Και οι ξενοδόχοι μπήκαν στην αλυσίδα αυτών των φορέων που υποστηρίζουν το ροδάκινο και τους ροδακινοπαραγωγούς της χώρας με μια επιστολή που απευθύνει το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο προς τα μέλη του. Μεταξύ άλλων αναφέρουν στην επιστολή:
“Σας παρακαλούμε θερμά για την έμπρακτη ευαισθητοποίηση σας και αλληλεγγύη προς τους ροδακινοπαραγωγούς, ώστε να απορροφηθεί ένα σημαντικό μέρος των ροδάκινων από την εγχώρια αγορά.
Σημειώνουμε ότι τα ελληνικά ροδάκινα συγκεντρώνουν εξαιρετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά που τα καθιστούν μοναδικά για τη διατροφική τους αξία. Περιέχουν πρωτεΐνες, αρκετή ποσότητα βιταμίνης C και Ε, πολλά αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες, φώσφορο, βιοτίνη, σίδηρο και ασβέστιο και μπορούν να αποτελέσουν τη βάση μιας σωστής καθημερινής διατροφής. Ο καλύτερος τρόπος είναι να καταναλώνονται φρέσκα, μπορούν όμως να γίνουν εξίσου γευστικές μαρμελάδες, κομπόστα, γλυκό του κουταλιού, λικέρ και να προσφερθούν καθημερινά στους επισκέπτες των ξενοδοχείων ως δείγμα του γαστρονομικού πλούτου της χώρας μας.
Ως γνωστόν, η ελληνική γαστρονομία και η χρήση ποιοτικών ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων, αποτελούν τον καλύτερο πρεσβευτή για τον ελληνικό τουρισμό και τον πολιτισμό, με τεράστια οφέλη για την εθνική οικονομία.
Επομένως είναι επιβεβλημένη η στενή συνεργασία και αλληλοϋποστήριξη των δύο αυτών τομέων της ελληνικής οικονομίας, που συνιστούν τους βασικούς μοχλούς ανάπτυξης για την έξοδο της χώρας μας από την οικονομική κρίση”.