Ο πρόλογος Κώστα Καλδάρα στην προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Νάουσα

Ο πρόλογος Κώστα Καλδάρα στην προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Νάουσα

Ευχαριστώ πολύ για την τιμή που μου έγινε και μου έδωσε την ευκαιρία να προλογίσω αυτή τη σημαντική κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς εδώ στη Νάουσα και να σας παρουσιάσω τους σημαντικούς και άξιους υποψήφιους μας για την Ημαθία.

 

Ξέρετε, λένε, πως κάποιος που ασχολείται με τη τέχνη, δεν μπορεί να ασχολείται και με την πολιτική. Λάθος.

Όταν η πολιτική ασχολείται με τη τέχνη, με τον πολιτισμό, με την ίδια μας τη ζωή και μάλιστα με καταστροφικό τρόπο, τότε είναι χρέος του κάθε καλλιτέχνη, κάθε ανθρώπου, να ασχοληθεί με την πολιτική. Τελείωσε η εποχή των αναθέσεων. Τελείωσε η εποχή του πολίτη του καναπέ, που τον θέλουν παθητικό αποδέκτη των εκβιασμών τους.

 

Καμία χώρα, καμία κοινωνία δεν μπορεί να ευημερήσει μέσα από αριθμούς. Καμία οικονομική πολιτική, καμία κοινωνική προσφορά, δεν μπορεί να αναπτυχθεί, αν στη βάση της δεν υπάρχει ο πολιτισμός. Είτε είναι νομικός, είτε κοινωνικός είτε εργασιακός, είτε πολιτικός πολιτισμός.

 

Οι σύγχρονες νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις, φοβούνται τον πολιτισμό, γιατί έχει μνήμη. Απαξιώνουν και την ίδια την ύπαρξη του, αντιμετωπίζοντας τον σαν εμπορική επιχείρηση κι όχι σαν αγαθό.

Δεν μπορούν να κατανοήσουν την ανταποδοτικότητα ενός τραγουδιού του Μίκη Θεοδωράκη, ενός ποιήματος του Ελύτη, ενός πίνακα του Τσαρούχη, στη ψυχή το μυαλό και την παιδεία του Έλληνα και τα μετρούν σε αριθμούς και χρήμα. Με το αξίωμα “ότι πουλάει είναι καλό”, οι νεοφιλελεύθεροι Έλληνες και Ευρωπαίοι, υποβάθμισαν το περιεχόμενο δίνοντας αξία στο μέσο, αφού αυτό και μόνο μπορούν να ελέγξουν με αξίες αγοράς. Έτσι μας πουλάνε πανάκριβες τηλεοράσεις για να βλέπουμε καταναλωτικά σκουπίδια και πανάθλιες κατευθυνόμενες εκπομπές. Για να δημιουργούν πειθήνια βόδια, όπως είχε πει κάποιος, που θα περπατούν σε ασφαλτοστρωμένους δρόμους.

 

Ο αγώνας για το αύριο λοιπόν, φίλες και φίλοι, δεν εξαντλείται μόνο στις οικονομικές διεκδικήσεις και την οικονομική ανάπτυξη.

Φυσικά και έχει προτεραιότητα η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, της ανεργίας και της φτώχειας που υφίσταται η πατρίδα μας, αλλά εξίσου σημαντικό και καθοριστικό για την πορεία της χώρας μας, είναι και ο πολιτισμός της, η παιδεία, η κοινωνική συνοχή. Από εκεί θα αρχίζει η οικοδόμηση της σύγχρονης δημοκρατικής Ελλάδας, που θα έχει εμπιστοσύνη στον συνάνθρωπο, αλλά και στον πολιτικό.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα στηριχτεί στην λογική του χρήματος και των αριθμών, αλλά στον σκεπτόμενο πολίτη, στον τίμιο εργαζόμενο, στον αγρότη, στον άξιο επιστήμονα, στον ανήσυχο εκφραστή της Τέχνης και του Πολιτισμού, βάζοντας τις βάσεις για μια ελεύθερη κοινωνία θα που ζει σε συνθήκες αξιοκρατίας, ισότητας και δικαιοσύνης. Κι αυτές είναι αξίες όλων των Ελλήνων. Γι' αυτό εμείς απευθυνόμαστε σε ΟΛΟΥΣ του Έλληνες, κρατώντας μακριά τις ακροδεξιές εμφυλιοπολεμικές, διχαστικές κραυγές του Σαμαρά, του Βορίδη, του Γεωργιάδη και των ομοίων τους.

Αλλά ξέρετε, όλη αυτή η υστερία του φόβου και της πολεμικής προς τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν δείχνει μόνο την ένδεια επιχειρημάτων και προτάσεων, δεν δείχνει μόνο την επερχόμενη ήττα τους στις εκλογές, αλλά δυστυχώς δείχνει και την ήττα του πολιτικού ήθους, του πολιτικού πολιτισμού αυτών των κομμάτων.

Όσο για εμάς όμως, μας κάνει πιο ώριμους, πιο δυνατούς.

Ο φόβος ανήκει στο κατεστημένο, που χάνει τα προνόμια του. Σ' εμάς ανήκει η Ελπίδα, το Μέλλον. Αυτά ζητάει η νέα γενιά κι ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηριχτεί στη νέα γενιά.

