Αδέσποτα και τραπεζοκαθίσματα

Αδέσποτα και τραπεζοκαθίσματα

Για δυο θέματα ακούμε καθημερινά παράπονα και διαμαρτυρίες από τον κόσμο που μας παροτρύνει συνέχεια να γράψουμε κάτι. Για τα αδέσποτα που ορμάνε στους πεζούς και ειδικά στους περιπατητές τα πρωινά, προφανώς κι αυτά αγριεμένα και πεινασμένα, και για την ανεξέλεγκτη κατάσταση με την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στα πεζοδρόμια και τους πεζόδρομους της Βέροιας. Και σαφώς περιμένουν από το νέο δημοτικό συμβούλιο να δώσει λύσεις, κατά τις προεκλογικές υποσχέσεις όλων για τη νομιμότητα της λειτουργίας της πόλης χωρίς διακρίσεις και το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη. 

Επί του πρώτου θέματος, όπως φάνηκε στη συνεδρίαση, η Δημοτική Αρχή δείχνει να ενδιαφέρεται να δώσει προτεραιότητα στην τακτοποίηση, κατ’ αρχάς, της αδειοδότησης του καταφυγίου ζώων και την προκήρυξη θέσης κτηνιάτρου και κτηνιατρικού υλικού. Ωστόσο οι πολίτες εκ του αποτελέσματος θα κρίνουν.

Επί του δεύτερου όμως θέματος, η συνεδρίαση της Δευτέρας με το πρώτο θέμα ανάκλησης άδειας που προέκυψε για ένα καφέ στον εμπορικό πεζόδρομο, δεν έδωσε δείγμα ομοφωνίας στη λύση ενός προβλήματος που χρόνια πάει από τον Άννα στον Καϊάφα, δια τους…τύπους και με υπεκφυγές που μόνο σαφή θέση και αποφασιστικότητα δεν δείχνουν. 

Τώρα θα μου πείτε και οι εκλογές πέρασαν και το καλοκαίρι…Ο.Κ! 

Γρήγορα όμως θα ξανάρθει η Άνοιξη και το θέμα θα ξανανθίσει. Κι όλοι θα ξεχυθούμε να χαρούμε και τον καφέ μας αλλά και τη βόλτα μας στην πόλη μας χωρίς εμπόδια! Εκεί θα δούμε λοιπόν τι στάση θα κρατήσει το Σώμα και η αρμόδια επιτροπή απέναντι στην παρανομία, με τα ίδια μέτρα και σταθμά προς όλους ανεξαιρέτως!

Σημειωτέον ότι την ερχόμενη Δευτέρα οι καταστηματάρχες υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ, ουζερί κ.λπ.) θα συναντηθούν σε μία γενική συνέλευση, στις 2 το μεσημέρι στο Επιμελητήριο. Ελπίζουμε να είναι εκεί και εκπρόσωποι του Δήμου να τους ακούσουν και να ανταλλάξουν απόψεις μήπως βρεθεί η χρυσή τομή!

 

Σοφία Γκαγκούση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τι υπέροχο μέρος το Κουλιέντσικοφ, παρέα με το ΣΑΝΙΔΙ του ΔΗΠΕΘΕ

Τι υπέροχο μέρος το Κουλιέντσικοφ, παρέα με το ΣΑΝΙΔΙ...

«Οι Ηλίθιοι» του Νιλ Σάιμον, ένα διαχρονικά…αήττητο...

Που πάμε; Γεννήσεις – θάνατοι 0 – 1

Που πάμε; Γεννήσεις – θάνατοι 0 – 1

Ούτε καν ίσα βάρκα ίσα νερά, μεταξύ γεννήσεων και...

ΠΑΣΟΚ: Επτά οι υποψήφιοι πρόεδροι μέχρι χθες…

ΠΑΣΟΚ: Επτά οι υποψήφιοι πρόεδροι μέχρι χθες…

Δύο ακόμα υποψηφιότητες έσκασαν χθες για την προεδρία...

Πλατφόρμα ενημέρωσης επιχειρήσεων για διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία

Πλατφόρμα ενημέρωσης επιχειρήσεων για διαθέσιμα...

Τη νέα πλατφόρμα, που απευθύνεται σε όλες τις...

Από Συρία, Ιράκ και Αφρική, οι περισσότεροι πρόσφυγες στη δομή της Βέροιας, που συμμετέχει στο «Δίκτυο Πόλεων για την Ένταξη»

Από Συρία, Ιράκ και Αφρική, οι περισσότεροι πρόσφυγες...

 Σε δίκτυο πόλεων για την ευκολότερη ενσωμάτωση...

Την Παρασκευή 5 Ιουλίου κλείνει η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού Α21

Την Παρασκευή 5 Ιουλίου κλείνει η πλατφόρμα για το...

 Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, με...

Σε Κερασούντος  και  Οδησσού, οι εργασίες για φυσικό αέριο στη Βέροια

Σε Κερασούντος και Οδησσού, οι εργασίες για φυσικό...

Συνεχίζονται στη Βέροια οι εκσκαφές για την διέλευση...

Πέντε υποψήφιοι στο τσακ μπάμ, για την νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Πέντε υποψήφιοι στο τσακ μπάμ, για την νέα ηγεσία του...

Έχουμε και λέμε: Με το καλημέρα, που άνοιξε η συζήτηση...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Για πρώτη φορά στη Βέροια, δύο λάτρεις των ηλεκτρονικών παιχνιδιών αναρωτήθηκαν πως θα ήταν να έπαιζαν το δικό τους βίντεοπαιχνιδι!! Έτσι και αποφάσισαν να περάσουν στην πράξη και δημιουργήθηκε μια...

«Τρανό παράδειγμα στην δυσλειτουργία ανάμεσα στο υπουργείο υγείας και στους γιατρούς που θα κληθούν να εφαρμόσουν το οποιοδήποτε νομοθέτημα, είναι ο νόμος για το προσωπικό γιατρό για τον οποίο και πάλι δεν...

Για μια ακόμη χρονιά, οι "Φίλοι Κλασικού Αυτοκινήτου Βέροιας" βγάλανε τις καθιερωμένες χριστουγεννιάτικες φωτογραφίες στην στολισμένη πλατεία Ελιάς στο κέντρο της Βέροιας. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος...

Σαν σήμερα πριν από 20 χρόνια, στις 8 Δεκεμβρίου 2002, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Πλατείας Δημαρχείου και του υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων(πάρκινγκ) επί δημαρχίας Γιάννη Χασιώτη. Την «κορδέλα» είχε κόψει...