Δεν είσαι σουλτάνος και εγώ Δεν είμαι σκλάβος!

Δεν είσαι σουλτάνος και εγώ Δεν είμαι σκλάβος!

Του Ιωάννη Ιασ. Βελέντζα, Διπλ. Ηλεκτρολόγου Μηχανικού

 

Επηρεασμένος από τις κατοστάρες, με τις οποίες φιλοδωρούν οι παίκτες των ΗΠΑ στο μουντομπάσκετ τις αντίπαλες άμυνες, θα ξεκινήσω και εγώ επιθετικά. 

Λοιπόν, κ. Βαγγέλη Σαμαρά πρέπει να κατανοήσεις ότι είσαι εκλεγμένος πρωθυπουργός των Ελλήνων. Δεν είσαι τοπικός εκπρόσωπος των αρρωστημένων τροϊκανών εγκεφάλων. Αυτών των βάρβαρων πιθήκων που καταστρέφουν, ισοπεδώνουν, εξοντώνουν, ηθελημένα και με σχέδιο, ολόκληρους λαούς. Αυτών των ουραγκοτάγκων, που έχουν βάλει στο στόχαστρο λαούς και έθνη και για αυτό την τελευταία πενταετία βιώνουμε αυτή την αδιανόητη παγκόσμια κρίση, στις διάφορες εκφάνσεις της (ταραχές, συγκρούσεις, εμφύλιοι, κομμένα κεφάλια, οικονομική κρίση …). Αυτών των τεράτων που δεν έχουν τίποτα ανθρώπινο στην μορφή τους και στην ψυχή τους. Αυτών των υποκειμένων που προσπαθούν, μέσω των διαφόρων πολιτικάντηδων, να δημεύσουν - αφαιρέσουν την ιδιοκτησία της ελληνικής οικογένειας. 

Ο ΕΝ.Φ.Ι.Α δεν είναι τίποτα άλλο από το τελικό χτύπημα μιας πρωτοφανούς επίθεσης που δεχόμαστε εδώ και χρόνια. Από το 2010 η τρόικα και τα εγχώρια παπαγαλάκια της μιλούσαν για υπερβολικό ποσοστό ιδιοκτησίας των ελλήνων. Από το 2010 οι διάφοροι κηπουροί της κυβέρνησης του ανεκδιήγητου, κοστολογούσαν την ελληνική περιουσία σε τρις, για την οποία έπρεπε να πληρώσουμε. Είναι πλέον πασιφανές ότι δεν πρόκειται για συνωμοσία, αλλά για ένα καλοστημένο - μελετημένο σχέδιο, την εφαρμογή του οποίου έχουν αναλάβει κάτι άθλια πλασματάκια.

Ας αφήσουμε όμως για λίγο τη ζωολογία και ας περάσουμε στην Ιστορία. Να σου θυμίσω ότι οι Οθωμανοί στα χρόνια της υποδούλωσης εφάρμοζαν ένα σχέδιο οικονομικής εξόντωσης των σκλάβων, ώστε να τους εξαναγκάσουν ή να εξισλαμισθούν ή να μην έχουν δυνατότητα “να σηκώσουν κεφάλι”.

Το χαράτσι ήταν ένας από τους πολλούς φόρους, τον οποίο επέβαλαν οι Τούρκοι στους υπηκόους του σουλτάνου. Ένας άλλος ήταν ο φόρος αίματος, το λεγόμενο παιδομάζωμα. Αρχικά οι Τούρκοι εισέπρατταν τον κεφαλικό φόρο αδιακρίτως. Αργότερα όμως διαίρεσαν τους Χριστιανούς σε τρεις τάξεις και το χαράτσι, ανάλογα, σε τρεις βαθμούς (ο πρώτος βαθμός αναφερόταν στους εμπόρους, ο δεύτερος στους βιομήχανους και ο τρίτος στους φτωχούς). 

Σε τι διαφέρουν άραγε οι βαθμοί από τα κριτήρια που θέτεις εσύ;

Συνεχίζουμε με τον τρόπο είσπραξης που ήταν ο εξής: κάθε χρόνο η Υψηλή Πύλη πούλαγε τα δικαιώματα είσπραξης των φόρων σε ισχυρούς και πλούσιους Τούρκους. Αυτοί τα μεταπουλούσαν κερδοσκοπικά σε εκμισθωτές φόρων, οι οποίοι αναλάμβαναν να εισπράξουν τον φόρο από τους μη μουσουλμάνους υπηκόους. Οι εισπράκτορες περιόδευαν στις πόλεις και τα χωριά και εισέπρατταν ποσά μεγαλύτερα από αυτά που έπρεπε να αποδώσουν. Τη διαφορά την καρπώνονταν για προσωπικό τους όφελος.

Τι διαφορετικό κάνουν δηλαδή οι εταιρείες είσπραξης, τη λειτουργία των οποίων επιτρέπεις; Όταν για παράδειγμα, έχεις “πουλήσει” το ταμείο παρακαταθηκών, στην ουσία έχεις παραχωρήσει δικαίωμα κερδοσκοπίας σε εκμισθωτές φόρων.

Γι αυτό σου λέω, πρέπει να καταλάβεις ότι δεν είσαι σουλτάνος και εγώ δεν είμαι σκλάβος. Και επειδή φαίνεται ότι δεν παίρνεις χαμπάρι, να σου υπενθυμίσω και τη συνέχεια της ιστορίας. Οι ξυπόλητοι τα πήραν στο κρανίο και “σουτάρανε” τον κακό δρακουμέλ. Τελικά πρέπει να σου αρέσουν αρκετά τα στρουμφάκια. Ο Βαγγέλας άραγε ποιο στρουμφάκι να είναι!

Και σε τελική ανάλυση, για να καταλάβω, ποιο είναι το έγκλημα των πατεράδων μας; Επειδή μια ζωή ένιωθαν κλωτσοσκούφι, θελήσανε να πάρουν ντουβάρια (έκφραση άλλου ακατοίκητου!), για να βάλουν μέσα τις κεφάλες τους. Και ενοχληθήκανε οι φίλοι σου και οι συνεργάτες σου. Άκου εκεί, οι μόχθοι μιας ζωής να δίνονται για να αποκτήσουν οι ελεεινοί κάτι στερεό, κάτι υλικό. Έπρεπε να πάρουν μετοχές και ομόλογα, για να τα πάρετε με μιας. 

Βέβαια, εάν κάποιος με ρωτήσει τι θα γίνει στο μέλλον με τον ΕΝ.Φ.Ι.Α, η απάντησή μου είναι ότι θα καταργηθεί. Όταν η ακίνητη περιουσία θα περάσει σε εταιρείες, οι οποίες θα πρέπει να πληρώνουν για χιλιάδες τετραγωνικά, είναι αναμενόμενο ότι το “ελεεινό” πολιτικό σύστημα, θα εξυπηρετήσει. 

Τελικά ο Ταμήλος για ακόμη μία φορά θα δικαιωθεί. Τι να τα κάνουμε τα σπίτια αφού κάποτε ζούσαμε σε σπηλιές!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έφυγε από τη ζωή η Αικατερίνη Χασιούρα σε ηλικία 78 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Αικατερίνη Χασιούρα σε ηλικία 78 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται την Τρίτη 23 Ιουλίου 2024...

Στον Άγιο Αντώνιο τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτου και η χειροτονία του Αρχιδιακόνου

Στον Άγιο Αντώνιο τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτου και...

Τήν 27η Ἰουλίου, ἑορτή τοῦ Ἁγίου Μεγαλομάρτυρος...

Ολοκληρώθηκε στην Παναγία Σουμελά το 26ο Συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων

Ολοκληρώθηκε στην Παναγία Σουμελά το 26ο Συναπάντημα...

Την Κυριακή 21 Ιουλίου το πρωί ο Σεβασμιώτατος...

Επιτυχής Συμμετοχή Εκπαιδευτικών του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Βαρβάρας στο Πρόγραμμα Erasmus+ στη Λισαβόνα

Επιτυχής Συμμετοχή Εκπαιδευτικών του Δημοτικού...

Το σχολείο μας είναι στην ευχάριστη θέση να...

Ημαθία: Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία για μεταφορά τμημάτων ανεμογεννήτριας

Ημαθία: Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην...

Σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, ...

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Τζήμας σε ηλικία 89 ετών

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Τζήμας σε ηλικία 89 ετών

Έφυγε από τη ζωή και κηδεύεται αύριο Δευτέρα 22 Ιουλίου...

Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Άλσος Παπάγου και στο Άλσος Βικέλα Βέροιας έως την Δευτέρα 22/7

Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Άλσος Παπάγου και στο...

Δεδομένου του παρατεταμένου καύσωνα, την τελευταία ...

Συνεδριάζει την Τετάρτη 24/7 το δημοτικό συμβούλιο Βέροιας, με 30 θέματα

Συνεδριάζει την Τετάρτη 24/7 το δημοτικό συμβούλιο...

Τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας,...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η είδηση της αιφνίδιας απώλειας του 66χρονου ηλεκτρολόγου Γιώργου Κουτσιώνη, το πρωί της Τετάρτης (29/5/2024), σκόρπισε θλίψη στην κοινωνία της Βέροιας.  Ο Γιώργος Κουτσιώνης υπήρξε άριστος επαγγελματίας και...

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε σήμερα, πρωί Δευτέρας 1 Απριλίου, λίγο πριν τις 10.00, στην Πατρίδα Βέροιας, όταν  ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν απο Βέροια προς Νάουσα , ξέφυγε απο τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο...

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος - Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ανακοινώνεται ότι επικαιροποιήθηκε από την ΕΜΥ, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, το οποίο για την περιοχή μας,...

Ο χαρακτηριστικός ήχος και το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 ελήφθη πριν λίγο(απόγευμα Δευτέρας 04/9) από τους κατοίκους σε όλη την Ημαθία. Το «καμπανάκι» από την Πολιτική Προστασία χτύπησε λόγω της...