Δημοτικό συμβούλιο Νάουσας: Στο… ίδιο έργο θεατές με εκ νέου αψιμαχίες νυν και τέως δημάρχου!

Δημοτικό συμβούλιο Νάουσας: Στο… ίδιο έργο θεατές με εκ νέου αψιμαχίες νυν και τέως δημάρχου!

Επανάληψη του γνωστού σκηνικού των λεκτικών αντιπαραθέσεων μεταξύ του νυν δημάρχου κ. Κουτσογιάννη και του τέως κ. Καραμπατζού, είχαμε, για πολλοστή φορά, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας, το βράδυ της Δευτέρας 18 Μαΐου, με την προ ημερησίας διάταξη θεματολογία-αψιμαχολογία να διαρκεί πάνω από δυο ώρες, για θέματα που έχουν συζητηθεί εδώ και μήνες!

Κουτσογιάννης: Όχι στην παραχώρηση των αποθεματικών του δήμου

Στην έναρξη της προ ημερησίας διάταξης τοποθέτηση-ενημέρωση προς το σώμα ο δήμαρχος Νάουσας κ.Κουτσογιάννης, αναφέρθηκε στο πρόσφατο συνέδριο της ΚΕΔΕ, όπου αποφασίστηκε η μη  παραχώρηση των αποθεματικών των δήμων στην κεντρική διοίκηση, μετά την γνωστή πράξη νομοθετικού περιεχομένου της κυβερνήσεως.

 Στον δήμο η είσπραξη των τελών για την άρδευση της Ειρηνούπολης

Στον δήμο περιέρχεται η είσπραξη των αρδευτικών τελών της Ειρηνούπολης, ανέφερε ο κ. δήμαρχος, καταγγέλλοντας το προϋπάρχον καθεστώς όπου ο δήμος πλήρωνε το ρεύμα λειτουργίας των γεωτρήσεων, ενώ τα χρήματα εισέπρατταν οι τοπικοί ΟΕΒ.

Όχι στην ρύθμιση των χρεών  προς το ΙΚΑ, των υπό εκκαθάριση ΚΕΠΑΠ και ΤΑΒ αν δεν αποφανθούν οι ελεγκτικές αρχές.

Ο κ. δήμαρχος, απαντώντας σε επιστολή του κ. Καραμπατζού με την οποία ζητούσε από την δημοτική αρχή να προχωρήσει στην ρύθμιση των οφειλών προς το ΙΚΑ, των δυο υπό εκκαθάριση δημοτικών οργανισμών (ΤΑΒ και ΚΕΠΑΠ) τόνισε ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί αν δεν αποσαφηνίσουν οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, αν είναι προϊόν νομίμων ή εκνόμων ενεργειών.

Καραμπατζός: Θίγομαι, θα προστατέψω την τιμή και την υπόληψη μου!

Τα πνεύματα άναψαν μόλις πήρε τον λόγο ο τέως δήμαρχος και επικεφαλής της  μείζονος μειοψηφίας, ο οποίος είπε ότι όσα ακούγονται από την δημοτική αρχή  για τα χρηματικά ποσά που λαμβάνονταν επί δημαρχίας του από την χρήση των δημοτικών χώρων, τον θίγουν και ότι αν συνεχίσει να συκοφαντείται θα προσφύγει νομικά ώστε να προστατέψει την τιμή και την υπόληψη του.

Απορριπτική η απόφαση της Αποκεντρωμένης στην προσφυγή του δήμου για την ακύρωση της απόφασης διάθεσης των δημοτικών χώρων

Ο κ. Καραμπατζός αναφέρθηκε στην απορριπτική απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης ενάντια στην προσφυγή του δήμου Νάουσας για την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου περί του κανονισμού χρήσης των δημοτικών χώρων. «Είστε εκτεθιμένοι, αφού κωφεύσατε. Ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο; Χρησιμοποιείτε τους χώρους της ΕΡΙΑ για τις εταιρείας σας με το προκλητικό ποσό των 10 ευρώ την ημέρα» είπε ο κ. Καραμπατζός, απευθυνόμενος προς τον κ. Κουτσογιάννη.

Δημησκής: Άλλαξε με παρέμβαση δημάρχου η απόφαση της οικονομικής επιτροπής;

Στο  αν υπήρχε στην ατζέντα της οικονομικής επιτροπής το θέμα της προσφυγής για την προηγούμενη απόφαση αναφέρθηκε ο σύμβουλος της  «Κοινωνίας Πολιτών» κ. Δημησκής, αναρωτώμενος αν άλλαξε με παρέμβαση του δημάρχου η απόφαση της επιτροπής. « Η ουσία είναι ότι υπήρξε νόθευση εγγράφου. Υπάρχουν αποφάσεις που δεν συνομολογήθηκαν από τα μέλη της επιτροπής» είπε χαρακτηριστικά.

