Με διαφοροποιήσεις από τον συνάδελφο του κ. Λαπαβίτσα για το ζήτημα της εξόδου από το ευρώ, τον διορισμό της διοίκησης της Βιομηχανίας Ζάχαρης και τους επικείμενους διορισμούς των διοικητών Νοσοκομείων(όπως αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο μας), εμφανίστηκε στην εκδήλωση του ΖΥΡΙΖΑ Νάουσας, ο βουλευτής του κ. Γιώργος Ουρσουζίδης. Ο κ. Ουρσουζίδης έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα την σύσταση της εξεταστικής επιτροπής για το χρέος, τονίζοντας ότι γερμανικές εταιρείες είχαν μακρύ χέρι στις προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις.
"Δεν είναι δυνατόν να αποπληρωθεί το χρέος αν δεν ξεπουληθεί η χώρα. Θα διερευνήσουμε πού πήγαν τα χρέη του λαδώματος. Ο Τσουκάτος ομολόγησε ότι έβαλε ένα εκατομμύριο μάρκα "μαύρα" χρήματα στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ από την Siemens. Σίγουρα η περίπτωση δεν είναι μοναδική" είπε ο κ. Ουρσουζίδης.
Αναφερόμενος ακολούθως στο κλείσιμο της ΕΡΤ από την κυβέρνηση Σαμαρά,είπε ότι έγινε λόγω συμφερόντων, αφού ολόκληρη η "πίτα" της ενημέρωσης οδηγήθηκε στα χέρια των ιδιωτών, σημειώνοντας ότι τα ιδιωτικά media έσπειραν τον φόβο και τον τρόμο στους Έλληνες. Ακόμη τόνισε ότι είναι αναγκαιότητα να υπάρξει ρευστότητα στην αγορά, ώστε να αναθερμανθεί η οικονομία, λέγοντας ότι αν συνεχίσουν την ίδια τακτική οι δανειστές, η ρήξη είναι μονόδρομος.
Ο κ. Ουρσουζίδης αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Αργεντινής, όπου η χρεωκοπία οδήγησε χρόνια πίσω την χώρα, ενώ τόνισε ότι η επιδεικνυόμενη στην κυβέρνηση κοινωνική αλληλεγγύη των πολιτών, έχει και τα όρια της, ενώ είπε ότι αισθάνεται περήφανος για μια σειρά νομοσχέδια που ψήφισε, όπως οι πολεμικές επανορθώσεις από την Γερμανία, η επιστροφή των κλεμμένων αρχαιολογικών μας θησαυρών, οι αποφυλακίσεις κατηγοριών φυλακισμένων, η ιθαγένεια στους μετανάστες. Στάθηκε κάθετα αντίθετος με τη νέα διοίκηση της "Ζάχαρης" λέγοντας ότι πρόκειται για παλιά πρόσωπα, ενώ διαφώνησε και με τις αμοιβές τους, ενώ αντίθετος υπήρξε και στην διαδικασία ολοκληρωτικής αντικατάστασης των 180 διοικήσεων των Νοσοκομείων της χώρας.
Σημαντική ήταν επίσης η αναφορά του στην μεγάλη γεωστρατηγική αξία της χώρας, η οποία μπορεί να γίνει εφόδιο στις διαπραγματεύσεις μας με τους δανειστές.