Ο Αλέξης και… ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αλέξης και… ο ΣΥΡΙΖΑ

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα, Διπλ. Ηλεκτρολόγου Μηχανικού

 

Φίλοι μου, καλή σας μέρα, 

ο τίτλος ίσως να σας ξενίζει και όχι … ξινίζει, αλλά  αυτή είναι η πραγματικότητα. Από τη μία μεριά υπάρχει ο Αλέξης και από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην μία όχθη είναι ο Πρωθυπουργός, ένας νέος άνθρωπος που διαρκώς εξελίσσεται. Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ συνεχώς μαθαίνει και ωριμάζει.

Στην αντίπερα όχθη υπάρχει το κόμμα του. Μία ομάδα από συνιστώσες που οραματίζονται τον σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό. Πρότυπά τους όλες οι μορφές του αποτυχημένου, όπως ο χρόνος έδειξε, σοσιαλιστικού και κομμουνιστικού κινήματος. Οι αντικρουόμενες απόψεις των συνιστωσών οδηγούν σε συγχύσεις και αδιέξοδα, με αποτέλεσμα να χάνεται η ουσία.

Αγαπητοί φίλοι - υπουργοί - στελέχη των “συνιστωσών της παράνοιας”, επειδή αλλάζετε τα κάδρα στους χώρους εργασίας σας, δεν σημαίνει ότι θα λυθούν και τα προβλήματα, αυτής της έρμης χώρας. 

Και εγώ είχα στο γραφείο μου πρώτη μούρη τη Μόνικα, αλλά … μοντέλο δεν έγινα!  

Στη συνέχεια τοποθέτησα τον Μέσι, αλλά ποδοσφαιριστής δεν έγινα!

Και το κυριότερο. Μπορεί να θαύμαζα την Νάντια Κομανέτσι, αλλά όταν με αντικρίζετε, δεν λέτε ότι έχω κορμί … λαμπάδα!

Αλέξη, “η ρήξη” που είναι προ των θυρών αφορά το κόμμα σου, το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτή την “μάχη” πρέπει να γνωρίζεις ότι σχεδόν πάντα το μεγάλο πρόβλημα των αρχηγών είναι το κόμμα τους, το σπίτι τους. Και επίσης η δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ είσαι εσύ και όχι τα στελέχη του (εξαιρέσεις εννοείται ότι υπάρχουν).

Το ποσοστό σου στις εκλογές άγγιξε το 40% επειδή σε ακολούθησε ο κεντρώος χώρος και όχι επειδή εκτινάχθηκε το ποσοστό της Αριστεράς.

Εάν αυτό δεν γίνει κατανοητό, τότε θα χαθεί η μπάλα και … ας συνεχίσουμε με ποδοσφαιρικούς όρους.

Είσαι ο προπονητής της ομάδας και αποφασίζεις το σύστημα που θα εφαρμόσεις. Το γήπεδο είναι κατάμεστο, γεγονός που σημαίνει ότι ο κόσμος για την ώρα είναι μαζί σου και δείχνει μεγάλη ανοχή. 

Για να παίξει όμως μπάλα η ομάδα, πρέπει να έχει παίχτες που μαρκάρουν, κόβουν, πασάρουν, ντριμπλάρουν, σουτάρουν και βάζουν γκολ!

 

Πρώτα μαρκάρουμε, δηλαδή διαπραγματευόμαστε. Για να είναι επιτυχές όμως το μαρκάρισμα, πρέπει να γνωρίζουμε τα προβλήματα της χώρας, να έχουμε στοιχεία και να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με ρεαλισμό την πραγματικότητα.

Στη συνέχεια πρέπει να κόψουμε, να πάρουμε την μπάλα, δηλαδή. Αυτό για να συμβεί πρέπει να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι από τον αντίπαλο. Δηλαδή να έχουμε καλή ενημέρωση και γνώση των θεμάτων της διαπραγμάτευσης.

Εάν τώρα πάρουμε τη μπάλα, που σημαίνει ότι η διαπραγμάτευση - προσπάθεια προχωρά με επιτυχία, τότε θα πρέπει να πασάρουμε. Αυτό δεν είναι δυνατό να επιτευχθεί με εμμονές και φαντάσματα. Απαιτείται στρατηγική και φαντασία. Εάν ο στόχος είναι η διατήρηση μιας   κρατικοδίαιτης νομενκλατούρας με τη βοήθεια του κομματικού μηχανισμού και των συνδικαλιστικών συντεχνιών, τότε θα οι αντίπαλοί μας - θεσμοί, θα σκοράρουν από τα αποδυτήρια!

Ακολουθεί η ντρίμπλα, δεν είναι κάτι εύκολο. Θέλει ελιγμό, ταχύτητα, διαρκή κίνηση και όχι κατά μέτωπο επίθεση. 

Τέλος για να σουτάρουμε με επιτυχία, θα πρέπει το σώμα να έχει την κατάλληλη θέση και να πατά ο παίχτης καλά στο ταρτάν. Για να βάλουμε γκολ και να νικήσουμε, θέλει πολλές ώρες προπόνησης, ακόμη.

Το επιτακτικό ερώτημα είναι ποιοι παίχτες της ομάδας σου έχουν τα παραπάνω χαρακτηριστικά και να συνεχίσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επεμβάσεις για καταπολέμηση κουνουπιών στο Δήμο Βέροιας 30/9 - 5/10

Επεμβάσεις για καταπολέμηση κουνουπιών στο Δήμο...

Ανακοινώνεται από το Δήμο Βεροίας ότι ολοκληρώνεται ο ...

Συνεδριάζει την Δευτέρα 30/9 το Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας

Συνεδριάζει την Δευτέρα 30/9 το Δημοτικό Συμβούλιο...

 Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας ...

 «Τα χειρόγραφα του θανάτου» του Αλ. Χατζηκώστα, παρουσιάζονται στη Νάουσα

«Τα χειρόγραφα του θανάτου» του Αλ. Χατζηκώστα,...

Οι εκδόσεις «ατέχνως» σας προσκαλούν στην παρουσίαση...

ΔΙΟΝΥΣΟΣ «ΒΑΚΧΟΣ» ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΑΜΠΕΛΙΩΝ  ΚΑΙ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ  ΑΡΧΑΙΑΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

ΔΙΟΝΥΣΟΣ «ΒΑΚΧΟΣ» ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΑΜΠΕΛΙΩΝ ΚΑΙ...

Γράφει ο Παναγιώτης ΠαπαδόπουλοςΦιλόλογοςΣήμερα στην...

ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ  ΠΡΩΪΜΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ Η ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΟΥ

ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΡΩΪΜΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ Η ΑΠΟΤΡΟΠΗ...

Του Τάσου ΒασιάδηΗ τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα και...

Ετήσιο μνημόσυνο της Ευαγγελίας Δημ. Τότσκα την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στην Φυτειά

Ετήσιο μνημόσυνο της Ευαγγελίας Δημ. Τότσκα την...

Τελείται την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024 στον Ιερό Ναό...

Εμπορικό πνεύμα αθάνατο!

Εμπορικό πνεύμα αθάνατο!

Του ιερέως Παναγιώτου Σ. ΧαλκιάΓια να πει κανείς, φίλοι...

Α Δ Ο Λ Ε Σ   Η Μ Ε Ρ Ε Σ…

Α Δ Ο Λ Ε Σ Η Μ Ε Ρ Ε Σ…

Μ` αρέσει που θαρθουνε βροχές,που  θαρθούν  οι άγγελοι...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...