Ένα δαιδαλώδες θέμα, μπλεγμένο στη γραφειοκρατία, με λανθασμένες επιλογές και άλλα πολλά αποδείχθηκε το έργο της γέφυρας Κούσιου, στην ενημερωτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το βράδυ της Δευτέρας, που έγινε παρουσία του δωρητή Γιάννη Κούσιου και μελών της διαχειριστικής επιτροπής της δωρεάς. Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία της δωρεάς των αδελφών Κούσιου, από τα 2,5 εκατ. που δόθηκαν, μέχρι σήμερα έχουν πληρωθεί 1.232.490 ευρώ, ενώ οι τόκοι που έχουν προστεθεί όλα αυτά τα χρόνια ανήλθαν στις 511.176, με το τρέχον χρηματικό υπόλοιπο να ανέρχεται στα 1.778.686 ευρώ.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο τεχνικών Άρη Λαζαρίδη ο εργολάβος έχει πληρωθεί ακριβώς για τις εργασίες που έκανε. Ενώ με βάση σχετική αναλυτική κατάσταση που υπογράφει το μέλος της διαχειριστικής επιτροπής και πρώην γ.γ. του Δήμου Κώστας Τσιλογιάννης, ένα σημαντικό 207.786 ευρώ δαπανήθηκε σε μελέτες, αμοιβές δικηγόρων - συμβολαιογράφων, απαλλοτριώσεις και αμοιβή τεχνικού συμβούλου.
Στα ερωτήματα για τις 7 αναβολές, γιατί δεν κηρύχθηκε έκπτωτος ο εργολάβος με δική του υπαιτιότητα, τις ποινικές ρήτρες που επιβλήθηκαν, τις διεκδικήσεις που έχει επί του έργου κ.ά., οι απαντήσεις δόθηκαν από τον Άρη Λαζαρίδης και το διευθυντή τεχνικών υπηρεσιών Στέφανο Βουτσιλά.
Τονίστηκε μεταξύ άλλων ότι αρχικά προτιμήθηκε η ανοχή και η υπομονή, παρά η άμεση κίνηση της διαδικασίας για την απομάκρυνση του εργολάβου, καθώς αυτό θα είχε κόστος και θα απαιτούσε χρόνο. Παράλληλα υπήρχε ασάφειας στη μελέτη σχετικά με τα ικριώματα, με τον εργολάβο να ζητά παραπάνω χρήματα. Αφού εξαντλήθηκε κάθε καλή πρόθεση αποφασίστηκε η πιο δυναμική αντιμετώπιση από τη νέα διοίκηση του δήμου, που θα προχωρήσει στο κλείσιμο του έργου για τον προηγούμενο εργολάβο και θα αναζητήσει μόνο σοβαρές και έμπειρες εταιρίες, χαρακτηρίζοντας το έργο ‘ειδικού σκοπού’, ώστε να συμμετέχουν στη δημοπρασία μόνο εταιρίες που αποδεδειγμένα μπορούν να κατασκευάσουν γέφυρα, και μάλιστα με τον συγκεκριμένο τρόπο, δηλαδή χυτή και όχι συναρμολογούμενη.