ΕΛΛΑΔΑ

«Βροχή» τροπολογιών στη Βουλή στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση

«Βροχή» τροπολογιών στη Βουλή στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση

«Βροχή» τροπολογιών στη Βουλή, στο νομοσχέδιο για την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης, με την πλειοψηφία αυτών να μη σχετίζονται με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου.

Παρά τις επανειλημμένες συστάσεις της Προέδρου της Βουλής προς την κυβέρνηση, ότι στη νέα Βουλή δε θα δέχεται να κατατίθενται άσχετες τροπολογίες με τα συζητούμενα νομοσχέδια, αυτό φαίνεται πως δεν εισακούστηκε από τους υπουργούς. Ήδη στο πρώτο νομοσχέδιο που «οδεύει» πλέον προς την Ολομέλεια -καθώς ολοκληρώθηκε η επεξεργασία του από τις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές- και αφορά στην ανάσχεση της ανθρωπιστική κρίσης, κατατέθηκαν έξι τροπολογίες, εκ των οποίων μόνο δύο θα μπορούσαν να θεωρηθούν σχετικές με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου.

Η πρώτη αφορά τον επανακαθορισμό της παροχής υπηρεσιών σίτισης στα κέντρα κράτησης αλλοδαπών που σχετίζεται με τις γενικότερες διατάξεις για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και η δεύτερη αφορά στην οργάνωση και λειτουργία των υπηρεσιών της Προεδρίας της Δημοκρατίας, που θα μπορούσε να ενταχθεί στο δεύτερο μέρος του νομοσχεδίου που αφορά θέματα κυβερνητικής και κρατικής λειτουργίας.

Οι υπόλοιπες τέσσερις τροπολογίες, τουλάχιστον, «εκ πρώτης όψεως» θεωρούνται άσχετες, καθώς μεταξύ άλλων αφορούν:Ρυθμίσεις σχετικά με την καταβολή φορολογικών οφειλών, την άμεση απόδοση των χρηματικών διαθεσίμων του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, στο Ελληνικό Δημόσιο και την τροποποίηση σχετικά με την αξιοποίηση των κεφαλαίων των ΝΠΔΔ και των Ασφαλιστικών Φορέων.Την παροχή ασφαλιστικής κάλυψης από τον ΕΟΠΥΥ στους εργαζομένους της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος και των Ναυπηγείων Ελευσίνας β) Σε ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ των τομέων i) ασφάλισης νομικών και ii) σύνταξης και ασφάλισης υγειονομικών.Ρυθμίσεις σχετικά με τους κανόνες σύναψης δημοσίων συμβάσεων έργων, προμηθειών και υπηρεσιών.Ρυθμίσεις θεμάτων  της ΝΕΡΙΤ Α.Ε.

Ακολουθούν οι τροπολογίες:

1. Επανακαθορισμός του πλαισίου παροχής υπηρεσιών σίτισης στους υπηκόους τρίτων χωρών, που παραμένουν προσωρινά στα Προαναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών της Ελληνικής Αστυνομίας.

2. Τροποποίηση-συμπλήρωση των διατάξεων του π.δ. 351/1991 αναφορικά με την οργάνωση και λειτουργία των Υπηρεσιών της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

3. 1.Ρυθμίσεις σχετικά με την καταβολή φορολογικών οφειλών 2.Άμεση απόδοση των χρηματικών διαθεσίμων του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, στο Ελληνικό Δημόσιο 3.Τροποποίηση σχετικά με την αξιοποίηση των κεφαλαίων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Ασφαλιστικών Φορέων

4. Παροχή κάλυψης από τον ΕΟΠΥΥ, για την χρονική περίοδο από 1-3-2015 έως 29-2-2016, για παροχές ασθένειας σε είδος στις κάτωθι κατηγορίες: α) Στους εργαζομένους της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος και των Ναυπηγείων Ελευσίνας β) Σε ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ των τομέων i) ασφάλισης νομικών και ii) σύνταξης και ασφάλισης υγειονομικών.

5: 1.Ρυθμίσεις θεμάτων που αφορούν: α) Τη μετάθεση της έναρξης ισχύος του Μέρους Β΄ του ν. 4281/2014, σχετικά με τους κανόνες σύναψης δημοσίων συμβάσεων έργων, προμηθειών και υπηρεσιών. β) Της υποχρέωσης δημοσίευσής τους στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων (ΚΗΜΔΗΣ). 2. Κατάργηση των παραγράφων 1 - 11 του άρθρου 2 του ν. 2286/1995, σχετικά με ενιαίο πρόγραμμα προμηθειών (Ε.Π.Π.).

6: Ρυθμίσεις θεμάτων ΝΕΡΙΤ Α.Ε. (τροποποίηση του ν.4173/2010).

Κατηγορηματική ότι δεν θα επαναληφθεί το προηγούμενο, όπως είπε, «μοντέλο, μοτίβο» με τροπολογίες που δεν θα έχουν τις προϋποθέσεις που ορίζει ο κανονισμός της Βουλής, εμφανίστηκε η πρόεδρος της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα τις κάνει δεκτές.Παράλληλα, ανέφερε ότι ο κοινοβουλευτικός έλεγχος ξεκινάει από την ερχόμενη Πέμπτη και θα είναι πιο οργανωμένος, καθώς ζητήθηκε από τους υπουργούς (οι οποίοι και ανταποκρίθηκαν) να ορίσουν τις μέρες που μπορούν να απαντούν στους βουλευτές, ενώ προειδοποίησε ότι η Βουλή, θα είναι πολύ αυστηρή αν αποφεύγουν να έρχονται.

