ΠΟΕ-ΟΤΑ: Απεργία-αποχή από κάθε εκλογική εργασία

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Απεργία-αποχή από κάθε εκλογική εργασία

Σε απεργία-αποχή από κάθε εκλογική εργασία προχωρούν οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης λόγω της μη καταβολής της εκλογικής αποζημίωσης του 2012 και του 2014, αφού σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμη Μπαλασόπουλο, δεν υπάρχει φορολογική ενημερότητα στους Δήμους. 

Μέλη της Εκτελεστική Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ είχαν συνάντηση με τον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών, Μιχάλη Θεοχαρίδη, το μεσημέρι της Τετάρτης. Η αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ ζήτησε την καταβολή της εκλογικής αποζημίωσης του 2012, αλλά και αυτήν του 2014. 

Η απάντηση του κ. Θεοχαρίδη -σύμφωνα με τον κ. Μπαλασόπουλο- ήταν πως δεν υπάρχει φορολογική ενημερότητα στους Δήμους, με αποτέλεσμα να καθίσταται ανέφικτη η καταβολή της αποζημίωσης. 

Σε δηλώσεις που παραχώρησε στον Βήμα 99,5 τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «είναι έχουμε να κάνουμε με ένα ποσό εξευτελιστικό για τους δημοτικούς υπαλλήλους, 152 ευρώ καθαρά, την στιγμή που οι υπάλληλοι των Υπουργείων πήραν χιλιάδες ευρώ»

ΚΕΔΕ: Kινδυνεύει η ομαλή διεξαγωγή των εκλογών

Επιστολή έστειλε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, προς τον Υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, με την οποία του ζητά να εκδώσει άμεσα εγκύκλιο προκειμένου να αποδεσμευτούν τα κονδύλια που αφορούν το εκλογικό επίδομα των υπαλλήλων των ΟΤΑ, τονίζοντας πως κινδυνεύει η ομαλή διεξαγωγή των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.

Ο κ. Πατούλης κάνει λόγο για καταχρηστική ενέργεια από πλευράς υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών, καθώς κατάσχονται επιχορηγήσεις προς τους ΟΤΑ που εργάστηκαν για την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας.

«Διαφορετικά τίθεται σε κίνδυνο η ομαλή διεξαγωγή της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης, από τη δικαιολογημένη άρνηση του προσωπικού των Ο.Τ.Α. να συμμετάσχουν σε αυτήν» σημειώνει στην επιστολή του.

Στα δικαστήρια η Εκτελεστική Επιτροπή

Στα δικαστήρια οδηγείται η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου, λόγω κινητοποιήσεων που είχαν λάβει χώρα στις 6 και 7 Μαρτίου του 2010 στο ΧΥΤΑ Φυλής. 

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου που κοινοποίησε η ΠΟΕ-ΟΤΑ, το σύνολο των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας οδηγείται στα δικαστήρια με την κατηγορία της «διατάραξης οικιακής ειρήνης» για τις απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου το Μάρτιο του 2010.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αναρτήθηκε το μητρώο καταρτιζομένων για το νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ σε πράσινες δεξιότητες για 50.000 ανέργους  -Μέχρι την Τρίτη οι αιτήσεις παρόχων κατάρτισης

Αναρτήθηκε το μητρώο καταρτιζομένων για το νέο...

Αναρτήθηκε χθες Παρασκευή 19 Ιουλίου, το Mητρώο...

Καταπέλτης  η Εισαγγελέας για  το μπάζωμα στα Τέμπη: «Πετάξατε 300 κυβικά χώμα ως αχρείαστα»

Καταπέλτης η Εισαγγελέας για το μπάζωμα στα Τέμπη:...

Καταπέλτης η Εισαγγελέα Εφετών Λάρισας η οποία ζητά...

Δυναμικό «παρών»  της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε διεθνή έκθεση τροφίμων  και ποτών στη Νέα Υόρκη

Δυναμικό «παρών» της Περιφέρειας Κεντρικής...

Στην αγορά των ΗΠΑ προέβαλε τα προϊόντα που παράγονται...

Οι φορολογικές δηλώσεις στο επίκεντρο της συνάντησης Χατζηδάκη με ΔΣ Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος

Οι φορολογικές δηλώσεις στο επίκεντρο της συνάντησης...

Τα μείζονα θέματα, που απασχολούν τους λογιστές...

Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο Γ. Δραγασάκης  – Τι αναφέρει σε ανάρτησή του για κόμμα και Κασσελάκη

Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο Γ. Δραγασάκης – Τι...

Την αποχώρησή του από το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανακοίνωσε χθες ο...

Εστία πανώλους μικρών μηρυκαστικών στην Ελλάδα

Εστία πανώλους μικρών μηρυκαστικών στην Ελλάδα

          Από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της...

Η Ευρώπη σε ιστορικό σταυροδρόμι - Τι θα διαμορφώσει τη νέα φυσιογνωμία της

Η Ευρώπη σε ιστορικό σταυροδρόμι - Τι θα διαμορφώσει τη...

Του Μάξιμου Χαρακόπουλου Παρακολουθώντας τις ...

Σταϊκούρας: Τέσσερα νέα μεγάλα σιδηροδρομικά έργα στο Ταμείο Συνοχής, για συγχρηματοδότηση

Σταϊκούρας: Τέσσερα νέα μεγάλα σιδηροδρομικά έργα στο...

Ένα σημαντικό βήμα αναβάθμιση του σιδηροδρομικού ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων ολοκλήρωσε την συνεδρίασή της και έλαβε τις αποφάσεις για το πού θα καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, με τα μέτρα να ισχύουν από την 1η Ιουνίου έως τις 15...

Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε όλους τους νέους που θα εμβολιάζονται, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής ενθάρρυνσης των εμβολιασμένων.Η στρατηγική ενθάρρυνσης εμβολιασμένων θα...

@@ads-307@@Για την υπόθεση του ιερέα που απασχολεί την επικαιρότητα, από το πρωί,  μετά την επίθεση με βιτριόλι σε μητροπολίτες την ώρα που δικαζόταν στο συνοδικό δικαστήριο μίλησε ο μητροπολίτης Βεροίας κ...

Από την Δευτέρα του Πάσχα καταργούνται οι απαγορεύσεις στις διαδημοτικές μετακινήσεις αφού η 3η Μαΐου είναι και επίσημα η ημερομηνία που ανοίγει η εστίαση.Υπενθυμίζεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις...