ΕΛΛΑΔΑ

Οδηγίες της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Π.Ε. Ημαθίας για τα έκτακτα μέτρα των ροδακινοπαραγωγών

Οδηγίες της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης Π.Ε. Ημαθίας για τα έκτακτα μέτρα των ροδακινοπαραγωγών

Η δωρεάν διανομή ροδάκινων και νεκταρινιών, που μπορεί να διεξαχθεί από 11 Αυγούστου ως 30 Σεπτεμβρίου από τις Ο.Π. και τους μεμονωμένους παραγωγούς, καθώς και δραστηριότητες προώθησης που εντάσσονται στα μέτρα πρόληψης και διαχείρισης κρίσεων, που θα διεξαχθούν από 11 Αυγούστου ως 31 Δεκεμβρίου από τις Ο.Π., είναι τα δύο προσωρινά έκτακτα μέτρα της Ε.Ε. για τη στήριξη των παραγωγών, σύμφωνα με τον Καν. 913/2014 της Επιτροπής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Π.Ε. Ημαθίας:

1. Αναλυτικά για τη δωρεάν διανομή πρέπει να τηρούνται τα ακόλουθα:

Οργανώσεις παραγωγών

Οι Ο.Π. δύναται να διαθέσουν στη δωρεάν διανομή το 10% κατ’ ανώτερο όριο, του όγκου παραγωγής (μέσος όρος τριετίας).

Μεμονωμένοι παραγωγοί

-   Η χρηματοδότηση από την Ε.Ε. καθορίζεται στο 50% των ποσών που καθορίζονται

Στο Παράρτημα XI του Καν.(ΕΕ) 543/2011.

- Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί συνάπτουν σύμβαση με αναγνωρισμένη οργάνωση   παραγωγών για το σύνολο της ποσότητας που πρόκειται να παραδώσουν.

- Η οργάνωση παραγωγών αποδέχεται όλα τα εύλογα αιτήματα παραγωγών, αξιολογώντας τις ποσότητες με βάση τη δήλωση ΟΣ_Ε 2014.

- Η οργάνωση παραγωγών οφείλει να εξακριβώσει πριν την υπογραφή της σύμβασης ότι η ποσότητα που πρόκειται να παραδοθεί στο πλαίσιο της σύμβασης δεν υπερβαίνει το χαμηλότερο από τα ακόλουθα ανώτατα όρια, το 10% της συνολικής παραγωγής του παραγωγού για το έτος 2012 βάση εγγράφων (τιμολόγια πώλησης) ή τη μέση απόδοση ανά εκτάριο των μελών της οργάνωσης για το έτος 2012, πολλαπλασιαζόμενη επί το 10% της έκτασης που χρησιμοποιήθηκε από τον παραγωγό για το έτος 2014 βάσει εγγράφων.

- Η χρηματοδότηση από την Ε.Ε. καταβάλλεται μέσω της οργάνωσης παραγωγών που υπέγραψε σύμβαση.

-  Τα ποσά που αντιστοιχούν στις πραγματικές δαπάνες της οργάνωσης παραγωγών για την δωρεάν διανομή παρακρατούνται από την οργάνωση παραγωγών. Αποδεικτικά στοιχεία των δαπανών παρέχονται με τιμολόγια.

- Οι οργανώσεις παραγωγών υποβάλουν αίτηση καταβολής χρηματοδοτικής συνδρομής από την Ε.Ε. στον ΟΠΕΚΕΠΕ για τη δράση της δωρεάν διανομής έως 31 Οκτωβρίου 2014.

 

Προβλεπόμενοι έλεγχοι

Η ανωτέρω δωρεάν διανομή υπόκειται σε πρωτοβάθμιους ελέγχους του άρθρου 108 του Καν (ΕΚ) 543/2011 σε ποσοστό 10% της ποσότητας διανομής και 10% των οργανώσεων παραγωγών και των παραγωγών μη μελών οι οποίοι μετέχουν στα έκτακτα μέτρα.

Οι έλεγχοι διενεργούνται από τις επιτροπές ελέγχου, που ορίζονται στο άρθρο 26 της ΚΥΑ αριθ. 266355/2009 (ΦΕΚ 594Β/2009), όπως ισχύει.

 

2. Αναλυτικά για τις δραστηριότητες προώθησης που εντάσσονται στα μέτρα πρόληψης και διαχείρισης κρίσεων πρέπει να τηρούνται τα ακόλουθα:

- Οι οργανώσεις παραγωγών υποβάλουν έως 15 Οκτωβρίου 2014, έντυπο αρχικής αίτησης διαμέσου των αρμόδιων _/νσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Π.Ε. στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στη _/νση ΠΑΠ _ενδροκηπευτική (Fax: 210 5246258 και email: ax2u269@minagric.gr και ax2u208@minagric.gr).

- Το ανώτατο ύψος της ενωσιακής δαπάνης για τη χώρα μας ανέρχεται σε 317.215 €.

- Σε περίπτωση που οι αρχικές αιτήσεις υπερβαίνουν το ανωτέρω ποσό καθορίζεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων - Δ/νση ΠΑΠ Δενδροκηπευτικής συντελεστής κατανομής με βάση τις αιτήσεις.

- Οι οργανώσεις παραγωγών υποβάλουν αίτηση καταβολής χρηματοδοτικής συνδρομής από την Ε.Ε. στον ΟΠΕΚΕΠΕ έως 30 Ιανουαρίου 2015.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ στα τηλέφωνα:

2331350183 κ. ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΠΑΠΑΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

2331350144 κ. ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ

 

2331350176 κ. ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΣΟΥΜΑΚΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

50 χρόνια σήμερα, από την πτώση της χούντας και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

50 χρόνια σήμερα, από την πτώση της χούντας και την...

-Στις 2.00 το πρωί της 24ης Ιουλίου επιστρέφει ο...

Τεχνικές δυσλειτουργίες και ζητήματα ασφάλειας  στην πλατφόρμα ΟΣΔΕ 2024 του ΟΠΕΚΕΠΕ βάζουν  σε κίνδυνο τις επιδοτήσεις 2 δισ. για 660.000 αγρότες

Τεχνικές δυσλειτουργίες και ζητήματα ασφάλειας στην...

Σε κίνδυνο βρίσκονται οι επιδοτήσεις 2 δισ. ευρώ για...

ΥΠΑΝ: 27 εκατ. ευρώ στις Περιφέρειες  για την καταβολή των ενισχύσεων  των Αναπτυξιακών Νόμων

ΥΠΑΝ: 27 εκατ. ευρώ στις Περιφέρειες για την καταβολή...

Με 27.213.940,70 ευρώ θα ενισχυθούν οι Περιφέρειες της χώρας...

Νέα Αριστερά: «Ακραία αισχροκέρδεια στην αγορά του ρεύματος, στα 850 ευρώ η μεγαβατώρα» -Στην Επιτροπή Ανταγωνισμού σήμερα ο Αλ. Χαρίτσης

Νέα Αριστερά: «Ακραία αισχροκέρδεια στην αγορά του...

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Αριστεράς,...

Διασύνδεση των υπηρεσιών  ΑΑΔΕ – ΕΦΚΑ και ενιαίο  πιστοποιητικό για φορολογική  και ασφαλιστική ενημερότητα

Διασύνδεση των υπηρεσιών ΑΑΔΕ – ΕΦΚΑ και ενιαίο ...

Ενιαία πλατφόρμα για την έκδοση ασφαλιστικής και...

Σε λειτουργία ο νέος ιστότοπος των Σχολών της ΔΥΠΑ schools.dypa.gov.gr

Σε λειτουργία ο νέος ιστότοπος των Σχολών της ΔΥΠΑ...

Ενεργοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 22 Ιουλίου, ο νέος...

Αναρτήθηκε το μητρώο καταρτιζομένων για το νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ σε πράσινες δεξιότητες για 50.000 ανέργους  -Μέχρι την Τρίτη οι αιτήσεις παρόχων κατάρτισης

Αναρτήθηκε το μητρώο καταρτιζομένων για το νέο...

Αναρτήθηκε χθες Παρασκευή 19 Ιουλίου, το Mητρώο...

Καταπέλτης  η Εισαγγελέας για  το μπάζωμα στα Τέμπη: «Πετάξατε 300 κυβικά χώμα ως αχρείαστα»

Καταπέλτης η Εισαγγελέας για το μπάζωμα στα Τέμπη:...

Καταπέλτης η Εισαγγελέα Εφετών Λάρισας η οποία ζητά...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ # ΝΕΑ

Σχετικά άρθρα

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων ολοκλήρωσε την συνεδρίασή της και έλαβε τις αποφάσεις για το πού θα καταργηθεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας, με τα μέτρα να ισχύουν από την 1η Ιουνίου έως τις 15...

Προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ σε όλους τους νέους που θα εμβολιάζονται, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής ενθάρρυνσης των εμβολιασμένων.Η στρατηγική ενθάρρυνσης εμβολιασμένων θα...

@@ads-307@@Για την υπόθεση του ιερέα που απασχολεί την επικαιρότητα, από το πρωί,  μετά την επίθεση με βιτριόλι σε μητροπολίτες την ώρα που δικαζόταν στο συνοδικό δικαστήριο μίλησε ο μητροπολίτης Βεροίας κ...

Από την Δευτέρα του Πάσχα καταργούνται οι απαγορεύσεις στις διαδημοτικές μετακινήσεις αφού η 3η Μαΐου είναι και επίσημα η ημερομηνία που ανοίγει η εστίαση.Υπενθυμίζεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις...