Στο 14,6% το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ    - Συμφωνία με τους εταίρους  θέλει το 77% των πολιτών

Στο 14,6% το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ - Συμφωνία με τους εταίρους θέλει το 77% των πολιτών

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ κατά 14,6 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της ΝΔ δείχνει πανελλαδική δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Marc για τον Alpha.

Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 34,2% έναντι 19,6% της ΝΔ. Τρίτο κόμμα έρχεται το Ποτάμι με 6,3% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,2%, η Χρυσή Αυγή με 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,7%, το ΠΑΣΟΚ με 3,2%, η Ένωση Κεντρώων με 1,8%, το ΚΙΔΗΣΟ με 1,1%, άλλο κόμμα δήλωσαν ότι θα ψήφιζαν το 3% των ερωτηθέντων, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται σε 16,9%.

Σύμφωνα με την έρευνα, που έγινε στο διάστημα 7 - 10 Ιουνίου, οι πολίτες, τέσσερις μήνες μετά τις εκλογές, δηλώνουν ότι ελπίζουν για κάτι καλύτερο σε ποσοστό 30,7%, ανησυχούν για τα χειρότερα σε ποσοστό 59,8%, δεν αισθάνονται τίποτα από τα δύο σε ποσοστό 5% και τα δύο εξίσου σε ποσοστό 3,5%, δεν απαντά το 1%.

Στην αξιολόγηση της κυβέρνησης, το 32,6% απαντά «αρνητικά», το 20,5% «μάλλον αρνητικά», το 20,9% «θετικά», το 24,1% «μάλλον θετικά», «δεν απαντώ» δηλώνει το 1,9%.

Στην ερώτηση για την ικανοποίηση από τους χειρισμούς του πρωθυπουργού: Το 30,7% απαντά «ναι», το 22,3% «μάλλον ναι», το 31,6% «όχι», το 14,6% «μάλλον όχι», το 0,8% «δεν απαντά».

Στην ερώτηση για την ικανοποίηση από την πρόεδρο της Βουλής: Το 55,8% απαντά «όχι», το 9,1% «μάλλον όχι», το 20% «ναι», το 11,7% «μάλλον ναι», το 3,4% «δεν απαντά».

Στην ερώτηση «Τι θα συμβεί τελικά», οι πολίτες σε ποσοστό 80,3% απαντούν ότι θα υπάρξει κάποια συμφωνία, το 13,9% βλέπει οριστική ρήξη, το 5,8% δηλώνει «δεν απαντώ».

Στο ερώτημα «εσείς τι θέλετε να συμβείς», το 77,1% λέει να καταλήξουμε σε συμφωνία, το 18,9% να πάμε σε οριστική ρήξη, το 4% «δεν απαντά».

Στο ερώτημα αν είναι ικανοποιημένοι από τις διαπραγματεύσεις το 40,4% απαντά «όχι», το 13% απαντά «μάλλον όχι», το 29,3% απαντά «ναι», το 16,1% απαντά «μάλλον ναι», δεν απαντά το 1,2%.

Οι πολίτες σε ποσοστό 56% δηλώνουν ότι επιθυμούν από την κυβέρνηση να επιδείξει περισσότερο ρεαλισμό στις διαπραγματεύσεις, ενώ το 39,2% απαντά ότι η κυβέρνηση πρέπει να επιμείνει στις προεκλογικές της εξαγγελίες και το 4,8 «δεν απαντά».

Σε ποσοστό 50,2%, οι πολίτες λένε ότι η κυβέρνηση πρέπει να δεχθεί συμφωνία, το 37,4% να έρθει σε ρήξη και το 12,4% δεν απαντά.

Το 77,4% θέλει παραμονή στο ευρώ και το 16% επιστροφή στην δραχμή.

Σε περίπτωση αδιεξόδου, το 44,2% προτιμά τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας, το 37,6% να συνεχίσει η ίδια κυβέρνηση και μόλις το 13,8% να γίνουν ξανά εκλογές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε λίγες μέρες η εφαρμογή του προσωπικού αριθμού  - Αλλάζει το σύστημα ραντεβού για νέα ταυτότητα

Σε λίγες μέρες η εφαρμογή του προσωπικού αριθμού -...

Μια τεράστια αλλαγή για τον πυρήνα των μητρώων του...

Πρόγραμμα κοινωνικού  τουρισμού ΔΥΠΑ: Συνεχίζεται το ενδιαφέρον συμμετοχής από τουριστικά καταλύματα  και ακτοπλοϊκές

Πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού ΔΥΠΑ: Συνεχίζεται το...

Συνεχίζονται οι αιτήσεις τουριστικών καταλυμάτων και...

Με αίτημα Μητσοτάκη διαγραφή Αυγενάκη από την Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας μετά το  περιστατικό με εργαζόμενο στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Με αίτημα Μητσοτάκη διαγραφή Αυγενάκη από την Κ.Ο. της...

Διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας...

Καταργείται το Τέλος Χαρτοσήμου σε περισσότερες από 600 συναλλαγές

Καταργείται το Τέλος Χαρτοσήμου σε περισσότερες από 600...

Την κατάργηση του Τέλους Χαρτοσήμου για πάνω από 600...

Συνεχίζεται η άνοδος των τιμών των ακινήτων, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία

Συνεχίζεται η άνοδος των τιμών των ακινήτων, σύμφωνα...

Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η αύξηση των τιμών...

One Stop Liaison Office :  Ενημέρωση για τα Σχέδια Δράσης σχετικά με την ανάπτυξη  της Βιο-οικονομίας στην ΠΚΜ

One Stop Liaison Office : Ενημέρωση για τα Σχέδια Δράσης σχετικά...

 Σχετικά με τις στρατηγικές και τα σχέδια δράσης που...

80.000 έκαναν διακοπές  τον Ιούνιο με voucher  κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ

80.000 έκαναν διακοπές τον Ιούνιο με voucher κοινωνικού...

Συνολικά 79.977 επιταγές κοινωνικού τουρισμού 2023-2024 της...

Ένωση Περιφερειών Ελλάδας: Ξεκινάει η διαβούλευση για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου της Αυτοδιοίκησης

Ένωση Περιφερειών Ελλάδας: Ξεκινάει η διαβούλευση για...

Παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιου και...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων ολοκλήρωσε την συνεδρίασή της και έλαβε τις αποφάσεις για το πού θα καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, με τα μέτρα να ισχύουν από την 1η Ιουνίου έως τις 15...

Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε όλους τους νέους που θα εμβολιάζονται, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής ενθάρρυνσης των εμβολιασμένων.Η στρατηγική ενθάρρυνσης εμβολιασμένων θα...

@@ads-307@@Για την υπόθεση του ιερέα που απασχολεί την επικαιρότητα, από το πρωί,  μετά την επίθεση με βιτριόλι σε μητροπολίτες την ώρα που δικαζόταν στο συνοδικό δικαστήριο μίλησε ο μητροπολίτης Βεροίας κ...

Από την Δευτέρα του Πάσχα καταργούνται οι απαγορεύσεις στις διαδημοτικές μετακινήσεις αφού η 3η Μαΐου είναι και επίσημα η ημερομηνία που ανοίγει η εστίαση.Υπενθυμίζεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις...