ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ Εκτέλεση εν ψυχρώ του  τουρισμού και της ξενοδοχείας

ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ Εκτέλεση εν ψυχρώ του τουρισμού και της ξενοδοχείας

“Ως μη αντιμετωπίσιμη” από τις ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις περιέγραψε την ενδεχόμενη αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ στο 23% για τη διαμονή ο πρόεδρος  μας στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων,  Γιάννης Ρέτσος σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Ανήσυχοι για τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης της Ελλάδας με τους εταίρους και δανειστές και τις πιέσεις που ασκούνται για αύξηση των φορολογικών συντελεστών ΦΠΑ στη διαμονή και στην εστίαση στο 23%,  οι ξενοδόχοι της Ημαθίας  σε έκτακτη Γενική Συνέλευση τους, υποστηρίζουν μετ΄ επιτάσεως τις θέσεις του προέδρου της ΠΟΞ, πιστεύοντας πως η Ημαθία θα τεθεί εκτός  ανταγωνισμού όπως και οι περισσότερες περιοχές της ενδοχώρας, μη μπορώντας να απορροφήσουν αυτό το επιπλέον κόστος της αύξησης του ΦΠΑΣυντασσόμαστε απόλυτα και προσυπογράφουμε  στη επιστολή Διαμαρτυρίας του Αντιπροέδρου της ΠΟΞ κ Λεβέντη προς τα κυβερνητικά στελέχη και τα ΜΜΕ 

Με τιμή 

Δημήτρης   Μάντσιος 

Επιστολή διαμαρτυρίας  προς 

υπουργούς, βουλευτές και ΜΜΕ

“Στην δύσκολη παρούσα φάση της διαπραγμάτευσης προκειμένου, να μην επιδεινωθεί περαιτέρω το άσχημο αρνητικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί από τον περασμένο Δεκέμβριο , χαιρετίζουμε την αντίσταση της ελληνικής κυβέρνησης στην μη αποδοχή των σκληρών υφεσιακών μέτρων που προσπαθούν οι θεσμοί να επιβάλουν στην χώρα μας και ευχόμαστε στην ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Από την πρώτη στιγμή τα κορυφαία συνδικαλιστικά όργανα μας ,στο πλαίσιο στήριξης της κυβέρνησης και της ελληνικής οικονομίας, το σύνολο του τουριστικού τομέα θεώρησε και θεωρεί αποδεκτή, μια αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ διαμονής από 6,5% στο 13%, με την προϋπόθεση να διατηρηθεί η εστίαση στο 13%.Η επιμονή την τελευταία στιγμή των δανειστών ,αλλά και η απόκρυψη από εμάς της αρνητικής αυτής προοπτικής από τους κυβερνώντες στην μέση της τουριστικής περιόδου, μας οδηγεί να είμαστε παρατηρητές στον αργό επιχειρηματικό θάνατο και να παρακολουθούμε την ημερομηνία επιχειρηματικής λήξης μας.

Με την  επιβολή του συντελεστή ΦΠΑ 23% από 6,5%  το αποτέλεσμα θα είναι καταστροφικό, καθιστώντας το τουριστικό μας προϊόν παντελώς εκτός ανταγωνισμού, δεδομένου ότι ο μέσος όρος των ανταγωνιστικών χωρών κυμαίνεται στο 8%-10%. Πρέπει να γίνει, για πολλοστή φορά, σαφές πως η απόφαση του επισκέπτη επηρεάζεται αναμφίβολα από το κόστος και η επιλογή του καθορίζεται πλήρως από αυτό. 

Η πίεση για την επιβολή αυτή θα οδηγήσει  εκατομμύρια επισκεπτών   τουριστών σε άλλες ανταγωνιστικές και γειτονικές χώρες, στερώντας από την Ελλάδα αναγκαία έσοδα, αρκετές μονάδες στο ήδη συρρικνωμένο ΑΕΠ και χιλιάδες θέσεις εργασίας,  ενώ  η αύξηση του 16,5% θα στερήσει τη μεσαία τάξη του Έλληνα από τις διακοπές του.