Διάβαζα χθες το αρθρο που έγραψε η Guardian, περί της γενιάς G απ' το Greece, ότι δηλαδή 200.000 νέοι ταλαντούχοι Έλληνες, έχουν φύγει απ' τη πατρίδα μας, από τότε που άρχισε η κρίση. Γιατροί στη Γερμανία, ακαδημαϊκοί στη Βρετανία, καταστηματάρχες στην Αμερική: ο αποδεκατισμός του πληθυσμού της Ελλάδας που είναι ίσως το πιο ολέθριο αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης.

Αλλά αυτό δεν χρειάζεται να διαβάσεις την Guardian για να το δεις. Τρία χρόνια είμαι εδώ στη Νάουσα και το βλέπω καθημερινά στο δρόμο, στις οικογένειες μας, στα σπίτια μας, στα μάτια των γονιών, στη εκκωφαντική απουσία των νέων μας, που αναγκάζονται να μεταναστεύουν και να γίνουν επισκέπτες στο τόπο τους.

 

ΩΣ ΕΔΩ λοιπόν!

 

Ο καιρός που οι ανάξιες κυβερνήσεις σαν συμπληγάδες συμπίεζαν δικαιώματα, αξιοπρέπειες, ελευθερίες, έχει τελειώσει.

Ο ΦΟΒΟΣ, έχει τελειώσει.

Οι οθόνες της διαπλοκής και της τρομολαγνείας, δεν μπορούν πλέον να κρύψουν την ανέχεια, την αδικία, την πείνα. Δεν μπορούν να πείσουν κανένα πια ότι φταίει ο διπλανός του, γιατί τον διπλανό του τον έχουν εξοντώσει.

 

ΩΣ ΕΔΩ λοιπόν!

 

ΦΕΥΓΕΙ Η ΣΙΩΠΗ ΑΠ' ΤΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΕΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ

ΦΕΥΓΕΙ Ο ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΨΕΜΑ

ΚΙ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ.

 

Η μέρα των εκλογών στις 25 του Γενάρη, είναι μια Ιστορική μέρα κι όχι μια μέρα της ιστορίας.

Είναι το αύριο και θα το γράψουμε μαζί. Στο χέρι μας είναι!

 

Στις 25 Γενάρη:

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΥΡΙΖΑ.

 

- Σε αυτόν τον αγώνα, σε αυτό το αύριο, πρωταγωνιστής θα είναι ο λαός και οι εκπρόσωποι του στη βουλή. Και είμαστε τυχεροί που εδώ στη Νάουσα, εδώ στην Ημαθία, έχουμε έξι άξιους υποψήφιους.

 

Ο καθένας τους με τις γνώσεις, τις εμπειρίες, την αποφασιστικότητα του και το ήθος του, μπορεί να μας εκπροσωπήσει έντιμα κι αντάξια των προσδοκιών μας, στη νέα βουλή. Στη βουλή που για πρώτη φορά στην ιστορία της, θα έχει μια αριστερή κυβέρνηση, μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συνεδριάζει την Τετάρτη 10/7 η Δημοτική Επιτροπή Βέροιας

Συνεδριάζει την Τετάρτη 10/7 η Δημοτική Επιτροπή...

 Τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Βέροιας...

Κυκλοφόρησε το βιβλίο της Λογοτεχνικής συντροφιάς Νάουσας

Κυκλοφόρησε το βιβλίο της Λογοτεχνικής συντροφιάς...

Μόλις κυκλοφόρησε από τον εκδοτικό οίκο «Ἀνάλεκτο»,...

Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος σε περιοχές της Ημαθίας από 7/7 έως 10/7/24

Προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος σε περιοχές της...

Από τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. ανακοινώθηκε διακοπή ηλεκτρικού...

Το υποβαθμισμένο τηλεοπτικό τοπίο,η ευθύνη  των θεσμών και η επιβαλλόμενη αντίδραση του πολίτη

Το υποβαθμισμένο τηλεοπτικό τοπίο,η ευθύνη των θεσμών...

Γράφει ο Αναστάσιος ΒασιάδηςΟι διάφορες  έρευνες...

Τάσος Μπαρτζώκας στον FM100:  Στόχος να κάνουμε την  καθημερινότητα του πολίτη καλύτερη (ΒΙΝΤΕΟ)

Τάσος Μπαρτζώκας στον FM100: Στόχος να κάνουμε την ...

Για θέματα της επικαιρότητας μίλησε σε συνέντευξη που...

ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ  ΑΝΑΚΑΤΟΣΟΥΡΑ…

ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΚΑΤΟΣΟΥΡΑ…

Μιλούσαμε στον Πληθυντικό όταν οι έρωτες μπήκαν στη...

H Πρωτοβουλία για το Παιδί  συνυπογράφει κείμενο της  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ: Συνεργασία για το ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ

H Πρωτοβουλία για το Παιδί συνυπογράφει κείμενο της ...

H Πρωτοβουλία για το Παιδί,  μαζί με περισσότερες από 60...

Ερώτηση Κοτίδη στη Βουλή  για την κάλυψη θέσης Επιμελητή  Κοινωνικής Αρωγής Βέροιας

Ερώτηση Κοτίδη στη Βουλή για την κάλυψη θέσης...

Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Ημαθίας της Ελληνικής...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...