Το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα ευρεία Συνδιάσκεψη-Συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου με τους Προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων της Χώρας.
Από τα μέλη του Δ.Σ. του ΠΙΣ παρέστησαν οι κ.κ. Μ. Βλασταράκος, Ι. Μπασκόζος, Γ. Ροκαδάκης, Κ. Αλεξανδρόπουλος, Α. Βασιάδης, Λ. Αναγνωστόπουλος, Δ. Βαρνάβας, Κ. Γιαννακόπουλος, Κ. Κουτσόπουλος, Ν. Λυσίτσας, Β. Παναγιωτίδης, Μ. Πασακιώτου-Μπιντούδη και 50 Πρόεδροι Ιατρικών Συλλόγων από όλη την χώρα μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος του Ιαστρικού Συλλόγου Ημαθίας κ. Πρόδρομος Ισαακίδης.
Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Μ. Βλασταράκος ανοίγοντας τις εργασίες της συνδιάσκεψης τόνισε την κρισιμότητα της κατάστασης στον τομέα της υγείας και της περίθαλψης συνολικά, τη δυσοίωνη προοπτική που ανοίγεται με τον προϋπολογισμό υγείας του 2015, τις μεγάλες περικοπές που έχουν γίνει μέχρι σήμερα στους ιατρούς στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα συνολικά, την δραματική υποστελέχωση του ΠΕΔΥ, τις μεγάλες επιβαρύνσεις στους ασφαλισμένους, την αδυναμία του ΕΟΠΥΥ να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, την οριακή κατάσταση της λειτουργίας των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, το απαράδεκτο clawback που επιβάλλεται στους εργαστηριακούς ιατρούς, σε συνδυασμό με την καθυστέρηση εφαρμογής των Υπουργικών αποφάσεων και την επαπειλούμενη ταφόπλακα λειτουργίας όσων ιδιωτικών ιατρείων έχουν παραμείνει μέχρι σήμερα.
Κατά την διάρκεια της συνδιάσκεψης ο Πρόεδρος της Δ.Ε. Υγειονομικών ΕΤΑΑ (πρώην ΤΣΑΥ) κ. Αναστάσιος Βασιάδης παρουσίασε όλα τα πραγματικά στοιχεία που συνθέτουν την δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Ταμείο, απαντώντας παράλληλα σε όλες τις διευκρινιστικές ερωτήσεις που τέθηκαν από τους Προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας.
Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν όλα τα καίρια θέματα που αφορούν την αποτελεσματική λειτουργία του ιατρικού κλάδου, την υγεία και περίθαλψη του ελληνικού λαού.
Από όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Π.Ι.Σ. και τους Προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων που συμμετείχαν, ανεφέρθηκε η κρισιμότητα των περιστάσεων και τονίστηκε η επιτακτική ανάγκη να αλλάξει άμεσα η πολιτική που έχει οδηγήσει ιατρούς και ασφαλισμένους σε κρίση, αγανάκτηση και απελπισία.
Επισημάνθηκε η ανάγκη για ενότητα και συμπόρευση του ιατρικού κόσμου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το κρίσιμο θέμα της υγείας και περίθαλψης του ελληνικού λαού, με την ευθύνη που πρέπει να διακατέχει το Ανώτατο Θεσμικό Όργανο της Πολιτείας , όπως είναι ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.