Ερωτώμενη σχετικά με την «ώρα του πρωθυπουργού» σημείωσε ότι θα περιμένει ο πρωθυπουργός να έρχεται για να ενημερώνει το Κοινοβούλιο.Ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες για τις αποφάσεις της Διάσκεψης των Προέδρων, ανέφερε ότι ομόφωνα συμφωνήθηκε την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη να συζητηθεί και να ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση.

Ακόμα, η πρόεδρος της Βουλής μίλησε για τελείως ανακριβείς πληροφορίες που δημοσιεύονται σχετικά με τα βουλευτικά αυτοκίνητα και διευκρίνισε ότι από τους 135 νέους βουλευτές έχουν αρνηθεί το δικαίωμα αυτό συνολικά 67, από τους οποίους η συντριπτική πλειοψηφία είναι από το ΣΥΡΙΖΑ και αριθμούν στους 47.Τέλος, η πρόεδρος της Βουλής δεν θέλησε να σχολιάσει τις καταγγελίες του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδα Γρηγοράκου ότι δεν του επέτρεψε να συμμετάσχει στη Διάσκεψη των Προέδρων, παρά το γεγονός ότι είχε οριστεί επίσημα εκπρόσωπος του κόμματος, παραπέμποντας στα πρακτικά της συνεδρίασης.

«Επιλογή αυτής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι να διαλέγεται μέσων ανακοινώσεων και στρεβλωτικών δηλώσεων στα ΜΜΕ», είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

50 χρόνια σήμερα, από την πτώση της χούντας και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

50 χρόνια σήμερα, από την πτώση της χούντας και την...

-Στις 2.00 το πρωί της 24ης Ιουλίου επιστρέφει ο...

Τεχνικές δυσλειτουργίες και ζητήματα ασφάλειας  στην πλατφόρμα ΟΣΔΕ 2024 του ΟΠΕΚΕΠΕ βάζουν  σε κίνδυνο τις επιδοτήσεις 2 δισ. για 660.000 αγρότες

Τεχνικές δυσλειτουργίες και ζητήματα ασφάλειας στην...

Σε κίνδυνο βρίσκονται οι επιδοτήσεις 2 δισ. ευρώ για...

ΥΠΑΝ: 27 εκατ. ευρώ στις Περιφέρειες  για την καταβολή των ενισχύσεων  των Αναπτυξιακών Νόμων

ΥΠΑΝ: 27 εκατ. ευρώ στις Περιφέρειες για την καταβολή...

Με 27.213.940,70 ευρώ θα ενισχυθούν οι Περιφέρειες της χώρας...

Νέα Αριστερά: «Ακραία αισχροκέρδεια στην αγορά του ρεύματος, στα 850 ευρώ η μεγαβατώρα» -Στην Επιτροπή Ανταγωνισμού σήμερα ο Αλ. Χαρίτσης

Νέα Αριστερά: «Ακραία αισχροκέρδεια στην αγορά του...

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Αριστεράς,...

Διασύνδεση των υπηρεσιών  ΑΑΔΕ – ΕΦΚΑ και ενιαίο  πιστοποιητικό για φορολογική  και ασφαλιστική ενημερότητα

Διασύνδεση των υπηρεσιών ΑΑΔΕ – ΕΦΚΑ και ενιαίο ...

Ενιαία πλατφόρμα για την έκδοση ασφαλιστικής και...

Σε λειτουργία ο νέος ιστότοπος των Σχολών της ΔΥΠΑ schools.dypa.gov.gr

Σε λειτουργία ο νέος ιστότοπος των Σχολών της ΔΥΠΑ...

Ενεργοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 22 Ιουλίου, ο νέος...

Αναρτήθηκε το μητρώο καταρτιζομένων για το νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ σε πράσινες δεξιότητες για 50.000 ανέργους  -Μέχρι την Τρίτη οι αιτήσεις παρόχων κατάρτισης

Αναρτήθηκε το μητρώο καταρτιζομένων για το νέο...

Αναρτήθηκε χθες Παρασκευή 19 Ιουλίου, το Mητρώο...

Καταπέλτης  η Εισαγγελέας για  το μπάζωμα στα Τέμπη: «Πετάξατε 300 κυβικά χώμα ως αχρείαστα»

Καταπέλτης η Εισαγγελέας για το μπάζωμα στα Τέμπη:...

Καταπέλτης η Εισαγγελέα Εφετών Λάρισας η οποία ζητά...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων ολοκλήρωσε την συνεδρίασή της και έλαβε τις αποφάσεις για το πού θα καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, με τα μέτρα να ισχύουν από την 1η Ιουνίου έως τις 15...

Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε όλους τους νέους που θα εμβολιάζονται, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής ενθάρρυνσης των εμβολιασμένων.Η στρατηγική ενθάρρυνσης εμβολιασμένων θα...

@@ads-307@@Για την υπόθεση του ιερέα που απασχολεί την επικαιρότητα, από το πρωί,  μετά την επίθεση με βιτριόλι σε μητροπολίτες την ώρα που δικαζόταν στο συνοδικό δικαστήριο μίλησε ο μητροπολίτης Βεροίας κ...

Από την Δευτέρα του Πάσχα καταργούνται οι απαγορεύσεις στις διαδημοτικές μετακινήσεις αφού η 3η Μαΐου είναι και επίσημα η ημερομηνία που ανοίγει η εστίαση.Υπενθυμίζεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις...