Στις τόσες, κατά γενική ομολογία, επιτυχημένες εκδηλώσεις και εξορμήσεις του Συνδέσμου μας, ήρθε να προστεθεί και αυτή που πραγματοποιήσαμε στις 23-11-2014 στα οχυρά του Ρούπελ Ν. Σερρών.
54 μέλη μας ξεκινήσαμε και μετά από 2 ώρες φτάσαμε στο χωριό Λιθότοπος. Μία σύντομη στάση, όπου θαυμάσαμε τον τεχνητό ταμιευτήρα της λίμνης, ο οποίος έδωσε πνοή στον τόπο και στους παραλίμνιους οικισμούς.
Πολύ σύντομα βρεθήκαμε στο ηρωικό Ρούπελ.
Η υποδοχή των στρατιωτών ήταν συγκινητική. Η ξενάγηση σύντομη, περιεκτική και πάρα πολύ κατατοπιστική.
Στο ηρώο καταθέσαμε στεφάνι και ψάλλαμε τον Εθνικό Ύμνο, για να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη και να τιμήσουμε Αυτούς που με τον Ηρωισμό και το Τίμιο Αίμα τους, Δόξασαν την Πατρίδα μας. Συνεχίσαμε στα οχυρά. Στον προθάλαμο φωτογραφίες των υπεύθυνων της εποχής εκείνης, αξιωματικών και στρατιωτών που θυσίασαν τη ζωή τους υπερασπίζοντας τα πάτρια εδάφη, καθώς και οπλικά συστήματα που διέθεταν τότε οι Έλληνες και οι Γερμανοί. Διαπιστώσαμε, ότι τις μάχες δεν τις κερδίζουν τα όπλα και τα σπαθιά, αλλά η ψυχή και η ανδρεία των πολεμιστών. Προχωρήσαμε στα τούνελ, όπου ο ξεναγός μας έδωσε χρήσιμες πληροφορίες.
Ευχαριστήσαμε και χαιρετήσαμε τους στρατιώτες της φρουράς, ικανοποιημένοι από όσα είδαμε και ακούσαμε.
Σύντομη επίσκεψη στο Ιερό Ησυχαστήριο Τιμίου Προδρόμου, στο Ακριτοχώρι, ένα επιβλητικό και αξιόλογο γυναικείο μοναστήρι.
Σύντομα φτάσαμε στον τελικό προορισμό μας, στο χωριό Κερκίνη.
Ο υπεύθυνος του Οικολογικού Κέντρου μας έκανε μια σύντομη περιβαλλοντική ενημέρωση της λίμνης Κερκίνης. Στο ξενοδοχείο «Οικοπεριηγητής» μας παρουσίασε με σλάιτς την πανίδα και χλωρίδα της περιοχής, καθώς και τη μεγάλη σημασία του τεχνητού έργου για την περιοχή και για το Ν. Σερρών. Γευματίσαμε στο εστιατόριο με την παραδοσιακή κουζίνα.Με αυτές τις πλούσιες και συγκινητικές εντυπώσεις, πήραμε το δρόμο της επιστροφής, με τη βεβαιότητα, ότι τέτοιες εκδηλώσεις ενισχύουν το Εθνικό φρόνημα και είναι μια όαση μέσα στο νέφος της αμφιβολίας και της κρίσης που περνά η κοινωνία μας.
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου
ΓΚΟΓΚΑΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