Κύριε Διευθυντά
Σχετικά με την ονομασία του Δήμου Βέροιας όπως είναι σήμερα και της προτεινόμενης μετονομασίας του σε Δήμο Βέροιας-Αιγών, έτσι όπως προτάθηκε από τον κ. Άρη Λαζαρίδη (εφημερίδα «ΛΑΟΣ» της 4ης Απριλίου 2014) και σχολιάστηκε από την κ. Αγγελική Κοταρίδη, Προϊσταμένη της ΙΖ΄ Εφορείας στην προσωπική της ιστοσελίδα στο Facebook, όπου με καθαρότητα πήρε θέση υπέρ της πρότασης του Αντιδημάρχου κ. Άρη Λαζαρίδη και αιτιολόγησε με σαφήνεια τη θέση της.
Θυμίζω ότι πριν από καιρό (περίπου 2 χρόνια), τον προβληματισμό της παρουσίασε η Εταιρία Μακεδονικών Σπουδών Θεσσαλονίκης, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «ΛΑΟΣ» Βέροιας, σχετικά με τη λησμονιά του ονόματος των Αιγών, μετά την ανακάλυψη του περίλαμπρου τάφου του Φιλίππου Β΄ βασιλιά της Μακεδονίας, από τον Μανόλη Ανδρόνικο, το 1977 στις 8 Νοεμβρίου.
Υπενθυμίζω επίσης ότι το επίσημο σύμβολο των εγγράφων του Δήμου Βέροιας είναι η χρυσή λάρνακα που έκρυβε μέσα της τα οστά του ένδοξου βασιλιά των Μακεδόνων, δεξιά και αριστερά της είναι οι κεφαλές και του Φιλίππου και του γιου του Μεγαλέξανδρου.
Συμφωνώ απόλυτα με την πρόταση του κ. Άρη Λαζαρίδη, γιατί δεν μπορώ να σκεφτώ και να φανταστώ ένα ένδοξο Μακεδονικό κράτος ότι δεν είχε μεγάλη πρόσβαση και στις περιοχές της Βέροιας.
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Υ.Γ.: Σημειώνω επιπλέον ότι όλο το οικοδομικό υλικό που χρησιμοποιήθηκε για το ανάκτορο των Αιγών είναι πωρόλιθοι και μάρμαρο που εξορύχτηκαν από τα λατομεία της Βέροιας. Στην αερογέφυρα της Βέροιας προς τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας βρέθηκαν 2 οικισμοί που οι άνθρωποι που τους κατοικούσαν δούλευαν στην εξόρυξη και την κατεργασία των πωρόλιθων.
Μιχάλης Ακριβόπουλος
Συνταξιούχος, κάτοικος Παλατιτσίων και Βέροιας