Σχέδια Δράσης σχετικά...

 Σχετικά με τις στρατηγικές και τα σχέδια δράσης που...

80.000 έκαναν διακοπές  τον Ιούνιο με voucher  κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ

80.000 έκαναν διακοπές τον Ιούνιο με voucher κοινωνικού...

Συνολικά 79.977 επιταγές κοινωνικού τουρισμού 2023-2024 της...

Ένωση Περιφερειών Ελλάδας: Ξεκινάει η διαβούλευση για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου της Αυτοδιοίκησης

Ένωση Περιφερειών Ελλάδας: Ξεκινάει η διαβούλευση για...

Παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιου και...

ΕΣΕΕ: Παράταση απόσυρσης  ταμειακών μηχανισμών, διασύνδεσης ERP  λογισμικών με POS  και υποχρεωτικής αποδοχής άμεσων πληρωμών με το σύστημα IRIS

ΕΣΕΕ: Παράταση απόσυρσης ταμειακών μηχανισμών,...

Για τις  αποφάσεις της ΑΑΔΕ  ενημερώνει η ΕΣΕΕ τους...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων ολοκλήρωσε την συνεδρίασή της και έλαβε τις αποφάσεις για το πού θα καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, με τα μέτρα να ισχύουν από την 1η Ιουνίου έως τις 15...

Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε όλους τους νέους που θα εμβολιάζονται, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής ενθάρρυνσης των εμβολιασμένων.Η στρατηγική ενθάρρυνσης εμβολιασμένων θα...

@@ads-307@@Για την υπόθεση του ιερέα που απασχολεί την επικαιρότητα, από το πρωί,  μετά την επίθεση με βιτριόλι σε μητροπολίτες την ώρα που δικαζόταν στο συνοδικό δικαστήριο μίλησε ο μητροπολίτης Βεροίας κ...

Από την Δευτέρα του Πάσχα καταργούνται οι απαγορεύσεις στις διαδημοτικές μετακινήσεις αφού η 3η Μαΐου είναι και επίσημα η ημερομηνία που ανοίγει η εστίαση.Υπενθυμίζεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις...