Από τις 30 Οκτωβρίου 2014, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών φιλοξενεί το Kir-Yianni Wine Bar, έναν χώρο όπου τα κρασιά της Κυρ-Γιάννη, συνδυασμένα με επιλεγμένα πιάτα, θα προσφέρουν μια γεύση της ελληνικής οινικής σκηνής σε ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο.
Το ελληνικό κρασί γνωρίζει τα τελευταία χρόνια έναν ιδιαίτερο δυναμισμό κάνοντας σταθερά βήματα προς την παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας. Την ίδια στιγμή, φίλοι του κρασιού από όλο τον κόσμο αναζητούν νέους οινικούς προορισμούς, λιγότερο γνωστές ποικιλίες με ιδιαίτερο χαρακτήρα και μια ξεχωριστή ιστορία να διηγηθούν.
Στο Kir-Yianni Wine Bar όσοι επισκέπτονται την Ελλάδα θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν το ελληνικό κρασί, τις γηγενείς ποικιλίες και τον πλούτο του ελληνικού αμπελώνα μέσα από την παράδοση, το πάθος για καινοτομία και τη συνέπεια στην ποιότητα του Κτήματος Κυρ-Γιάννη.
Το ελληνικό κρασί μπορεί να πάρει τη θέση που του αξίζει στην παγκόσμια οινική σκηνή και οι ελληνικές ποικιλίες όπως το Ξινόμαυρο να ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο. Αυτό είναι το προσωπικό όραμα του Στέλλιου Μπουτάρη και το Kir-Yianni Wine Bar ένα όνειρο ζωής που πραγματοποιείται.
Από εδώ θα ξεκινούν οι νέοι πρεσβευτές για να μεταφέρουν την εμπειρία του ελληνικού κρασιού σε όλο τον κόσμο.
Το Κτήμα Κυρ-Γιάννη ιδρύθηκε το 1997 από το Γιάννη Μπουτάρη. Στους αμπελώνες του, στη Νάουσα και το Αμύνταιο, έμφαση δίνεται στις γηγενείς ποικιλίες και κυρίως στο ευγενές Ξινόμαυρο. Σήμερα η ομάδα του Κτήματος, υπό την καθοδήγηση του Στέλλιου Μπουτάρη, εργάζεται με βάση την καινοτομία, το σεβασμό στην παράδοση και την εξειδικευμένη γνώση για το κρασί, από το αμπέλι ως τον τελικό καταναλωτή.