Σύσσωμοι, με μια συνδικαλιστική φωνή από όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της Θεσσαλίας, από την Αλόννησο έως τα Μετέωρα, φωνάζουμε ένα βροντερό όχι και καλούμε συγχρόνως και τους άλλους φορείς άμεσα να αντιδράσουν στην εν ψυχρώ δολοφονία του Ελληνικού Τουρισμού της ελληνικής ξενοδοχίας, καθώς θα οδηγήσει αυτόματα, σε τεράστια αναστάτωση της τουριστικής αγοράς αλλά και των εκατομμυρίων επισκεπτών που βρίσκονται ήδη ή ετοιμάζονται να επισκεφθούν τη χώρα μας τους επόμενους μήνες, “αιφνίδιο θάνατο” για χιλιάδες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, αποστέρηση πολύτιμων εσόδων για το Δημόσιο και απώλεια δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας. Σύσσωμος ο Ξενοδοχειακός και τουριστικός Κλάδος, απευθύνει έκκληση να επικρατήσει σύνεση και λογική και να εγκαταλειφθούν προτάσεις μέτρων που το μόνο που θα επιτύχουν θα είναι η καταστροφή του τελευταίου βιώσιμου και ελπιδοφόρου πυλώνα της ελληνικής οικονομίας.

Έλεος ας σταματήσει ο παραλογισμός … που επιχειρείται το τελευταίο χρονικό  όπου οι δανειστές οδηγούν την κυβέρνηση σε ένα δίλημμα «Grexit ή αποδοχή ΦΠΑ 23% στον τουρισμό και τα νησιά.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έφυγε από τη ζωή η Δεληγιαννίδου Δροσιά σε ηλικία 75 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Δεληγιαννίδου Δροσιά σε ηλικία 75...

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Τετάρτη 24...

Διδάκτορας της Θεολογικής του Α.Π.Θ.  ο Αρχιμανδρίτης Δημήτριος Μπακλαγής

Διδάκτορας της Θεολογικής του Α.Π.Θ. ο Αρχιμανδρίτης...

Τη Δευτέρα 22 Ιουλίου το πρωί στην Αίθουσα Τελετών του...

Το λαμπρό πανηγυρικό τριήμερο του Προφήτη Ηλία στο Ξηρολίβαδο

Το λαμπρό πανηγυρικό τριήμερο του Προφήτη Ηλία στο...

Γράφει ο Αναστάσιος ΒασιάδηςΜε λαμπρότητα, και...

Το πρόγραμμα του Κινηματοθέατρου ΣΤΑΡ 25/7/24 – 31/7/24

Το πρόγραμμα του Κινηματοθέατρου ΣΤΑΡ 25/7/24 – 31/7/24

ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΣ 2 (ΜΕΤΑΓΛ)Προβολές στην αίθουσα...

ΣΟΦΨΥ ΗΜΑΘΙΑΣ: Οι θέσεις της πανελλήνιας ομοσπονδίας Ψυχικής Υγείας για το σχέδιο νόμου «ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης»

ΣΟΦΨΥ ΗΜΑΘΙΑΣ: Οι θέσεις της πανελλήνιας ομοσπονδίας...

Η ενταγμένη ως τακτικό μέλος στη δύναμη της ΕΣΑμεΑ...

Την Παρασκευή 26/7 ειδική συνεδρίαση στη Νάουσα

Την Παρασκευή 26/7 ειδική συνεδρίαση στη Νάουσα

Δημόσια ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου...

Έφυγε από τη ζωή ο Θεόδωρος Μαυρουδής σε ηλικία 88 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Θεόδωρος Μαυρουδής σε ηλικία 88 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Τρίτη 23 Ιουλίου...

Δήμος Βέροιας: Ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο σε 15 νέα σημεία μέσω του WiFi4GR

Δήμος Βέροιας: Ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο σε 15...

Δωρεάν και γρήγορη πρόσβαση στο διαδίκτυο σε...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...