Οι τοποθετήσεις των αιρετών νέων μετόχων της ΑΝΗΜΑ για το μέλλον της εταιρείας

Οι τοποθετήσεις των αιρετών νέων μετόχων της ΑΝΗΜΑ για το μέλλον της εταιρείας

Ζητήματα αποδοτικότερης και πιο διαφανούς λειτουργίας της ΑΝΗΜΑ Α.Ε. τέθηκαν στη συνάντηση ενημέρωσης των νέων εκπροσώπων των μετόχων της το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Σεπτεμβρίου στα γραφεία της εταιρείας.  Συμφωνήθηκε από όλους στη νέα περίοδο και μετά τη γενική της συνέλευση η ΑΝΗΜΑ να αλλάξει εκ βάθρων και να λειτουργήσει πράγματι αναπτυξιακά προς όφελος των δήμων, των φορέων και των ιδιωτών της περιοχής, αφού με το ισχύον καθεστώς (οι δυο υπάλληλοι) δεν έχει τη δυνατότητα να υλοποιήσει άλλο πρόγραμμα εκτός του LEADER!

Σήμερα Τρίτη θα ακολουθήσει νέα σύσκεψη του αντιπεριφερειάρχη και των τριών δημάρχων στο γραφείο του δημάρχου Βέροιας κ. Βοργιαζίδη για το θέμα.

 

Τοποθετήσεις

Κ. Καραπαναγιωτίδης: Επί των ημερών μου δεν έγινε καμία πρόσληψη. Δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ ως πρόεδρος της ΑΝ.ΗΜΑ. Η νομαρχία και η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας έδωσε μελέτες στην Εταιρεία, ενώ οι δήμοι καμία. Υλοποιήσαμε όλα τα προγράμματα. Το χρέος δημιουργήθηκε από μια μελέτη (σ.σ. όχι στη δική του θητεία) που δεν πληρώθηκε και ο ανάδοχος υπέβαλε αίτηση πτώχευσης.

 

Κ. Καλαϊτζίδης: Μιλάμε για ανάπτυξη, αλλά η ΑΝ.ΗΜΑ. υλοποίησε πρόγραμμα μόλις 1,5 εκ ευρώ, ενώ έμειναν αδιάθετα 5,5 εκ. ευρώ. Η απορροφητικότητα του LEADER ήταν στην Ημαθία στο 22%, όταν στις αντίστοιχες αναπτυξιακές της Πέλλας και της Πιερίας άγγιξε το 95%. Πιο εύκολα περνάει ο επενδυτής πρόγραμμα μέσω του Υπουργείου Ανάπτυξης, παρά από τον ΑΝΗ.ΜΑ. Ποιος φταίει που έμειναν τόσα εκατομμύρια ευρώ αδιάθετα; Δεν φταίει μόνο η έλλειψη προσωπικού. Υπάρχει λόγος που δεν έδωσαν μελέτες οι δήμοι. Θα μπει ορκωτός λογιστής. Πρέπει να ξέρουμε αν υπάρχουν οικονομικές εκκρεμότητες.

Γιατί δεν μπήκαν οι υπάλληλοι της ΑΝ.ΗΜΑ. στο ενιαίο μισθολόγιο; Ποιος αποφασίζει για το ποσό που πληρώνονται; Ξέρουμε πόσο έχουν πέσει οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων τα τελευταία χρόνια. Δεν  μπορεί οι αιρετοί να αμείβονται λιγότερο από τους υπαλλήλους.

 

Κ. Βοργιαζίδης: Να συζητήσουμε τι έγινε ή τι δεν έγινε στην ΑΝ.ΗΜΑ. σε τεχνοκρατική βάση.

 

Ν. Κουτσογιάννης: Να δούμε γιατί οι δικοί μας προκάτοχοι δεν στήριζαν την εταιρεία, αφού οι δήμοι δεν έχουν διαχειριστική επάρκεια να στηρίξουν μελέτες και θα μπορούσε να το κάνει αυτό η ΑΝ.ΗΜΑ. Οφείλουμε να δούμε τα προβλήματα όχι τώρα, αλλά αρκετά χρόνια πίσω. Το ζήτημα είναι τι μπορεί να κάνει από εδώ και πέρα. Αν δεν μπορεί πρέπει να αλλάξει η λειτουργία της εκ βάθρων.

 

Π. Γκυρίνης: Χρειάζεται επανακαθορισμός της δράσης της και βελτίωση της λειτουργίας της. Να επαναληφθεί η συνάντηση με συγκεκριμένη ατζέντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έφυγε από τη ζωή η Ζάρρα Αικατερίνη σε ηλικία 82 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Ζάρρα Αικατερίνη σε ηλικία 82 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται αύριο Δευτέρα 29 Ιουλίου...

Έφυγε από τη ζωή η Κουϊμίκογλου Μερόπη σε ηλικία 88 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Κουϊμίκογλου Μερόπη σε ηλικία 88 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται σήμερα Κυριακή 28...

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός του Αγίου Παντελεήμονος στην Παναγία Δοβρά

Πολυαρχιερατικός Εσπερινός του Αγίου Παντελεήμονος...

Το εσπέρας της Παρασκευής, 26ης Ιουλίου, στο καθολικό...

 Την Δευτέρα 19 Αυγούστου ο Scooby-Doo και η παρέα του στο θέατρο Άλσους «Μελίνα Μερκούρη»

Την Δευτέρα 19 Αυγούστου ο Scooby-Doo και η παρέα του στο...

Την παιδική Σκηνή Ροντίδη με την θεατρική παράσταση...

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΓΙΤΟΠΟΥΛΟΥ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΑ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΓΙΤΟΠΟΥΛΟΥ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ...

Μόλις κυκλοφόρησε από τον εκδοτικό οίκο «Ἀνάλεκτο»,...

Κόκκινο φεγγάρι

Κόκκινο φεγγάρι

Τούτο το φεγγάρι του Ιούλη είναι πανέμορφο..Το είδα...

Συνεχίζεται η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας, στην Δημοτική βιβλιοθήκη «Θ. Ζωγιοπούλου»

Συνεχίζεται η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και...

Συνεχίζεται μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου η Καλοκαιρινή...

ΣΑΝ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ;

ΣΑΝ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ;

Και γιατί δεν γράφεις κάτι  για την βία;για την...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...