Από το βράδυ της Παρασκευής της Ζωοδόχου Πηγής αλλά και το πρωί του Σαββάτου, στα σοκάκια της Βέροιας (της αλλοτινής Καραφέριας), τριγυρνούν σαράντα ρωμιοί μαθητές της Κωνσταντινούπολης, υπό την καθοδήγηση των φιλοξενούντων μαθητών και γονέων και καθηγητών του 4ου Λυκείου Βεροίας εις ευγενική ανταπόδοση της φιλοξενίας που έτυχαν στο Τουρνασίμπασι Σοκάκ στο Μπέγιογλου της Πόλης τον περασμένο μήνα. Η δραστήρια και φιλόξενη φιλόλογος και πρόεδρος της ένωσης φιλολόγων Ν.Ημαθίας κ. Ευγενία Καβαλλάρη με τους συνεργάτες της κινητοποιήθηκαν, έτρεξαν και συνεργάστηκαν αυτές τις μέρες ώστε να υποδεχθεί η Βέροια τους μικρούς Ζωγραφειώτες και τους καθηγητές τους στην ερατεινή Βέροια. Μπαρμπούτα, Βήμα Αποστόλου Παύλου, Μέντρεσσέ Τζαμί, ενώ το πρωί του Σαββάτου θα τους υποδεχθεί ο Δήμαρχος της Βέροιας κ. Κώστας Βοργιατζίδης στο Δημαρχείο της πόλης. Αφανής υποστηρικτής και της προσπάθειας η πολίτισα Χαρούλα Ουσουλτζόγλου. Το βράδυ της Παρασκευής τα ζωγραφιωτόπουλα φιλοξενήθηκαν σε σπίτια μαθητών του 4ουΛυκείου Βεροίας, για να γνωρισθούν καλύτερα με τους βεροιώτες συμμαθητές τους. Ποιος ξέρει τα επόμενα χρόνια θα συναντηθούν σε άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα και στην ζωή. Εξάλλου όλο και περισσότεροι Έλληνες σπουδάζουν στην Τουρκία.
Το Ζωγράφειο Λύκειο περνά από την Βέροια καθ’ οδόν για Πόλη επιστρέφοντας από το χωριό Κεστοράτι του Αργυροκάστρου, όπου μετέβησαν δάσκαλοι και μαθητές για να γνωρίσουν την γενέθλια γη του ιδρυτή και ευεργέτη Χρηστάκη Ζωγράφου, υλοποιώντας μια εξαιρετικής ποιότητος από καιρό δουλεμένης ιδέα της διεύθυνσης του Σχολείου. Με ορμητήριο τα Ιωάννινα επισκέφθηκαν όλα τα αξιοθέατα της Ηπείρου, έτυχαν υποδοχής και φιλοξενίας των ηπειρωτικών αρχών και μετέβησαν στο Κεστοράτι , μέσα από δρόμους δύσβατους και κλειστούς με μικρά λεωφορειάκια σε συνεργασία με το ελληνικό προξενείο στην Αλβανία.
Την πορεία στα βήματα του Χρηστάκη Ζωγράφου κατέγραψε ο ντοκυμαντερίστας και κωνσταντινουπόλιτης Αρχαιολόγος και Φωτογράφος Γιώργος Μουτεβελής.
Της αποστολής ηγείται ο διευθυντής του σχολείου Γιάννης Δεμιρτζόγλου , αλλά και οι σπουδαίοι Καθηγητές του Ζωγραφείου Αρης Τσοκώνας ( γνωστός μεταφραστής και επιμελητής ελληνικών λογοτεχνικών έργων στην τουρκική, γόνος εκπαιδευτικής οικογένειας στην Πόλη) , η Μάγδα Φραγκοπούλου-Τσοκώνα κόρη του Δημήτρη Φραγκόπουλου, πρώην Διευθυντή του Ζωγραφείου και διδάσκαλου του Γένους, το Πολίτικο εκπαιδευτικό ζευγάρι ο Βασίλης Κέντρος και η Αικατερίνη Τζιτζή Κέντρου, η καθηγήτρια της οικιακής οικονομίας Ελένη Καραγιαννίδου της οποίας ο ζωγραφιώτης γιός συνεχίζει την οδοντιατρική ιστορική οικογνειακή παράδοση στην Χάλκη των Πριγκιποννήσων, αλλά και η συνεργάτης του σχολείου Ευριδίκη Δάκου, Μαζί τους και ο υποδιευθυντής του σχολείου κ. Σαμπουντάγ, ο οποίος χρόνια τώρα έχει ενστερνισθεί τον τρόπο ζωής και σκέψης του σχολείου και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος αυτού μαζί με δύο τούρκους καθηγητές του Λυκείου. Διακριτική παρουσία και συντονισμό του προγράμματος στην Ήπειρο έχει η σύζυγος του διεθυντή της Σχολής Ασπα φιλόλογος Χασιώτη, γενική διευθύντρια των Σχολών Μαντουλίδη στη Θεσσαλονίκη.