Ποσότητα συμπύρηνου ροδάκινου 250.000 τόνων συγκομίστηκε μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδας, και έχοντας ήδη περάσει το μέσο της φετινής περιόδου. Σύμφωνα πάντα με την ΕΚΕ, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της πρώτης ύλης δεν είναι ικανοποιητικά για λόγους που έχουν να κάνουν τόσο με τις φετινές, ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες όσο και με την πολλές φορές υποβαθμισμένη καλλιεργητική φροντίδα. Έτσι, και για να εξασφαλιστεί καλής ποιότητας τελικό προϊόν, οι αναλώσεις της πρώτης ύλης είναι μεγάλες, γεγονός που ανεβάζει το κόστος παραγωγής και μειώνει τη διεθνή ανταγωνιστικότητα της παραγωγής μας.
«Έστω και τώρα, πρέπει να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε την ποιότητα, αποφεύγοντας τη συγκομιδή ιδίως ΠΡΑΣΙΝΩΝ ροδάκινων και φυσικά διαλέγοντας τα υποβαθμισμένης ποιότητας για χυμό», αναφέρει η ΕΚΕ, υπενθυμίζοντας ότι τα ροδάκινα της ποικιλίας EVERTS που η συγκομιδή τους αρχίζει μετά τις 17 Αυγούστου θα πληρωθούν 3 λεπτά περισσότερο από την προηγούμενη ποικιλία, όπως από πέρσι τα μέλη της ΕΚΕ έχουν δεσμευτεί.