Μπίλης: Άλλα αποφασίσαμε, άλλα αναρτήθηκαν στην «Διαύγεια»

Στο θέμα αναφέρθηκε ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Μπίλης, ο οποίος είπε ότι ο ίδιος δεν υπέγραψε την απόφαση που ανάρτησε ο δήμος στην «Διαύγεια». «Πήραμε άλλη απόφαση και άλλη προέκυψε.  Λυπάμαι που το λέω αλλά δεν υπάρχει σωστή λειτουργία στην οικονομική επιτροπή» συνέχισε.

Λακηνάνος: Η απόφαση δέχθηκε δυο φορές αλλοίωση

Στο ζήτημα παρενέβη και ο δημοτικός σύμβουλος της ΛΑΣ κ. Λακηνάνος λέγοντας ότι η απόφαση δέχθηκε δυο φορές αλλοίωση. 

Πασχούλα: Στην εισήγηση υπήρχε το θέμα του κανονισμού λειτουργίας των δημοτικών χώρων

Απαντώντας η αντιδήμαρχος κ. Πασχούλα είπε ότι στην εισήγηση υπήρχε το θέμα λειτουργίας των δημοτικών χώρων.  Το έγγραφο το ζήτησε ο νομικός του δήμου για να υποστηρίξει την προσφυγή. Η πλειοψηφία ψήφισε ότι ήταν απαραίτητο νομικά για αυτό» τόνισε.

Δήμαρχος: Δεν αλλοιώθηκε καμιά απόφαση

Παρεμβαίνοντας ο κ. Κουτσογιάννης είπε ότι δεν υπήρξε καμιά αλλοίωση εγγράφου ή παραποίησης της απόφασης , σημειώνοντας ότι υπήρχε εισήγηση με συγκεκριμένη θεματολογία και δεν ειπώθηκε σε κανένα τι θα ψηφίσει.

Απαντώντας στην τοποθέτηση του κ. Γκαρνέτα, περί μείωσης του τζίρου της ΔΕΤ από την περασμένη χρονιά κατά 50%, καθώς και για την κατάσταση, από άποψης καθαριότητας του Άλσους του Αγίου Νικολάου, ο κ. Κουτσογιάννης είπε ότι το Άλσος θα μπορούσε να είναι σε καλύτερη κατάσταση, ενώ αντεπιτέθηκε για την διαχείριση της δημοτικής επιχείρησης. «Ενδιαφέρει ή όχι τον κ. Γκαρνέτα η ΔΕΤ; Φαντάζομαι ότι δεν προσπαθεί να μας πείσει για την «πετυχημένη» θητεία του ως προέδρου της. Ας ρίξει μια ματιά στον ισολογισμό. Το θέμα δημιουργήθηκε λόγω της επίσχεσης εργασίας. Το άλσος ήταν καθαρό την επόμενη μέρα. Ενοχλεί το πικ-νικ; Δεν είμαστε απομονωμένοι αετοφωλιά. Θέλουμε να υπάρχει μεγάλη επισκεψιμότητα, ώστε να έχουμε έσοδα» τόνισε ο κ. δήμαρχος.

Προς Καραμπατζό: Απειλές δεν δέχομαι

Απαντώντας στον κ. Καραμπατζό για το θέμα των οφειλών προς το ΙΚΑ του είπε ότι και ο ίδιος δεν έκανε ρύθμιση των χρεών επί δημαρχίας του. «Τότε λέγατε ότι δεν τελείωσε η εκκαθάριση. Το ίδιο ισχύει και σήμερα. Με βάση τις εκθέσεις των ορκωτών λογιστών υπάρχουν υπόνοιες για έκνομες δραστηριότητες. Πρέπει να μας δωθούν απαντήσεις για το πώς δημιουργήθηκαν οι οφειλές» είπε. Για το θέμα που αφορούσε στο πού πήγαιναν τα χρήματα από την διάθεση δημοτικών χώρων σε συλλόγους και φορείς ο κ. Κουτσογιάννης είπε ότι δεν δέχεται απειλές. «Καταθέτω μια λίστα με εκδηλώσεις που φιλοξενήθηκαν από το 2012 μέχρι την ανάληψη της δημοτικής αρχής από μένα. Τι γίνονταν με την «Αίρεσις» και τις θεατρικές παραστάσεις συλλόγων εκτός Νάουσας;» είπε.

Πώς γνώριζε ο κ. Καραμπατζός την απόφαση της  Αποκεντρωμένης;

«Δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση για την απόφαση της επιτροπής του άρθρου 152 για την προσφυγή μας, ενάντια στην ακυρωτική απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, για την χρήση των δημοτικών χώρων. Πού το έμαθε ο κ. Καραμπατζός; Ο ίδιος χωρίς να έχει έννομο συμφέρον στράφηκε κατά του δήμου , στέλνοντας στην επιτροπή ιδιόχειρο έγγραφο εναντίον μου. Με αυτό τον τρόπο αποδείξατε το πόσο θέλετε να πάει μπροστά ο δήμος. Αν υπάρξει αρνητική απόφαση θα φέρουμε εκ νέου το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, όπως έκαναν άλλοι δήμοι» είπε ο κ. Κουτσογιάννης.

Καραμπατζός: Δύσκολη η θέση του δημάρχου. Η πόλη το έχει κάνει βούκινο

Απαντώντας ο κ. Καραμπατζός είπε ότι ο δήμαρχος βρίσκεται σε δύσκολη θέση και η πόλη έχει κάνει βούκινο την παραχώρηση της ΕΡΙΑ: «Δεν το λέμε μόνο εμείς, το λένε προφορικά και οι δικοί σας άνθρωποι, αλλά κάπου-κάπου υπάρχουν και επιστολές. Το αποτέλεσμα το έμαθα επειδή είμαι αναπληρωματικό μέλος της επιτροπής του άρθρου 152, ορισμένος από την ΚΕΔΕ. Οι δικές σας εταιρείες έχουν κάνει κτήμα την δημοτική περιουσία. Τα ίδια στοιχεία κατέθεσα και στον εισαγγελέα, μετά την ανώνυμη καταγγελία συμπολιτών μας. Δεν υπήρχαν βεβαιωμένες οφειλές στο ΙΚΑ επί θητείας μου.

Κουτσογιάννης: Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε

Ως άλλα λόγια να αγαπιόμαστε χαρακτήρισε την τοποθέτηση του κ. Καραμπατζού ο δήμαρχος κ. Κουτσογιάννης.  «Δεν έχω ασχοληθεί με το τι γίνεται στην ΕΡΙΑ, αφού ασχολούμαι με τις οφειλές που αφήσατε εσείς στον δήμο . Δεν σας κατηγορώ ότι φάγατε χρήματα, αλλά κάνατε εγκληματικά λάθη. Θα δωθούν οι κατάλληλες απαντήσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες» είπε.

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Τάσος Μπαρτζώκας στο Προεδρικό Μέγαρο:  50 χρόνια Δημοκρατίας! Η διατήρησή της δεν είναι δεδομένη και η ενδυνάμωσή της πρέπει να αποτελεί καθημερινό στόχο όλων μας!

Ο Τάσος Μπαρτζώκας στο Προεδρικό Μέγαρο: 50 χρόνια...

Ο Αν. Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας...

Υπογράφηκε η σύμβαση για την επισκευή του καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Αλεξάνδρειας και την προμήθεια απαραίτητου εξοπλισμού

Υπογράφηκε η σύμβαση για την επισκευή του καταφυγίου...

Υπεγράφη χθες Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024, μεταξύ του...

Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας: Νέα συνεδρίαση την Δευτέρα, 29 Ιουλίου με 24 θέματα

Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας: Νέα συνεδρίαση την...

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου...

Αλλαγή της ημέρας λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς στη Μελίκη λόγω της επίσημης αργίας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Αλλαγή της ημέρας λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς στη...

Ο Αντιδήμαρχος έχοντας υπόψη ότι η ημέρα της επίσημης...

Έκτακτη διακοπή νερού, λόγω βλάβης από τις εργασίες δικτύων του φυσικού αερίου, στο δίκτυο ύδρευσης στο κέντρο της Βέροιας

Έκτακτη διακοπή νερού, λόγω βλάβης από τις εργασίες...

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Βέροιας...

Έφυγε από τη ζωή ο Θεόδωρος Σγουρός σε ηλικία 80 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Θεόδωρος Σγουρός σε ηλικία 80 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Πέμπτη 25 Ιουλίου...

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ  Ανησυχητικός ο αριθμός των δήμων που  παίρνουν προκαταβολές για να ανταπεξέλθουν

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ Ανησυχητικός ο αριθμός...

-Συνάντηση Βοργιαζίδη - Λιβάνιου - Για τις...

Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Βύζας σε ηλικία 92 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Γεώργιος Βύζας σε ηλικία 92 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...