Ο ΄ΛΑΟΣ΄ θυμάται τι έγινε πριν 10 και 20 χρόνια

Ο ΄ΛΑΟΣ΄ θυμάται τι έγινε πριν 10 και 20 χρόνια

Πριν 10 χρό­νια 

Για «μη πλήρη εναρμόνισή της με τα αρχαιολογικά δεδομένα της οδού Μητροπόλεως», ανακλήθηκε από τον ίδιο τον υφυπουργό Πολιτισμού κ. Τατούλη  απόφαση που επέτρεπε στο Δήμο Βέροιας την κατάχωση του αρχαίου δρόμου. Το αιτιολογικό της ανάκλησης προκαλεί εύλογα ερωτηματικά και κυρίως δημιουργεί την εντύπωση ότι ο υφυπουργός όταν υπέγραψε προ καιρού την απόφαση δεν ήταν πλήρως ενημερωμένος με την πραγματική κατάσταση αρχαιολογικών δεδομένων της Μητροπόλεως. Τώρα μετά τη νέα εξέλιξη, απομένει για εκδίκαση στο ΣτΕ το σκέλος της προσφυγής κατά των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου περί αμφιδρόμησης, μιας αμφιδρόμησης όμως που στηριζόταν στην απόφαση που έπαυε να ισχύει.

Θα τερματιστεί το φαινόμενο των «εργαζομένων πολλών ταχυτήτων» στο δημόσιο, δήλωσε ο Γιώργος Αλογοσκούφης τονίζοντας ότι δεν μπορεί να υπάρχουν στο Δημόσιο υπάλληλοι με τα ίδια προσόντα και τα ίδια καθήκοντα και να έχουν διαφορετική μισθολογική αντιμετώπιση.

Θα ηχήσουν και πάλι οι καμπάνες της Ιεράς Μονής Παναγίας στην Τραπεζούντα περισσότερο από ογδόντα χρόνια μετά τη μικρασιατική καταστροφή και την ανταλλαγή του πληθυσμού. Η νομαρχία Τραπεζούντας αποφάσισε να εκδίδει στο εξής άδειες για την πραγματοποίηση θρησκευτικών τελετών στη μονή που αποτελεί το πνευματικό κέντρο του Ποντιακού Ελληνισμού.

 

Πριν 20 χρό­νια 

 -Τους αρχαιολογικούς χώρους των Ριζωμάτων και της Σφηκιάς επισκέφτηκαν η αρχαιολόγος Αγγελική Κοταρίδη, ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Πολιτισμού Φώτης Καραβασίλης και εκπρόσωπος της Δ/νσης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης της Ν.Α.

 Πλήρως ανακαινισμένο το υπόγειο της Ιεράς Μητρόπολης Βέροιας, περιμένει να φιλοξενήσει τις διοικητικές υπηρεσίες της Μητρόπολης. Σ’ ένα καλαίσθητο χώρο 180 τ.μ. θα εξυπηρετούνται οι πολίτες για όλες τις υποθέσεις τους που αφορούν την Ι. Μητρόπολη.

 Θετικές είναι οι πρώτες εκτιμήσεις για την εξασφάλιση της επάρκειας ζάχαρης για την εσωτερική αγορά.

 Μετά την Ελληνική απόφαση για τα 12 μίλια, οι Τούρκοι προκαλούν. Έβγαλαν στόλο και αεροπορία στο Αιγαίο.

 Μία σεμνή, ωραία εκδήλωση διοργάνωσε ο Μορφωτικός Σύλλογος «Προμηθέας» για να παρουσιάσει το βιβλίο του Γιάννη Μελετίδη «Οδοιπορικό στον συνοικισμό του Προμηθέα».

 Η πανηγυρική έναρξη των Α΄ Παυλείων έγινε με την παλλαϊκή υποδοχή των ιερών λειψάνων του Απ. Παύλου που είναι και ο ιδρυτής της Τοπικής Εκκλησίας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τι υπέροχο μέρος το Κουλιέντσικοφ, παρέα με το ΣΑΝΙΔΙ του ΔΗΠΕΘΕ

Τι υπέροχο μέρος το Κουλιέντσικοφ, παρέα με το ΣΑΝΙΔΙ...

«Οι Ηλίθιοι» του Νιλ Σάιμον, ένα διαχρονικά…αήττητο...

Που πάμε; Γεννήσεις – θάνατοι 0 – 1

Που πάμε; Γεννήσεις – θάνατοι 0 – 1

Ούτε καν ίσα βάρκα ίσα νερά, μεταξύ γεννήσεων και...

ΠΑΣΟΚ: Επτά οι υποψήφιοι πρόεδροι μέχρι χθες…

ΠΑΣΟΚ: Επτά οι υποψήφιοι πρόεδροι μέχρι χθες…

Δύο ακόμα υποψηφιότητες έσκασαν χθες για την προεδρία...

Πλατφόρμα ενημέρωσης επιχειρήσεων για διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία

Πλατφόρμα ενημέρωσης επιχειρήσεων για διαθέσιμα...

Τη νέα πλατφόρμα, που απευθύνεται σε όλες τις...

Από Συρία, Ιράκ και Αφρική, οι περισσότεροι πρόσφυγες στη δομή της Βέροιας, που συμμετέχει στο «Δίκτυο Πόλεων για την Ένταξη»

Από Συρία, Ιράκ και Αφρική, οι περισσότεροι πρόσφυγες...

 Σε δίκτυο πόλεων για την ευκολότερη ενσωμάτωση...

Την Παρασκευή 5 Ιουλίου κλείνει η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού Α21

Την Παρασκευή 5 Ιουλίου κλείνει η πλατφόρμα για το...

 Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, με...

Σε Κερασούντος  και  Οδησσού, οι εργασίες για φυσικό αέριο στη Βέροια

Σε Κερασούντος και Οδησσού, οι εργασίες για φυσικό...

Συνεχίζονται στη Βέροια οι εκσκαφές για την διέλευση...

Πέντε υποψήφιοι στο τσακ μπάμ, για την νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Πέντε υποψήφιοι στο τσακ μπάμ, για την νέα ηγεσία του...

Έχουμε και λέμε: Με το καλημέρα, που άνοιξε η συζήτηση...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Για πρώτη φορά στη Βέροια, δύο λάτρεις των ηλεκτρονικών παιχνιδιών αναρωτήθηκαν πως θα ήταν να έπαιζαν το δικό τους βίντεοπαιχνιδι!! Έτσι και αποφάσισαν να περάσουν στην πράξη και δημιουργήθηκε μια...

«Τρανό παράδειγμα στην δυσλειτουργία ανάμεσα στο υπουργείο υγείας και στους γιατρούς που θα κληθούν να εφαρμόσουν το οποιοδήποτε νομοθέτημα, είναι ο νόμος για το προσωπικό γιατρό για τον οποίο και πάλι δεν...

Για μια ακόμη χρονιά, οι "Φίλοι Κλασικού Αυτοκινήτου Βέροιας" βγάλανε τις καθιερωμένες χριστουγεννιάτικες φωτογραφίες στην στολισμένη πλατεία Ελιάς στο κέντρο της Βέροιας. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος...

Σαν σήμερα πριν από 20 χρόνια, στις 8 Δεκεμβρίου 2002, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Πλατείας Δημαρχείου και του υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων(πάρκινγκ) επί δημαρχίας Γιάννη Χασιώτη. Την «κορδέλα» είχε κόψει...