Την ικανοποίηση και περηφάνια τους για την πόλη και το κρασί της δείχνουν οι Στέλιος Μπουτάρης και Πέτρος Καρυδάς, στο τέλος της πολύ επιτυχημένης έναρξης των εκδηλώσεων ‘Νάουσα, πόλη του οίνου’, που έγιναν με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή κόσμου στον πολυχώρο της Βέτλανς το βράδυ της Παρασκευής.
Η εκδήλωση οργανώνεται από τον Σύνδεσμο Οινοποιών και Αμπελουργών Νάουσας «Νάουσα Οίνος / Naoussa Wine» με τη συνεργασία μελών του Συλλόγου Εστίασης.
Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει ημερίδα με συντονιστή τον Γιάννη Καρακάση (στην τελική ευθεία για την απόκτηση του τίτλου του Master of Wine) και τη συμμετοχή των Στέφανου Κουνδουρά, Επίκουρου Καθηγητή Γεωπονίας ΑΠΘ, Ελευθερίας Τσιτσιπά, Οινολόγου της Thymiopoulos Vineyards, και Λίλυ Δημητρίου, Διευθύντριας Επικοινωνίας της οινοποιίας Tsantali (11πμ).
Εκδήλωση για τον συνδυασμό του Ξινόμαυρου με τις γεύσεις, με τον δημοσιογράφο και πρώτο Έλληνα Wine Blogger Θόδωρο Λέλεκα και τον Σεφ και ιδιοκτήτη του wine-bar restaurant 12 Γράδα, Γιάννη Σαμούκα (7μμ).
Εξερεύνηση του terroir της Νάουσας μέσα από διαδραστικά παιχνίδια
The locked Xinomavro manifesto με την Κική Παναγιώτου (Τμήμα Επικοινωνίας της οινοποιίας TSANTALI) και τους Wine Geeks, Δημήτρη Μότσο και Δημήτρη Βακουφάρη (5μμ).
Η ατζέντα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει επίσης μια ξενάγηση στον μαγικό κόσμο των μανιταριών με τον Πρόεδρο της Ένωσης Μανιταρόφιλων Ελλάδας, Γιώργο Κωνσταντινίδη, αλλά και των χειροποίητων ελληνικών πούρων.