Με εκπροσώπους του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου της Ημαθίας συναντήθηκε ο υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Βεσυρόπουλος, επισημαίνοντας ότι η τοπική οικονομία χρειάζεται σταθερότητα και ασφάλεια, προκειμένου να μπορεί να προχωρήσει στο επόμενο βήμα που είναι η αξιοποίηση των πόρων του νέου ΕΣΠΑ και της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.
Ο κ. Βεσυρόπουλος άσκησε κριτική στις εξαγγελίες του Σύριζα, με τεκμηριωμένα επιχειρήματα, επισημαίνοντας ότι με την εφαρμογή όλων όσων επαγγέλλεται ο Σύριζα, η χώρα οδηγείται στο απόλυτο αδιέξοδο.
«Είναι ώρα οι πολίτες να ακούσουν την αλήθεια, να καταρρεύσουν οι ψευδαισθήσεις.
-Το πρόγραμμα παροχών του Σύριζα οδηγεί σε νέα ελλείμματα, σε υπερφορολόγηση με φορολογικούς συντελεστές που θα αγγίξουν και θα ξεπεράσουν το 50%.
Αν προχωρήσουν με τον τρόπο που λένε στη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας, τότε θα προκύψουν υπέρογκες επιβαρύνσεις για όσους έχουν πάνω από ένα ακίνητο.
-Σήμερα, λόγω του κλίματος ανασφάλειας που έχει δημιουργηθεί, δύο ελληνικές τράπεζες ζήτησαν στήριξη από το μηχανισμό της ΕΚΤ. Αποδεικνύεται στην πράξη ότι τις καταθέσεις των πολιτών δεν τις εγγυάται ο κ. Τσίπρας. Τις εγγυάται η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
-Η κ. Βαλαβάνη, στέλεχος του Σύριζα, εξήγγειλε ότι δεν θα πάρουν τη δόση των 7,5 δις ευρώ. Σε μια τέτοια περίπτωση πρέπει να μας πουν πως θα πληρωθούν τα ομόλογα που λήγουν το Μάρτιο. Εκτός και αν θα τα πληρώσουν με τα 100 δις ευρώ που θα τυπώσει η κ. Ραχήλ Μακρή».
Ο υποψήφιος Βουλευτής της Ν.Δ. κατέληξε λέγοντας:
«Με τη χώρα δεν παίζουμε. Όλα όσα υποστηρίζει ο Σύριζα δεν έχουν εφαρμογή εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου. Ο δικός μας αληθινός και ρεαλιστικός οδικός χάρτης για την επόμενη μέρα περιλαμβάνει:
α) το κλείσιμο της αξιολόγησης και τη συμφωνία για την προληπτική πιστωτική γραμμή προκειμένου να τελειώσει η περίοδος του μνημονίου και να βγούμε με ασφάλεια στις αγορές.
β) την σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών και την αξιοποίηση των 50 δις ευρώ της επόμενης εξαετίας, που προέρχονται από ευρωπαϊκούς πόρους και πρέπει να διατεθούν στην πραγματική οικονομία, στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας».