Με 20 μαθητές από τους οποίους οι 15 είναι γυναίκες λειτουργεί το εικαστικό εργαστήριο του αρχιτέκτονα- σκηνογράφου και εικαστικού Κώστα Αρώνη, τα τελευταία χρόνια στη Βέροια. Η έκθεση έργων που εγκαινιάστηκε την περασμένη Παρασκευή στο McOZA έδειξε ξεκάθαρα το καλό αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς, με ένα δείγμα έργων αφού υπάρχουν πολύ περισσότερα, τα οποία δεν χωρούσαν να εκτεθούν.
Πώς βλέπει όμως ο δάσκαλός τους Κώστας Αρώνης όλη αυτή την προσπάθεια και το αποτέλεσμα. Τον ρωτήσαμε και μας απάντησε:
«Υπάρχει πολύ πλούτος, υπάρχει πολύ μεγάλη διάθεση από τα παιδιά, το επίπεδο είναι πολύ ανεβασμένο, σε σχέση με την πρώτη έκθεση. Τώρα δείχνει ότι τα παιδιά ωρίμασαν από πολλές απόψεις. Και από τη χρήση των εργαλείων αλλά επιπλέον στοχάζονται και συνθέτουν με πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον».
-Είστε ικανοποιημένος που κάνατε αυτό το εργαστήρι στη Βέροια;
«Πάρα πολύ. Εδώ στη Βέροια συνάντησα ανθρώπους που έχουν μια καλλιτεχνική ωριμότητα, μια παιδεία, έναν ιστορικό πλούτο, είδα ανθρώπους διαβασμένους και όλο αυτό είναι μια βιωματική εμπειρία που μπορεί να αποδώσει σε καλλιτεχνικό έργο. Βρήκα επίσης στη Βέροια μεγάλη μουσική παιδεία και ενθουσιάστηκα, όμως στο δικό μας το κομμάτι της ζωγραφικής είχα την τύχη να έχω ανθρώπους οι οποίοι «τόχουν». Δεν ξέρω σε ποιό βαθμό μπορώ εγώ να ξεσηκώσω τη διάθεσή τους αλλά το έργο είναι δικό τους. Τους αποτρέπω να μην κάνουν λάθος και να κερδίσουν χρόνο έτσι στο ψάξιμο και στην λάθος έρευνα αλλά όπως σας είπα το έργο είναι δικό τους».
-Έχετε μέχρι σήμερα 20 μαθητές. Πόσους ακόμα αντέχετε;
«Μακάρι άλλους τόσους. Είναι πολύ σημαντικό να δουλεύουν όλοι μαζί, ο ένας βλέπει τη δουλειά του άλλου, υπάρχει μια δημιουργική ανταλλαγή απόψεων, μια φιλική διάθεση στο να ρωτάει ο ένας τον άλλον και να ανταλλάσσουν την εμπειρία τους και έτσι βρίσκεται πάντα ένας δρόμος, με άδολη κριτική».
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Μαΐου και στους δύο ορόφους του McOZA.
Σοφία Γκαγκούση