Με το εγκεκριμένο πρόγραμμα Erasmus + με τίτλο «Από την Παραγωγή στη Μεταποίηση και το Μάρκετινγκ», επιλεγμένοι μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης του Τομέα Γεωπονίας, Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, βρίσκονται από τη Δευτέρα 10/11 στην πόλη Barcelona Pozzo di Gotto της περιοχής της Messina, για τους σκοπούς του προγράμματος.
Οι εν λόγω μαθητές, με την παρουσία καθηγητών τους, έχουν παρακολουθήσει εισηγήσεις γεωπόνου σχετικά με την καλλιέργεια της αμπέλου και του δέντρου της ελιάς στην περιοχή γνωρίζοντας με αυτό τον τρόπο τις ιδιαιτερότητες και διαφορές που υπάρχουν με την καλλιέργεια των συγκεκριμένων ειδών στην Ελλάδα. Έχουν έως σήμερα (18/11/2014) παρακολουθήσει την παραγωγή υψηλής ποιότητας κρασιού (κατηγορίας ΠΟΠ και ΠΓΕ) από γνωστή και αξιόλογη εταιρεία της περιοχής της Messina (Azienda Agricola Cambria). Παρακολούθησαν επίσης και την παραγωγή extra παρθένου ελαιόλαδου από ελαιοτριβείο της περιοχής ενώ επισκέφθηκαν και τον βιολογικό ελαιώνα της εταιρείας da Campo Filippo.
Εκτός από το εκπαιδευτικό κομμάτι του προγράμματος οι εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν και πολιτιστικές επισκέψεις. Συγκεκριμένα επισκέφθηκαν την πόλη της Messina, το αγροτουριστικό πάρκο «Jalari» καθώς και τις πόλεις Palermo, Catania και Cefalu. Είχαν επίσης την ευκαιρία να αναρριχηθούν στο όρος της Etna και να ενημερωθούν για το μεγαλύτερο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης και την βλάστηση που υπάρχει σε αυτό, από ηφαιστειολόγο καθηγητή του Πανεπιστημίου της Catania.
Το κόστος διαμονής, διαβίωσης, ασφάλισης, κατάρτισης, πολιτιστικών επισκέψεων και μετακινήσεων καλύπτεται εξ ολοκλήρου από το πρόγραμμα ERASMUS +
Από την Παιδαγωγική Ομάδα του Προγράμματος:
Γαλανούδη Β., Ναθαναήλ Σ., Μήτογλου Α.Ει., Δεληγιάννη Π., Γκίλινα Χρ., Αρτεμισιάδης Ι., Μουρατίδης Λ., Κατηρτζιόγλου Π., Παντελίδου Ε., Ζεϊμπέκη Β., Τσαχουρίδης Κ., Βατμανίδης, Ν., Τσαχουρίδου Π., Ψιψίκα Α.