Υπέρ της συνεργασίας, κατά των καταργήσεων και συγχωνεύσεων η ένωση αστυνομικών συνοριακής φύλαξης Ημαθίας

Υπέρ της συνεργασίας, κατά των καταργήσεων και συγχωνεύσεων η ένωση αστυνομικών συνοριακής φύλαξης Ημαθίας

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο «Αιγές» η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Συνοριακής Φύλαξης Ημαθίας. Τη συνέλευση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αστυνομικός Διευθυντής της Δ.Α. Ημαθίας Γεώργιος Τουλίκας και ο Νομικός Σύμβουλος της Ένωσης Ταράσιος Παπαδόπουλος.

 

Το Σώμα επικύρωσε ομόφωνα τον οικονομικό απολογισμό του περασμένου έτους, ψήφισε τον προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους, αποτίμησε τα διοικητικά πεπραγμένα και έθεσε το διεκδικητικό πλαίσιο και τους στόχους της νέας χρονιάς.

Η ανάγκη για μια αγαστή συνεργασία του φορέα μας με την Αστυνομική Διεύθυνση είναι περισσότερο από ποτέ απαραίτητη για την αντιμετώπιση των ιδιαίτερων καταστάσεων και συνθηκών που απαιτεί η κοινωνία μας σήμερα.

 Η Ένωση πέραν του Διοικητικού Απολογισμού έθεσε υπόψη του Σώματος εξελίξεις

Σχετικά:

με τις αγωγές που έχουν πραγματοποιηθεί τόσο παλιότερα όσο και της τελευταίας για την

αποκατάσταση του μισθολογίου

  • με την επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΑ» και τη διάθεση προσωπικού σε αυτή
  • με την ενίσχυση του στόλου των οχημάτων της Διεύθυνσης
  • με την εκκαθάριση των υπομνημάτων για τους μετακινούμενους με τον νέο τρόπο και τις ιδιαιτερότητες που έχει αυτός
  • με ενέργειες της ΠΟΣΥΦΥ για την ενίσχυση των αποθεματικών των Διευθύνσεων και την εξασφάλιση του ποσού για κάθε μετακινούμενου στην επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΑ».

Παράλληλα εξέφρασε την αντίθεση της για τον τρόπο που διενεργείται από τη Φυσική Ηγεσία η διερεύνηση για καταργήσεις και συγχωνεύσεις Υπηρεσιών. Θεωρούμε πως ο ανοιχτός διάλογος στη βάση μιας αναγκαίας και ορθολογικής αξιοποίησης του προσωπικού και των αναγκών για αστυνόμευση με κάθε εμπλεκόμενο φορέα θα επέφερε ουσιαστικές και τεκμηριωμένες προτάσεις προς τη Φυσική και Πολιτική Ηγεσία. Αντίθετα σήμερα αναμένουμε, τοπική ηγεσία και

προσωπικό, για τις αποφάσεις συγχωνεύσεων και καταργήσεων Υπηρεσιών. Θεωρούμε αδιανόητες, ενέργειες όπως αυτές πραγματοποιούνται σήμερα με ιδιαίτερη μυστική «διάθεση» για την αποφυγή αντιδράσεων.

Έθεσε υπόψη του Αστυνομικού Διευθυντού την υποβολή για πρώτη φορά αιτημάτων μετάθεσης συναδέλφων προερχόμενων από συνοριακών φυλάκων από το πρώην ΤΔΛ Νάουσας.

Τέλος τέθηκαν υπόψη του Σώματος, οι διεκδικήσεις που έχει θέσει η Ομοσπονδία σε θεσμικά επίπεδα και αφορούν ασφαλιστικά συνταξιοδοτικά ζητήματα. Προτάσεις που είναι αναγκαίες και απαραίτητες για την αποκατάσταση αδικιών μεταξύ των κατηγοριών προσωπικού εντός της ΕΛ.ΑΣ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, τέλος ευχαρίστησε για ακόμη μια φορά ιδιαίτερα, τον νομικό μας Σύμβουλο για τις υπηρεσίες που προσφέρει στην Ένωση αλλά και ιδιαίτερα σε κάθε συνάδελφο που έχει ανάγκη.

 

«Η εδραίωση της συνδικαλιστικής μας φωνής τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και σε κεντρικό μέσω της Ομοσπονδίας μας γίνεται περισσότερο από ποτέ αναγκαία. Σε μια εποχή που τίποτε δεν θεωρείται κεκτημένο , που τίποτε δεν θεωρείται δεδομένο, η φωνή μας θα πρέπει να είναι ισχυρή και να συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε την δουλεία μας και την αξιοπρέπειά μας. Είναι ανάγκη να είμαστε ενωμένοι και διεκδικούμε!» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Ένωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ : Δικαίωση για χιλιάδες νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς οι πρώτες αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ : Δικαίωση για χιλιάδες...

Από τον Σύλλογο  Εκπαιδευτικών  Π.Ε. Ημαθίας,...

Συνεδριάζει την Δευτέρα 5/8 η Δημοτική Επιτροπή Δ. Βέροιας

Συνεδριάζει την Δευτέρα 5/8 η Δημοτική Επιτροπή Δ....

Τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Δ. Βέροιας,...

Τάσος Μπαρτζώκας στον FM100:  Καθημερινή  και διαρκής η μάχη της Κυβέρνησης  με την ακρίβεια

Τάσος Μπαρτζώκας στον FM100: Καθημερινή και διαρκής η...

Επί θεμάτων της πολιτικής επικαιρότητας τοποθετήθηκε...

Ο αγώνας των νέων υπό το  πρίσμα των αποτελεσμάτων  των εισαγωγικών εξετάσεων

Ο αγώνας των νέων υπό το πρίσμα των αποτελεσμάτων των...

Γράφει ο Αναστάσιος ΒασιάδηςΣτα πλαίσια της...

Μήπως οι καιροί οδηγούν  στην ανάγκη νέου πλαισίου ενίσχυσης των ορεινών μας χωριών;

Μήπως οι καιροί οδηγούν στην ανάγκη νέου πλαισίου...

Σχεδόν ένα χρόνο πριν, τον Αύγουστο του 2023, είχα...

Με πανηγυρικό Εσπερινό και ιερά Λιτανεία τιμήθηκε ο Όσιος Αντώνιος, Πολιούχος Βεροίας

Με πανηγυρικό Εσπερινό και ιερά Λιτανεία τιμήθηκε ο...

Το απόγευμα της Τετάρτης, 31 Ιουλίου, ξεκίνησαν στη...

Στον ΥπΑΑΤ, τα θέματα  των αγροτών της Ημαθίας

Στον ΥπΑΑΤ, τα θέματα των αγροτών της Ημαθίας

Με την παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης...

Ημαθία: Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό

Ημαθία: Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην...

Ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...